joi, 10 martie 2016

Tutorial: Bratara cu Inimi



Buna!!
Astazi vreau sa va arat cum am creat o bratara vesela cu inimioare. Acest tutorial face parte din Tutorial ” Bijuterii Inimoase”, publicat in Revista Atelierul.
Anul acesta am intentionat sa fac martisoare din pluta. :D A fost un proiect interesant cu... multe intamplari neasteptate si rasturnari de situatii. Am reusit sa fac cateva martisoare (nu am reusit sa le trimit inca, dar ma voi ocupa saptamana viitoare - ce bine ca martie are 31 de zile. hihi) si am mai facut si alte proiecte printre care acesta.


Inainte sa ma apuc de treaba am decorat placuta cu sigla Copilarim pe care o realizasem mai demult din aluat ;). Simpatica nu? Pe mine m-a binedispus si m-a si inspirat ;).
Am folosit o "feliuta" de pluta pe care am vopsit-o pe o parte cu verde si putin alb (acrilic). Am desenat inimioare cu un pix cu gel roz neon. Dupa aceea am folosit instrumentul ascutit de mai sus pentru a face doua gauri si a introduce zalele de bronz.

Tortitele de cupru din imagine au devenit sistemul de prindere. Firul in culorile curcubeului - baza pentru bratara. Pe el am insirat margelutele de lemn. Firul l-am recuperat dintr-o pereche de sosetute tricotate care s-au ros intr-o parte de la ghete. :( 

Am facut cate un nod dupa fiecare margeluta insirata si la final am prins tortitele. Una dintre tortite am prins-o bine pentru a creat un fel de "ochi" in care sa intre cealalta.

Si asa arata jumatate din bratara :D. Am repetat si pentru cealalta jumatate "insiratul" si innodatul de rigoare. Pentru a introduce margelutele prin firul pus in doua am apelat la o croseta.

Iata si rezultatul final:

Bratara este mititica dar pentru mana mea este perfecta. ;) Abia astept sa o port si pe afara - sa se mai incalzeasca putin vremea !
Pe curand!!


6 comments :

Trimiteți un comentariu