duminică, 23 septembrie 2012

Il ragazzo che gridò al lupo (Baiatul care striga "Lupul")

Povestea aceasta va este probabil cunoscuta:). Eu imi amintesc ca a fost printre primele pe care le-am ascultat cand eram mica. Nu stiu daca nu am si diafilm cu ea... hmmm. Animatia este foarte frumoasa si.. faptul ca se termina oarecum fara a prezenta deznodamantul este un plus pentru ca poate fi vizionat si de cei mai mici...:)




video via youtube


Rezumat:
In Grecia era un baiat avea in grija oile satenilor si mergea cu ele pe un deal. El ramanea toata ziua sa aiba grija de ele. Dar nu ii placea prea mult ce avea de facut.
Intr-o zi pe cand se plictisea si era suparat ca nu poate pleca sa se joace vazu niste fete. Ele culegeau mure. Vru sa le insoteasca dar fetele ii spusera ca el trebuie sa aiba grija de oi si miei. Un mielut se sperie de un sarpe si alerga spre turma - atunci baiatul, amintindu-si de ce spunea una dintre fete despre lupi, dadu alarma si toti venira sa il ajute.
El nu era sigur ca a vazut un lup, dar totul era atat de palpitant incat nu ii paru rau. Satenii nu gasira insa nici un lup. Baiatul continua sa spuna tuturor ca a vazut lupul si pentru ca parea cu adevarat speriat fu crezut.
El ajunse in atentia tuturor. Nu era o zi in care sa nu vina vreun copil sa vorbeasca despre lup, dar dupa un timp copiii se plictisira si nu mai venira la el.
Fetitele care culegeau mure nu au mai vrut sa mai vorbeasca nici ele cu micul pastor. Din eroul care fusese cu o zi inainte el devenea neinteresant. Ii veni ideea sa inventeze lupul si iar cheama oamenii din sat. In fiecare zi cand se plictisea baiatul chema oamenii. Acestia insa veneau din ce in ce mai rar... 
La un moment dat  il lasara balta. Intr-o zi insa aparu lupul cu adevarat. Baiatul se refugie intr-un copac iar lupul alerga dupa oi. Nimeni nu il mai lua in serios cand suna din corn.
Baiatul este disperat si striga in ajutor promitand ca nu va mai spune minciuni in viata lui.

2 comments :

ghemulet spunea... [Raspunde]

povestea asta o stim cu totii de cand eram pici..cred ca pentru parintii nostri era un must tell pe lista de povesti

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet da, da:)! asa e!

Trimiteți un comentariu