duminică, 4 martie 2012

Il brutto anatroccolo (Ratusca cea urata)

Buna:)!! Ce frumos poate fi afara - soare, primavara!! Sigur veti aprecia aceasta poveste! Dar haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba:




video via youtube


Rezumat:
A fost o data o rata pe nume Mama Ana. Aceasta isi facuse cuib in aproprierea lacului, adapostit in stufaris. Abia astepta venirea micutilor sai pe lume si va imaginati bucuria ei cand a vazut cum din oua apar 6 pufuleti adorabili... un ou, mai mare ce e drept, nu se sparsese insa si Mama Ana se hotari sa astepte. Le povesti micutilor cat de mare este lumea si astepta.
Ii vizita si bunica - aceasta ii spuse Mamei Ana  ca e posibil ca cineva sa ii fi jucat o farsa si sa fi pus un alt ou in cuib - patise si ea odata cu un ou de la o curca... Dar rata mamica nu se clinti si dupa 3 zile si trei nopti oul se crapa in sfarsit. Din acesta iesi un puiut mai maricel si de alta culoare, dar aceasta simtea ca il iubeste la fel de mult ca si pe ceilalti si porni cu toti 7 la lectia de inot.
Mama ii invata cum sa inoate si apoi cum sa mearga gratios pe uscat. Doi ratoi il necajes pe micut si mama sa il apara. Bunica isi da seama ca nu e un curcan... iar mama ii spune ca in timp va deveni la fel ca fratii sai - probabil arata asa pentru ca a stat prea mult in ou...
Desi mama sa il apara si il iubea, micutul era mreu necajit de alte pasari si crezandu-se o povara decise sa plece. In drumul sau gasi un lac cu pasari salbatice. Acestea il invitara sa ramana cu ele, dar tocmai atunci isi facu aparitia un vanator si cainele sau si micutul trase o sperietura grozava.
Isi continua calatoria si ajunse in apropierea unei gospodarii. Acolo fu invitat de gaina in cotetul ei, pentru ca afara noaptea era frig. Stapana casei crezu ca micutul ii va face cate un ou in fiecare zi si il lasa sa stea acolo, dar cum acest lucru nu se intampla, ratusca cea urata fu nevoita sa plece mai departe...
Intr-o dimineata de toamna zari pe cer un stol de lebede care pleca spre tarile calde... micutul isi dori sa se fi nascut si el lebada, sa zboare alaturi de acestea... Frigul toamnei insa nu il lasa sa mai viseze si cum iarna urma sa o petreaca singur incepu sa inoate in cerc, pe lac - sperand ca astfel lacul nu va ingheta de tot si el nu va muri de foame... Dar lacul ingheta pe zi e trece si in cele din urma ii mai ramase doar un ochi de apa in care micutul continua sa inoate. Trecu iarna cu greu dar din fericire primavara isi facu aparitia si natura se trezi la viata.
Intr-o dimineata pe lac isi facu aparitia un stol de lebede care se intorceau din tarile calde. Zgomotul facut dearipile  acestora o trezira pe ratusca cea urata. De unde se afla, din stufaris, zari pe lac cea mai frumoasa lebada pe care o vazuse in viata sa. Hotari sa se apropie de aceasta, chiar daca va rade de el si cu capul plecat pliti pe suprafata lacului spre lebada. Dar... cand iesi din conul de umbra si intra in lumina, isi zari chipul reflectat in apa - era o lebada superba.. nu era o ratusca urata... si impreuna cu cealalta lebada zbura spre ceilalti lasand in urma  tristeti si dezamagiri.

0 comments :

Trimiteți un comentariu