luni, 5 martie 2012

Gentuta - rucsac pentru Dodo

copilarim.blogspot.com
Buna!!

Nu stiu daca stiti dar de pe 1 martie avem o provocare nou-nouta pe Provocari Verzi. Se numeste "Gentuta/Poseta din blug" si astazi va arat ce am facut eu.

Mai intai trebuie sa fac niste precizari:
- se poate face absolut orice, subliniez orice atata timp cat contine: blug si ceva care sa reprezinte o geanta/ poseta si daca intrati pe provocare gasiti si alte alternative.
Deci nu va descurajati daca nu puteti face o geanta propriu zisa - si daca aveti nelamuriri da-ti un mail pe provocari verzi (gasiti adresa in articol si pe blogul provocarilor) si va lamurim.

Noi am realizat - o gentuta, un rucsacel, un port fard si o borseta :). Pregatim si pentru expozitia de suflet care se va deschide pe 15 cate ceva.... asa ca daca pana atunci nu va vin idei, aruncati un ochi si mai aveti 10 zile sa va terminati creatia si sa va inscrieti:). 

Tema a fost aleasa de Rha (my sister) si eu am ales sa fac un rucsacel pentru .. Dodo. Da, rucsac pentru catel.. de ce? Pentru ca este practic (isi poate duce singurel in el suportul de curatat si pungutele, carnetul de sanatate....si alte nimicuri).

copilarim.blogspot.com
click pe poza pentru a merge la provocare
Am folosit partea de jos a unui blug ( pana in tiv). Partea taiata din fata pentru a crea loc clapetei am folosi-o inauntru pentru a intregi buzunarul. Iata si cateva poze:


Iata mai sus materialul si aparatul lui Dodo - da, da i l-am luat acum multi ani cand inca nu exista legea aceasta care ii obliga pe stapani sa curete. Se desface si u ajutorul unei pungi curata.. Acum sincer noi folosim mai mult ziarul ca e mai practic, dar la plimbari mai lungi cand ziarul s-a terminat e o solutie foarte utila.


Am cusut partea de jos (inauntru, evident si apoi am mascat-o adaugand buznarul. Nu am folosit captuseala pentru ca blugul nu are neaparat nevoie de ea. Buzunarul este facut pe partea dinspre exterior si jumatate este realziat din acril gros crosetat, menit sa amortizeze aparatelul - care nu este greu dar e din plastic si nu vreau sa il loveasca pe dumnealui).Partea de sus a buzunarului este din blugul taiat cand am creat clapeta. Nimic nu se pierde:D. Buzunarul se inchide cu capsa, la fel si gentuta.


Bretelele sunt cusute sus si jos se inchid cu capse. Am scris dintr-un fir de lana pe care l-am gasit in cutiuta mea cu minuni (principiul 3 R) si l-am cusut cu firul de lana care imi mai ramasese de la festonat. Sa se stie ca e al lui Dodo. I-am facut si o buburuza (ca tot il alint mai nou Buburuz) - de data aceasta am lucrat cu fetru ( imi place tare mult).


Si iata-l si pe mandrul posesor (care a mers tantos prin toata casa de la mami la buni si apoi si la tati sa le arate .. ce a mai primit:P).
V-am zis ca premiile sunt foarte faine? Rha va ofera o gentuta micuta - sau un portofelas mai mare si  Crea Shop Hobby and Craft aparat de facut pampoane!! Suna bine, asa-i?:) Spor la creat!

9 comments :

claudia_mami spunea... [Raspunde]

cat de frumos este rupsacul dar catelu este si mai frumos . imi place ideia .bravoo

Maria Mirabela spunea... [Raspunde]

Ce haios e cainele cu rucscul in spate!

AmyCrafts spunea... [Raspunde]

Genial, iar Dodo este foarte scump cu gentuta in spate. este un frumos! cred ca atrage toate privirile pe strada.

copilarim spunea... [Raspunde]

@ Claudia - multumim;) si modest este.. eh nu prea e modest ca e alintat.

@ Maria Mirabela - sa il fi vazut cand s-a prins ca e pentru el ce tantos mergea prin casa!

@ Amy momentan inca mai luam hainuta pentru ca e destul de frig seara si dimineata si el iese de la caldura... si na:). Dar cand se mai incalzeste:D va fi binevenita;)

Anonim spunea... [Raspunde]

cand am vazut gentuta am crezut ca e reclama :D
arata tare bine ;)
catelul e super dragut (am avut un bichon maltez la care am tinut mult Cassie, era alba si avea o pata maro fix pe unde era rucsacelul lui Dodo ;)

copilarim spunea... [Raspunde]

awwww multumim :) !! ne bucuram mult ca va place rucsacelul si mai ales de dodutzu :)!

copilarim spunea... [Raspunde]

awwww multumim :) !! ne bucuram mult ca va place rucsacelul si mai ales de dodutzu :)!

DulceaMeAcasa spunea... [Raspunde]

Mai, da frumos si cuminte fotomodel aveti. Rucsacul este atat de haios. Tot stau si ma gandesc cum ti-a venit ideea asta geniala?

copilarim spunea... [Raspunde]

:) Si alintat!!! Stii de cat timp voiam sa ii fac o vestuta de blug (are o sapcuta din 2007). Acum rucsacul poate fi folosit si ca vestuta .. ;))
Tare ma bucur de provocarea blugoasa a lui Ra:D

Trimiteți un comentariu