vineri, 13 iulie 2018

Hope in the darkness [ Arashi ]

Hope in the Darkness este piesa cu numarul 16 de pe albumul Digitalian (al 13lea) aparut pe la sfarsitul lui 2014. Acesta a fost si primul album care s-a lansat dupa ce am aflat eu de existenta formatiei. Imi place sa glumesc ca e albumul cu "salada de cruditati" pe carcasa :). Dupa cum sugereaza si titlul, exista o mare influenta "digitala" prezenta in linia melodica. Si este chiar interesant. 

Dar  sa revin... la piesa despre care m-am gandit sa va povestesc azi. Am ales-o atat din cauza mesajului (si daca e sa ma leg strict de titlu - speranta care se gaseste chiar si atunci cand te afli in "intuneric"), cat si din cauza show-ului ce-mi aminteste de "omul orchestra" - sa-i zicem in acest caz "oamenii orchestra".

In intuneric, incerc sa imi gasesc sprijin si intelegere intr-un alt fel de gandire - una in care piedicile si negativismul sunt invinse de speranta; una  in care te indrepti catre un viitor minunat, trecand invariabil (si ) prin intuneric....


Hope in  the  Darkness from s*sho on Vimeo.

Mai sus este un fragment din turneul Digitalian - dar fara prezentarea pe care eu cred ca ar fi interesant sa o vedeti pentru a avea parte de spectacolul complet si a intelege exactcare e treaba cu "coregrafia".... De aceea zic sa incercati sa vedeti varianta intreaga (ce include prezentarea fiecarui instrument controlat de si prin anumite miscari - vezi "instalatia de cabluri", de catre membrii formatiei) pe Facebook, aici: Hope in The Darkness. [ in cazul in care nu puteti viziona clipul de pe bilibili, incorporat mai jos, in articol]:


(varianta cu prezentarea "formatiei digitale")


Versuri via yakukizero.

Romanji:


Kimi mo koko ni kuru no kai?
Ikite ikou ka Subete uketome

Daichi ni sotto saita hana no you ni utsukushiku
Ima Yoru ga akete yuku Kikoeru ka?

Michibikareteku Mezasu beki basho e

Hikari to kage Hanpirei
Najimu koto naku taemanaku Yurete

Atarashii kaze no kaori ga shita Umi no mukou
Kagen shirazu no jounetsu dake wo Shinjita nara

Tsuki nukeru no sa Mezasu beki basho e
Subarashiki ashita e Subarashiki ashita e

Manten no hoshi no you ni Umareta shinpi
Fushigi na chikara Tomoshi Yami no kanata Tadori
Mugen no tobira Hiraki Mikaitaku na michi wo Kake nukete yuke

Mezasu beki basho e Subarashiki ashita e
I'm looking for my brand new world
Subarashiki ashita e

Subarashiki ashita e


English:


Are you going to come here too?
Let's keep on living Accepting everything

Beautiful like a flower that gently blooms on the ground
Now, the dawn is breaking Can you hear it?

Being led to the place we should be aiming for

Light and shadow Direct opposites
Without ever blending in, yet always wavering

From beyond the ocean, there was the scent of a new wind blowing
The passion that you didn't know how to hold back If that's all you believed in...

Then break through To the place we should be aiming for
To a wonderful future To a wonderful future

Mysteries that were born just like the sky full of stars
With a strange power, they light our way Follow the path out of the darkness
Opening an infinite number of doors Run through on an unexplored path

To the place we should be aiming for To a wonderful future
I'm looking for my brand new world
To a wonderful future

To a wonderful future

Acestea fiind spuse, sper sa va placa aceasta piesa si interpretarea ei. Imediat dupa ea urma o alta, in care se monitorizau bataile inimii fiecaruia dintre ei (bataile oscilau intre 120 si 180....💙💗💚💛💜 ). 

Si pentru ca azi e vineri, mai adaug o saptamana si siragul numara acum 55. Si tot pentru ca e vineri, ma alatur provocarii muzicale alaturi de Carmen si ceilalti prieteni la intalnirea gazduita de Iulisa - Meloman pentru o zi.

3 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Prea multa "electronica" pentru gustul meu dar sunt cateva parti (voce) care-mi plac mult. Versurile, in schimb, imi plac "total". :)
Sper ca nu te superi (prea tare) :) dar din video 2 am vazut numai cateva minute...
Iti doresc, cu drag, un weekend minunat! :)
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana in varianta de album nu se aude atat de mult - aici s-a pus mult accent pe show-ul in sine. Practic s-a creat un concept de oameni orchestra. Prin tuburile aasate se actionau efectuand anumite miscari niste sunete (si luminile). De exemplu, daca ai rezistat cat de cat la clipul cand se prezentau fiecare personaj si "instrumentele sale", primul[albastru] actiona un fel de orga electronica pe pian (as zice).

Probabil ca scos din context (eu am vazut tot concertul pentru ca a fost la un moment dat disponibil [inclusiv cu traducere pe net) nu are acelasi efect, pentru ca lipseste incalzirea :))).

Nu am de ce sa ma supar :)). Am pus clipul doi (cel cu prezentarea "instrumentelor/instrumentistilor", care vine inainte de interpretarea propriu-zisa) doar in ideea de a pregati si explica putin ce e cu acea coregrafie sa-i zic iesita din comun.. haha.

Si pe mine interpretareasi versurile m-au vrajit cu totul. Parca ar avea puterea sa te ridice din cel mai adanc intuneric. Oricum, ma repet, pe album nu e atata zgomot electronic. Asta e totusi un life.

Ahhh mi-am amintit ca e pe alt album (cel careia urmat astuia si din care am mai prezentat eu piese), pe Japonism, un cantec care se numeste Mikazuki (Crescent Moon - adica Luna Noua, nu?)si are pe voci un sintetizator aplicat. L-au bagat si in live (efectul vreau sa zic) si am gasit pe bilibili (nu stiu daca poti vedea dar asta e link-ul). Iti da impresia de si mai electronic, dar in alta directie.. imi place piesa aia (ma adoarme lol). Totusi de cate ori o ascult imi dau seama ca la noi nu s-ar chinui nimeni sa bage un sintetizator peste voci in live si s-ar pune direct discul... Nu? :)
(ps daca vezi Mikazuki si nu adormi pana la final, imediat incepe Masqarade. Alt gen de muzica... :D te trezesti instant.)

Multumesc mult - soarele e pe cer si parea fi frumos afara... poate reusesc sa si ies un pic (sa vedem ce noroc am).

Pupici cu drag :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@copilarim Rux... LIVE... verifica si tu totusi inainte sa dai send ca stii ca face tastatura figuri
i-a urmat*


:)

Trimiteți un comentariu