joi, 24 martie 2016

#09 "O ... Vacanta Speciala, va rog! "



.... unde? Undeva la aer curat, sa aud susurul apei, sa ma relaxez si sa ma incarc cu energie pozitiva. Gandul acesta imi rasuna aproape obsesiv in minte dupa o saptamana de pregatiri intense, in timp ce pe fundal se desfasoara filmul tuturor cautarilor, planurilor si destinatiilor vizitate virtual in aceste zile.

Dar mai bine sa incep cu ... inceputul, desigur. Acum o saptamana, am primit o provocare: sa devin ambasador  al Vacantelor Speciale pentru o zi - sau mai bine zis, intr-un articol.
Prima reactie a fost, desigur, de entuziasm: wow!! ambasador, vacante, calatorii.... suuuuuper! Dar vedeti voi, misiunea de ambasador este una dificila. Trebuie sa fii diplomat, sa fii convingator, sa ai cele mai bune argumente (si contra-arugmente, la nevoie) sa fii creativ si descurcaret. Ai o dubla responsabilitate - fata de cei pe care ii reprezinti si bineinteles, fata de cei in fata carora te prezinti. Sa nu uitam munca de documentare necesara, bineinteles. 

* Vacanta de vis - Japonia
De la bun inceput va voi spune ca nu o veti gasi la oferte turism si nici la circuite cu avionul. De fapt nu o veti gasi deloc. Pentru ca nu exista. Inca.
Ce mi-a placut cel mai mult la CND Turism este tocmai acest lucru: iti poti crea de la zero propria vacanta. Cum?



In primul rand stabiliti-va destinatia. Eu am ales sa vizitez capitala Japoniei, Tokyo si imprejurimile. Nu uitati sa alegeti cateva obiective turistice pe care vreti sa le aveti in programul vacantei. Avand un timp limitat (6zile/5nopti) eu am ales patru locuri pe care vreau sa le vizitez neaparat:

1. Templul Tengakuin, aflat in localitatea Watauchi din Prefectura Kanagawa, situata la sud de capitala. Acesta a fost construit in perioada 1469-1689.
Am aflat pentru prima data de existenta acestui templu urmarind un film. Pe langa faptul ca natura si creatia omului formeaza un tot, completandu-se perfect, templul este renumit pentru apusurile minunate ce pot fi admirate din incinta sa.

2. Altarul Atago este situat in Minato, Tokyo. Acesta a fost construit in 1603 de catre sogunul Tokugawa Ieyasu si reconstruit in 1958. Scarile care duc la altar sunt faimoase, existand o legenda conform careia, cei care le urca vor avea succes in viata.

3. Turnul Tokyo este a doua cladire ca inaltime din Japonia. Structura sa a fost inspirata de Turnul Eiffel, pe care il depaseste in inaltime cu 13 metri (desi este mai usor cu aproximativ 3300 tone). Construit in 1958, a fost proiectat sa reziste la cutremure si furtuni majore. Gazduieste antenele de telecomunicatii si doua platforme de observare de unde putem admira panoramele orasului.
La baza acestuia se afla complexul FootTown. Aici putem vizita Guinness World Records Museum Tokyo si
The Tokyo Tower Wax Museum, magazine de suveniruri, restaurante si nu in ultimul rand avem acces la lifturile care fac legatra cu platformele de observare ale Turnului.

4. Muzeul Ghibli - situat in Parcul Inokashira din Mikata. S-a deschis in 2001 si ne invita sa descoperim lumea fascinanta inspirata de animatiile realizate de studio.

In cele din urma mi-ar placea ca oferta personalizata a vacantei mele de vis sa mai cuprinda si o vizita la unul dintre onsenurile din apropierea capitalei. (Hakone sau Atami)

Pornind de la planul de mai sus specialistii in calatorii vor gasi desigur cele mai bune solutii. Nu-mi mai ramane decat sa stabilesc perioada in care vreau sa imi organizez vacanta si bugetul.

* Circuit turistic in Grecia 
-Costica!! Unde m-ai adus?!
- Draga, a fost ideea touroperatorilor!
- Normal! Doar nu era sa gasesti tu singur o asemenea destiantie de vis!! 
- Da, dar pe ei cine i-a gasit!?
Si uite asa mi-am reamintit o comedie savuroasa: My Life in Ruins. Actiunea se petrece in Grecia, iar personajul principal, interpretat de Nia Vardalos este ghid turistic.



Din pacate, pana acum, nu am fost niciodata in Grecia. Am facut parte din ansamblul de dansuri al comunitatii grecesti din orasul meu si imi amintesc cu placere spectacolele la care am participat, prima data cand am dansat Zorba si chiar cateva propozitii si cuvinte in greaca.


Toate aceste amintiri, dar si imaginea superba din fotografia de mai sus, m-au facut sa iau in considerare planificarea unei vacante pe acele meleagur. Chiar si o evadare de week-end.
Si nu va fi foarte dificil pentru ca vacante speciale  are oferte pentru Grecia continentala si insulara. 


O destinatie superba de vacanta este insula Skopelos aflata in Arhipelagul  Sporadelor de Nord. Un tinut minunat, cu paduri de pin, maslini si pruni. O mare parte din filmarile la filmul Mamma mia au fost realizate aici, insula din film numindu-se Kalokairi si fiind o insula fictiva.

* Relaxare la Calimanesti - Caciulata

Si am ajuns la final, pe melaguri autohtone pentru un sejur, relaxant.
Statiunea se afla intr-un loc incarcat de istorie. Am vizitat orasul si inprejurimile in mai multe ocazii. Una dintre bucuriile noastre, copii fiind, era sa mergem la fantana dorintelor din incinta Manastirii Cozia.
Tot in apropiere se afla Castrul Roman Arutela (Arutela fiind denumirea romana a Oltului).
Fiind o statiune balneara renumita este suficient sa ne bucuram de plimbari scurte, de aerul curat si curele cu apa si, desigur, dupa caz, de tratamente.


Credit foto: Colaj Japonia [1, 2, 3, 4, Maneki Neko], Colaj Skopelos, Colaj Calimanesti (1 si 2, 3), Santorini
http://super-blog.eu/proba-9-ambasador-vacante-speciale/

6 comments :

coco spunea... [Raspunde]

vin si eu! :)

Izabela spunea... [Raspunde]

Te-am nominalizat pentru leapșa Liebster Award. Detalii aici:
http://petalsofisabelle.blogspot.ro/2016/03/liebster-blog-award_18.html

M-aș bucura să citesc răspunsurile tale. :)

Cristina DRagomir spunea... [Raspunde]

o vacanta oricat de scurta tot reuseste sa ne relaxeze, ne ne imbogateasca sufletul si sa ne incarce cu energie

copilarim spunea... [Raspunde]

@Izabela Constantin Multumesc frumos :)! Raspund cu placere :D!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Cristina Dragomir :D
Eu abia astept sa imi fac loc pentru o evadare la Calimanesti-Caciulata. Este o zona extraordinara.
In plus, vreau sa vad cum intra drumul vechi in apa, sau vechile tuneluri. Am circulat pe drumul vechi cand era partial acoperit de apa - se construia cel nou. <3
Si cred ca am mers si pe calea ferata veche - inainte de 85, oricum. Eram f mica, dar imi amintesc peisaul feeric al iernii de pe Valea Oltului :).

copilarim spunea... [Raspunde]

@coco :D - sunt frumoase excursiile organizate!! iti faci prieteni, poti sa imparti pe moment bucuria descoperirilor si se leaga legaturi frumoase in timp ;)))
-unde mergem ?:D

Trimiteți un comentariu