marți, 15 martie 2016

#05 "Condurii Cenusaresei "


Din februarie 1950, cand Walt m-a primit calduros in familia printeselor Disney, viata mea s-a schimbat radical. Sunt indragita, iubita si ... foarte populara! Parca asa se spune, nu? Dar, trebuie sa recunosc ceva: totul vine cu un pret - rutina. Mereu aceleasi haine (desenate ce e drept impecabil, nu ma pot plange), aceleasi replici, aceeasi coafura. Nasa transforma acelasi dovleac in trasura si, poate cel mai insuportabil element de recuzita din spectacolul vietii mele: condurii de clestar! Nu ai idee cat sunt de incomozi, reci si... periculosi, pana la urma. Iar eu ador pantofii!!

Ai dreptate dar, i-am spus eu in timp ce ii desenam chiar pantofiorul pe care il pierdea in fuga de la ora 12 noaptea, uite ce frumosi sunt si cum sclipesc! Trebuie sa recunosti ca sunt fermecatori!

Asta pentru ca nu ai fost tu cea nevoita sa ii incalte si poarte la nesfarsit! veni raspunsul Cenusaresei. Pentru o data in viata as vrea sa pot purta ceva comod, dar in acelasi timp ..... potrivit ocaziei. Ofta usor, apoi arunca o privire in browserul meu, in timp ce eu cautam nuantele potrivite pentru voalul rochiei. 

Ooo! Dar.... cat de minunaaaat! exclama entuziasmata, cu ochii sclipind de bucurie. Si nu spuneai nimic! ma dojeni zambind. Trebuie sa fie un semn, un semn al schimbarii! spuse Cenusareasa, ridicandu-se pe varfuri pentru a miscora programul in care o desenam si a putea vedea mai bine magazinul de pantofi dama, realizati din piele naturala.

Ce faci? Nu am terminat! i-am zis in timp ce o ajutam sa coboare la locul ei. Era cat pe ce sa inchizi programul de editare.... am continuat, rasufland linistita pentru ca salvasem ce am desenat pana atunci.

Oh, te rog, haide sa facem o pauza!! Vreau sa vizitez acel magazin online - uite ce motto are!! Exact pe sufletul meu: "Afara este o Jungla. Poarta pantofii potriviti!"



Asa deci.... continua Cenusareasa, privind fascinata pantoful de piele ce parca o imbia sa il incerce.  Magazin pantofi Carmine Shoes - murmura pentru sine, in timp ce ochii i se plimbau pe site, de la o pereche de pantofi la alta.
Nu reusesc sa ma hotarasc !! Sunt atat de frumosi - toti! Tu, care crezi ca mi s-ar potrivi ? ma intreba din senin, fixandu-ma cu privirea hotarata. Dar, oare, ezita ea cateva secunde, oare au numarul meu? Stii, eu port doar... 34. Imi atrase atentia Cenusareasa, privind spre condurii de clestar.



Cred ca stiu ce s-ar potrivi rochiei tale. I-am raspuns, punand creionul jos. Dar, daca te ajut, va trebui sa schimbi macar de data aceasta sfarsitul povestii. Ce parere ai? Crezi ca si Printul va fi de acord?
Glumesti? Este visul nostru dintotdeauna! Abia astept! zambi Cenusareasa, facand o pirueta.
*
Miezul noptii a sosit. Am terminat desenul si o astept pe Cenusareasa sa iasa din sala de Bal a Palatului. I-am pregatit o surpriza - o pereche de pantofiori stiletto din piele turcoaz, usor decupati pe interior. Marimea 34.



Dar iat-o! Iese pe usa, se misca gratios, parca pluteste... Ajunsa pe scari, la a cincea treapta isi ia avant, lasa condurul de clestar sa ii alunece din picior si se inalta catre stele, spre locul unde in zori rasare soarele.
Dintr-odata, o lumina stralucitoare apare in fata ei - iar eu ii zaresc chipul radiind de fericire, in timp ce descopera surpriza pregatita.

- Sunt atat de eleganti! Sunt minunati....
Intre timp, i s-a alaturat si Printul plutind si el usor printre stele, purtat de condurul de clestar pe care il recuperase de pe scari.
- Esti pregatita sa ii incerci? intreba el, in timp ce lua in mana unul dintre pantofiorii din piele turcoaz.
- Desigur! Si vom pleca intr-o aventura fantastica - in Tara Pantofilor Fermecati!! raspunse Cenusareasa.
De indata ce a incaltat pantofiorii, stelele au format un fel de tunel de lumina, prin care cei doi au pornit intr-o calatorie in timp si spatiu.

Probabil ca sunteti curiosi unde i-am trimis, asa-i? ..... In Romania, desigur! :) Si au avut o vacanta ... ca-n povesti!! Cum adica, de unde stiu? Ei bine, tot ce v-am povestit pana acum, s-a intampla in urma cu doua zile. Astazi, la pranz, a sunat la usa curierul. Am deschis nedumerita - nu comandasem nimic, deci nu asteptam niciun pachet. Cu toate aceastea, pe cutie era trecut numele meu! Iar inauntru .... o pereche de pantofi stiletto Red Queen. Negrii, eleganti, perfecti. Marimea 34.
Si un mesaj:
- Am vrut sa iti trimitem o vedere din minunata noastra calatorie. Am vazut atatea locuri frumoase!! Iti multumim! 
Te rugam sa desenezi tu ilustrata! N-am gasit niciuna cu Cenusareasa din Romania :)! Dar, am gasit o pereche de conduri care i se vor potrivi de minune!
Sa ii porti cu Fericire!
Semnat:
Cenusareasa si Printul



M-am pregatit sa desenez... Inainte de a incepe, am probat pantofii. Si atunci, ca prin minune, m-am trezit personaj desenat, inconjurata de stele!  Imbracata cu o "little black dress" si purtand pantofiorii stiletto. Iar pe deget, sclipea un inel rosu. Te pomenesti ca m-am transformat in Red Queen? :P

**

Nota:
* Cenusareasa este o poveste cu vechime (versiunea chineza dateaza din anul 860). 
Charles Perrault preia ideea povestii de la  Giambattista Basile (Cenerentola -1634 )si scrie una dintre cele mai populare versiuni ale acesteia(Cendrillon 1697), aflata la baza filmului de animatie realizat de catre Walt Disney.
* Carmine Shoes este un brand romanesc de pantofi cu traditie (a aparut acum mai bine de 13 ani), realizati din piele naturala. Pantofi care spun povesti cu eleganta si stil.
Si poate ce e mai important (cel putin pentru mine): Chiar au numarul 34!! :)


http://super-blog.eu/proba-5-carmineshoes-ro-povesti-de-iubire-cu-si-despre-pantofi/

2 comments :

Enigel spunea... [Raspunde]

Fascinant! Felicitări, iar nota să fie pe măsura muncii!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Elena Stan Multumesc frumos :)!
Ma bucur ca va place :D!!

Trimiteți un comentariu