luni, 14 martie 2016

Tutorial "Colier cu inimi"

Buna!!
Va povesteam joia trecuta despre o parte din aventurile mele cu bijuterii din pluta. Proiectul-tutorial a aparut in Revista Atelierul si puteti citi despre el aici: Tutorial ” Bijuterii Inimoase”.
Astazi am sa va arat colierele si doua martisoare / pandantive.

Pentru fiecare colier am folosit cate 5 cerculete de pluta pe care am pictat cate o inimioara cu acrilice. Dupa ce s-a uscat vopseaua am conturat cu pixuri cu gel :P. Am folosit zale de bronz pentru a le putea prinde intre ele. Cu unealta din imagine am gaurit pluta si cu clestele am fizat zalele.

 Este un proces destul de dificil - pluta se opoate rupe si trebuie atentie. Dar mie mi-a placu tare mult efectul. Am folosit culorile curcubeului :D. La un colier am prins elementele mai strans, iar la celalalt le-am lasat putin mai distantate.

Astfel, colierul de mai sus se curbeaza usor - am folosit fir in degrade pentru a-l definitiva. arata foarte fain si se este usor de purtat. 
La colierul de mai jos am prins elementele mai strans si iata diferenta:

In cele din urma am creat si doua martisoare (care pot fi purtate si ca pandantiv sau breloc - dar in cazul acesta as mai adauga o zala:D ):

Spre deosebire de coliere unde am vopsit doar inima (lasand baza natur), aici am vopsit baza si am creat o inimioara alba, conturata.
Pe curand :)!!

2 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Zilele trecute mi-am taiat niste rondele de pluta din cateva dopuri. Dar eu inca nu m-am hotarat ce sa fac cu ele!
Tare dulce colierul tau!
O zi frumoasa!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu Ma bucur mult ca iti place :). Si mie mi se pare tare dragalas;)).
Eu am avut rondele de anul trecut. De fapt pe asa ceva e baza primul meu tablou de primavara pe care l-am stricat inainte sa il pozez :)).
Imi place materialul acesta. Cred ca cel mai mult mi-a placut sa fac ciupercutele, desi se sculpteaza destul de greu.
Abia astept sa vad ce vor deveni rondelele :D. Hihih <3

Trimiteți un comentariu