sâmbătă, 7 iulie 2018

Saigo no Yakusoku [ Last promise - Ultima promisiune ]


Hi.. Hi.... Hi... 😉
M-am tot gandit si tooot gandit despre ce sa va povestesc sambata aceasta. Ati reusit sa vedeti filmul propus saptamana trecuta? Sper ca da (si in cazul acesta sa va fi placut ). Pentru astazi am alta propunere [ hi hi hi].
Am ales tot un film, nu un serial - cum ar fi trebuit daca urmam sugestiile de aici. M-am gandit ca ar fi interesant sa ii vedeti pe toti intr-un film. Acesta este un Special Drama, realizat pentru anul nou (2010) indrat la categoriile: human drama, suspans si action.
Acum, ma voi abtine de la prea multe comentarii - am spus niste lucruri sambata trecuta si e suficient. Mi-ar placea sa aflu desigur reactiile voastre, cum vi s-a parut si asa mai departe. Am gasit mai multe versiuni (in sensul ca exista varianta de a vedea filmul intreg cu subtitrare in engleza aici, sau pe bucati tot cu subtitrare in engleza aici) si pe blog voi adauga la inceput versiunea fragmentata cu subtitrare in limba engleza, iar dupa more pe cea cu subtitrare in spaniola. Deci aveti de unde alege. :)

photo via
Despre film... Actiunea se petrece in sediul unei corporatii din Tokyo, care se ocupa cu Bio Energia.
O zi normala, cu rutina ei, este intrerupta din senin atunci cand un grup de teroristi pune stapanire pe cladire, luandu-i prizonieri pe cei aflati inauntru. Printre acestia se afla si personajele interpretate de cei cinci Arashi, care fie erau angajati directi ai firmei, fie lucrau in incinta acesteia, sau pur si simplu aveau treaba acolo ( de livrat un colet sau urmareau sa  incheie un contract cu cineva din respectiva institutie ). In ordinea aparitiei in imaginea din stanga, acestia sunt:


Akira Tanada, angajat al Cameo Coffee, aflata la etajul 5 al edificiului, interpretat de Masaki Aiba
Goto Nozomu curier al firmei de livrari Mach Bee Bike Express, aflat in misiune - livreaza un pachet unui angajat din firma; interpretat de Jun Matsumoto
Shoji Yamagiwa responsabil cu securitatea cladirii, aflat in centrul de comanda al acesteia, la etajul 15; interpretat de Kazunari Ninomiya
Satoru Mashiko, un angajat al serviciului de curatenie Time Cleaning, interpretat de Satoshi Ohno
Yukio Tomizawa, un agent de asigurari al firmei RONY Life Insurance interpretat de Sho Sakurai
Alaturi de acestia, printre cei luati prizonieri se afla si:
Yuriko Niimi, fiica presedintelui companiei Energy Bio Corporation, interpretata de Meisa Kuroki
Shinichiro Okanaka, seful lui Shoji Yamagiwa, interpretat de Naohito Fujiki
Iio Haruo, om de servici angajat recent, ce lucreaza in echipa cu Satoru Mashiko, interpretat de Kazuki Kosakai
Todoroki Fuyuko - angajata cu vechime a firmei, interpretata de Nene Otsuka
In rolul presedintelui companiei:
Tomohika Niimi interpretat de Masahiko Tsugawa
Distributie completa si alte informatii legate de film puteti gasi aici.

Piesa de la finalul filmului se numeste "Sora Takaku" (空高く, lit. "Sky High") si este interpretata chiar de Arashi. Filmul este inpartit in 10 parti (cu subtitrarea in engleza):





















 Versiunea in spaniola ( 4 parti) si rezumatul, dupa more / mai mult:







Rezumat:

Intr-o zi obisnuita, Satoru si Iio, angajati ai firmei de curatenie Time Cleaning, se indreapta spre sediul firmei Energy Bio Corporation, unde urmeaza sa isi desfasoare activitatea. La un moment dat sunt depasiti de curierul Goto, care are de facut o livrare in sediul aceleiasi firme, fiicei presedintelui, Yuriko.
Fuyuko, o angajata a firmei, comanda un cappucino in holul etajului 5, unde se afla cafeneaua la care lucreaza Akira. In timp ce vorbesc despre ramen (un fel japonez de mancare , care seamana cu o supa cu taietei, ou fiert, legume, carne.. etc.), Fuyuko este chemata in holul de la parterul institutiei, unde un agend de vanzari, pe nume Yukio, doreste sa ii vorbeasca despre o asigurare de viata.
In camera de comanda a centrului de securitate (de ultima ora) amenajat la la etajul 15 al cladirii, Shoji si seful sau, Shinichirō, primesc comanda (adusa gresit) de la angajatul cam aiurit al cafenelei.
Nimeni nu ar fi banuit ca la 15:00 toti vor deveni prizonierii unui grup de teroristi, amenintati cu detonarea unei bombe la sfarsitul celor 90 de minute alocate presedintelui corporatiei pentru a veni cu rascumpararea.
In timp ce chiar centrul de comanda se afla in mainile teroristilor, angajatii si vizitatorii, printre care si agentul de asigurari si Todoroki, sunt ingramaditi la etajul cinci. Cei doi angajati ai agentiei de curatenie se afla la etajul unde isi avea presedintele biroul, iar angajatul cafenelei se refugiaza intr-o toaleta de la etajul 15.
Fiica presedintelui, urmata de curier, este convinsa ca totul are legatura cu informatiile legate de cercatarile din domeniul bio energetic si incearca sa le distruga / ascunda de teroristi, dupa care, in urma discutiilor purtate cu Goto, cauta o cale de a-i salva pe cei prinsi in cladire, gandindu-se ca tatal sau este mai preocupat de afacere, decat de oameni.
Cei doi reusesc pana la urma sa opreasca pentru cateva minute curentul. ceea ce le da ocazia celor din camera de securitate sa deschida usile pentru a putea evacua o parte din ostatici. Dand dovada de curaj agentul de asigurari si angajata firmei reusesc la randul lor sa ajute tot mai multa lume sa fuga, dar ei raman ultimii si sunt inca prizonieri in cladire.
In cele din urma presedintele se hotaraste sa ia atitudine si sa vina personal pentru a inmana rascumpararea teroristilor.  Cand ultimii ostatici sunt eliberati, in momentul in care fiica presedintelui se pregateste sa iasa pe usa, pusca unuia dintre teroristi se descarca si Goto se prabuseste ....
..... ce se va intampla pana la urma cu celelalte personaje implicate in actiune? Ce vor face teroristii? Ce urmaresc, cine sunt, va exploda bomba? Suspans....
Pai... asta veti descoperi urmarind filmul. Nu vreau sa va stric... Supriza/ele.  
Voi mai spune doar (ma repet) ca la final veti putea asculta si piesa Sora Takaku - si, are si traducerea scrisa (atat la varianta tradusa in engleza, cat si la cea in spaniola).:)
Abia astept parerile voastre..... la ce va asteptati si cum a fost pana la urma. De-astea, sa facem schimb de pareri, ca deobicei :).





0 comments :

Trimiteți un comentariu