duminică, 16 septembrie 2012

Il pesce del lago (Pestele din lac)

Buna:)! Astazi vine la rand o noua povestioara - din Statele Unite. Ne uitam la aventurile si peripetiile unui pestisor care se aventureaza in mare pentru a cauta riscul... Daca sunteti curiosi sa vedeti o poveste mai veche, sau sa aflati ce vom vedea saptamana viitoare, va reamintesc ca aceste povesti si lista lor au o pagina speciala pe blog si va las si linkul catre ea: Le più belle favole del mondo - lista episoade.




video via youtube

Rezumat:

Acum multi ani, in Africa, era un lac magnific inconjurat de arbori minunati - o adevarata oaza pentru animalele care traiau la un loc in pace. Egru se odihneau, hipopotamul statea in apa. Doar un pelican ii chinuia pe pestisori. Papo ii salveaza pe acestia, dar spune ca voia sa vada doar cat e de curajos. El se hotaraste sa mearga in cautare de aventura si risc... sa plece in mare. Prietenul sau vrea sa il opreasca sa riste si sa isi dovedeasca forta si cheama si alti pesti in ajutor.
Papo reuseste insa sa treaca de bariera facuta de pestisori  si este luat de curent. Prietenul sau este prins deasemenea de vartej. Cei doi pestisori ajung in rau si vad un peisaj minunat. Prietenul pestisorului nu pare foarte incantat de pericol. 
Aud strigatul unui domnisoare pestisor care era sa fie mancata de un crocodil. Papo se lupta cu acesta si prefacandu-se ranit,  il lasa pe crocodil fara dinti. Papo, Pipo si Ran devenira prieteni si incepura sa inoate in rau. Pestisorul nu vrea sa ramana nici la rugamintile pritenei sale Ran acolo si decide sa plece mai departe.
Continua calatoria si ajung la mare. Cei doi pestisori nu inteleg de ce marea e sarata. Ei vor sa afle incotro sa mearga cand deasupra lor apare un rechin. Acesta il ataca pe prietenul lui Papo si il raneste grav. Pipo ii spuse lui Papo sa se intoarca in lac, unde este locul sau.
Papo se intoarse in lac alaturi de Ran, ascultand sfatul dat de prietenul sau.

2 comments :

Unknown spunea... [Raspunde]

ce figura haioasa are pestisorul in poza :)))) Ti-am pasat o leapsa daca ai timp si chef la un moment dat ;)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Kadia Yusupova
Daaa are o moaca:))). Merci!!! eram pe blog la tine si citeam articolul cand mi-ai lasat comentariul. tocmai bine ca nu lista cu nominalizarile nu o vazusem:))Merci!

Trimiteți un comentariu