vineri, 9 martie 2012

vALLuntar - "Lectia de desen - Fete si expresii"

Bine v-am gasit...! Sa vedeti... stateam eu si citeam readerul, mai si comentam ca am fost cam pe fuga in ultima perioada... si cum completam coduri de securitate (nu le pot suferi) la comentarii si realizez: "stai ca eu pentru azi nu am scris nimic pe blog...". Asa ca am intrat rapid in folderul cu poze (folderele mai precis) si am dat peste copertile fotografiate la care am zis ca voi face recenzii. Si pentru ca nu a sosit inca nici a doua carte din campanie si nici comanda facuta de mine pe site (abia astept :D) am zis sa va scriu despre o alta carte de la aceeasi editura pe care o am de ... mai multi ani si imi este foarte draga. Asa ca azi: " Lectia de desene - Fete si expresii " de John Raynes aparuta bineinteles la editura ALL. Cu aceasta ocazie ma alatur cu inca 15 minute in campania vALLuntar, dupa ce v-am povestit despre vALLuntar - "Totul despre CAINELE TAU". Nu uitati ca fiecare comentariu la un articol din aceasta campanie aduce in 3 minute de voluntariat. Va multumesc:).

Ei bine cartea a aparut in 2002, eu o am din 2004 si  am primit-o cadou de la ai mei parinti (as fi vrut eu sa am toata colectia.. lool, dar am tot amanat si pana la urma am uitat..).
Coperta este lucioasa - de aici efectul din poza.. (yup - sorry)  si are 46 de pagini (asa ca daca la recenzia celor 750 de pagini de la cartea cu Totul despre cainele tau puteati adormi... acum nu aveti scuza:D, decat daca poate nu va place desenul).
Cuprinsul este foarte bine structurat si iata ce puteti citi/ afla in carte:
- cum incepem
- cu ce desenam
- pe ce desenam
- perspectiva si structura
- pas cu pas: repausul, incruntarea, zambetul
- zambetul: generalitati, feminin, masculin
- furia si agresivitatea, supararea, frica
- alte expresii
- batranetea si copilaria

Din coperta va puteti face o idee despre grafica prezenta in carte. Nu este o enciclopedie - sunt doar cateva cuvinte despre fiecare tema enumerata mai sus si exemple desenate. Este o carte usoara (la propriu si figurat), placuta de citit in orice anotimp, de oricine... si utila celor care doresc sa afle cateva idei referitoare la desen.
Ce am gasit eu folositor? Hmmm tot. Desi ma incapatanez sa desenez tot cum simt :)). Va recomand cartea (intreaga serie daca o gasiti:D) si va multumesc pentru ca v-ati facut timp sa ma cititi!
rux

10 comments :

Unknown spunea... [Raspunde]

stii ce bine imi pare ca ai scris despre cartea asta. Nici macar nu stiam ca exista, dar ma gandesc ca ar fi un cadou superb pentru sotul meu care cocheteaza cu desenul :)
Off topic: cat de mult ma pot scoate din sarite cuvintele de securitate mai ales cele din 2 cuvinte! Uneori nici nu inteleg ce scrie acolo si ma trezesc cu comentariul sters, mai ales daca mi-am petrecut cateva minute sa-l scriu ma urc pe pereti. Chiar nu sunt necesare, daca am avut 2-3 mailuri de spam per saptamana si am un trafic rezonabil. Sunt doar ca sa ma scoata pe mine din minti :D Am tot zis ca nu mai comentez la blogurile respective, dar unele imi plac :)

AmyCrafts spunea... [Raspunde]

Wow! Ce tare! Si eu o vreau pentru Diana. Trebuie sa o notez si sa mai caut cateva carti de specialitate, ca pana ajunge ea la Arte...daca ajunge... :)
Daca stii tu despre astfel de carti, te rog sa-mi recomanzi.
Merci anticipat!

AmyCrafts spunea... [Raspunde]

App de coduri...stii ca trebuie sa completez un cod daca distribui vreun articol de-al tau pe/de pe fb? pai, de ce? doar suntem prietene.

copilarim spunea... [Raspunde]

@ Kadia - daca nu gasesti in magazine incearca sa iei legatura cu editura - trebuie sa fie la ei pe site o adresa:D! Ma bucur ca iti place.
In alta ordine de idei se poate seta sa moderezi comentariile fara cod de securitate (ca la noi) - daca cumva sesizati ca baga cod de securitate sa imi spuneti ca nu il vreau :))

@ Amy sa stii ca au la All mai multe de genul acesta (daca vrei pentru admitere insa cel mai bine sa incerci sa dai o fuga la faculta la voi si sa vezi ce au ei pe acolo in programa:D). Ii tin pumnii daca asta isi doreste!!
Cat despre cod si mie imi cere ca sa imi public propriile linkuri.. Habar nu am de ce:)))) E de la ei.. LOL

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Frumoasa recenzie,din pacate nu le am deloc cu desenul:(

copilarim spunea... [Raspunde]

:) - cand ma uit in carte si vad cat de talentati sunt unii oameni si eu ma simt micuta de tot - dar e grozava cartea:D

Alexandrrra spunea... [Raspunde]

N-am stiut ca si aceste carti sunt de la editura All, ca poate le facem si eu cate o recenzie, in asteptarea cartii pe care am vrut-o de la ei.

Cartea acesta cu fete si expresii nu am cumparat-o, ca n-am fost niciodata buna la desenat portrete. Cel mult imi ieseau niste caricaturi.

Am in schimb alte cateva "Lectii de desen": Peisaje, Cladiri si peisaje citadine, Schita, Siluete in miscare. Mi-au fost foarte utile in anii de inceput ai facultatii. Mai ales ca eu am ajuns la arhitectura fara sa fi urmat inainte un liceu de specialitate... asa ca am avut destule de recuperat. :)

copilarim spunea... [Raspunde]

Cred ca sunt foarte faine (pana pe 16 ai mai fi avut timp sa faci recenziile, dar avand in vedere faptul ca ai asa o perioada aglomerata.. mai greu..sau poate:D).
Eu sunt ingrozitoare la capitolul acesta. Singurul lucru pe care l-am retinut este (oarecum) cel cu impartirea proportiilor la cap. Desi.. in marea majoritate a cazurilor.. tot dupa cum "vad" eu lucrez nu prea fac schite...:))))

Alexandrrra spunea... [Raspunde]

S-a mutat termenul pentru recenzii pe 23 martie. :D Asa ca voi avea timp si eu sa termin cele 500 de pagini ale cartii.

copilarim spunea... [Raspunde]

Wooow genial. Si eu trebuie sa mai primesc o carte si chiar nu stiam cum ma voi descurca:D. sper sa ajunga maine.. lol.
Abia astept sa iti citesc recenzia:D

Trimiteți un comentariu