joi, 12 iulie 2018

Flori si culori " Hortensii "


Printre primele amintiri ce ma leaga de gradina ... de fapt de curtea din fata casei bunicilor este vita de vie ce facea bolta ... si galetile de metal, pe post de ghivece pentru hortensiile de pe margine. Marea mea bucurie era sa imi iau stropitoarea si sa o ajut pe Maia, bunica mea, la stropit florile. Cand venea toamna, hortensiile erau duse la adapost :).


Duminica am primit trei tije cu flori de la Tanti Marioara si m-am bucurat foarte mult. Au calatorit peste munte ca sa ajunga la mine si sa imi aduca un strop de Brasov (plouat pesemne si el hahaha). Mi--au adus si un strop de amintirea altor veri... ce parca au fost acum 100 de ani. Veri in care mergeam la Sasciori, aproape de munte. Veri in care ne intalneam in curtea bunicilor cu Tanti Marioara si in care mama ei si bunica mea (sora mai mare si sora mai mica) mergeau usor printre flori spre casa, in timp ce noi ne jucam prin gradina.


Ma intristeaza cum hortensiile s-au "pleostit" deja... nu sunt foarte rezistente. E prima data insa cand primesc hortensii :O. Am totusi o amintire vaga, cu unele ce pareau "uscate" cumva. Sau poate erau doar verzi? Ah.... cred ca am mai avut totusi odata, pe cand eram noi foarte mici, hortensii in glastra. Cu siguranta cand am facut un rand de poze :).


In 2011 am realizat un set de bijuterii inspirat de gradina bunicii mele Maia. Printre florile pe care am incercat sa le "redau" a fost si hortensia:

Set Maia (colier-banderola, bratara, clama)



Pana data viitoare impart cu voi inca o bucurie, cu flori si culori! Pentru ca, daca nu stiati inca...

🌺@Home with Ella gazduieste "Fleur and Color on Wednesday" 🌺
Episodul 21  " Hortensii " 
🌻Rasfoieste si alte episoade pe care le-am scris in aceasta rubrica, aici: Flori si culori - rubrica de miercuri spre joi  🌻
🌼

Nota: 
In fiecare saptamana voi crea un tabel (al carui cod il voi trimite fiecarui participant la aceasta rubrica pe mail - asa ca, daca il doriti va rog sa imi scrieti pe copilarim[@]gmail[.]com - fara paranteze).
Codul se adauga la sfarsitul articolului (sau unde vreti sa apara). Odata ce publicati articolul, inscrieti si articolul propriu in tabel - acest tabel va aparea pe blogurile tuturor celor care participa la Flori si culori si care il adauga in articolul saptamanal.




18 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Hortensiile imi amintesc si mie (mereu imi vor aminti) de curtea bunicilor, de casa in care mi-a petrecut primii ani din viata. Tufele cu flori strajuiau aleea care ducea spre poarta.
:)) Cam plouat Brasovul, da... :) Azi nu stiu daca a plouat - mai mult am dormit (si cat am fost treaza n-am auzit ploaia - acum se aude cum ploua cu corcoduse pe capota unei masini) :)
Imi plac bijuteriile tale crosetate - si-mi place denumirea setului. :)
Pupici! <3 Zi frumoasa iti doresc!
(sper ca reusesc sa ma prezint si eu cu ceva flori si culori). :)

Alexandru spunea... [Raspunde]

Ce frumoase sunt! Niște flori cu adevărat deosebite. Când povesteai despre tanti Marioara care ți-a adus flori, m-am bucurat să aud acest nume. Bunica mea dragă, plecată demult la ceruri, așa o chema și așa-i spunea lumea: tanti Marioara. Of, ce mulți ani au trecut... Ne amintim cu drag de bunici.
O zi frumoasă, dragă Rux! :-)

coco spunea... [Raspunde]

am vazut in Italia tat de multe, mari si frumoase peste tot, sunt niste minunatii! si ale tale crosetate au suflet, sunt foarte frumoase!

Cristi spunea... [Raspunde]

Foarte faine culori!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana da si la noi erau asezate in drum spre poarta (din aceea inalta faina <3)

Nici la noi nu a plouat azi (ieri poate de dimineata .. nu prea imi amintesc ). prefer ploaia deca huruiei si boncaneli non stop :)))).

Ma bucur mult ca iti place setul. Afost primul meu set cu 3 in 1 crosetat (poate fi purtat si ca banderola, dar si ca bratara sau colier).

Multumes mult la fel si abia astept sa vad la ce te vei gandi <3. Am citit pana una alta povestea si mi-a placut tare mult. :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alex Ando :) Uite cum niste flori ne aduc bunicile mai aproape. Poate acum, acolo unde se afla s-au intalnit si ne privesc cu drag :).
multumesc mult, la fel !!:)

copilarim spunea... [Raspunde]

@coco m-am "imbatat" si eu de lumina, culoarea si viata ce razbat din fotografiile pe care le-ai impartit cu noi :).
Iti multumesc mult :).

copilarim spunea... [Raspunde]

@Cristi le-am transmis. Aproape ca au dat sa se inroseasca in obraji.. dar au zis ca mai bine isi conserveaza culoarea laudata:P.

.✿*E LENA*✿. spunea... [Raspunde]

O combinație superbă roz-verde,îmi plac mult
hortensiile roz!
Un weekend minunat îți doresc,dragă Rux!
Pupici și mulțumiri de vizită!

copilarim spunea... [Raspunde]

@.✿*E LENA*✿. ma bucur mult :)!!
Multumesc - un weekend minunat si din partea mea :*!!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ce culoare plăcută are hortensia !
Felicitări pentru ceea ce ai lucrat (setul:colier,brățară,clamă)!
Îți doresc un weekend plăcut ! Pupic !

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza asa-i ca e frumoasa <3?

Iti multumesc - ma bucur ca iti plac!
Si eu iti doresc un weekend minunat :*!!

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Si florile si culorile si creatiile tale sunt minunate ;)
Gradinita strabunicii mele de la casa mica era preferata mea. Imi amintesc rand pe rand,ghiocei,flori de nu-ma-uita si flori de colt (poate ca mai erau si altele dar nu le tin minte)
Pupici :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Micaela gh <3
stii la ce m-am gandit? Ca oamenii incep sa piarda cu adevarat in momentul in care incep sa se piarda pe ei. Si asta mi-a venit in minte gandindu-ma cum eram in copilarie, inainte sa incerce unii si altii sa ne "modeleze" dupa unul si acelasi calapod.
Ce e si cu gandurile astea...
Si in timp ce ma gandeam, pe "fundal" vedeam ploaia cazand marunta in curtea bunicilor, verdele inchis de jus imprejru, butucul pe post de taburet... :))
M-am slefuit ei, dar nu de tot...
(Chiar... as putea folosi fraza aia celebra, adaptata "un Fleac, m-au slefuit" :))) )

Pupic cu drag :*

ghemulet spunea... [Raspunde]

Ma bucur sa te rectesc draga Rux.
Imi era dor de blogul tau colorat si de postarile tale frumoase.
Te imbratisez cu drag mult
Minunate flori...

Flori din calimara spunea... [Raspunde]

Deosebite!

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet draga mea prietena <3!! Ce surpriza minunata! :)
Imi imaginez ca la tine e tare frumos acum! :) Cred ca a si plouat, asa ca ar trebui sa fie si mult verde:P.

Am vazut acum ca ai publicat un articol si m-am bucurat si mai mult - mi-au lipsit articolele tale pastelate <3.
Te imbratisez si eu cu drag :*!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Flori din calimara intr-adevar:)!!

Trimiteți un comentariu