marți, 14 noiembrie 2017

Capitolul 22. Despre cum să ai Farmec chiar și atunci când faci curat.

„ Soarele se înălțase promițător pe cerul fără de nori. În baie mă așteptau pregătite de cu seară echipamentul și produsele pe care urma să le folosesc pentru a face lună în casă... ”
Cioc.Cioc. 
Două bătăi ușoare îmi întrerup elanul creator (și așa ca vai de el săracul, cred că suferă de „astenia” de toamnă). Mă uit la geamul de la ușa dinspre balconul închis. Agățat de un fir, Gicu îmi face semne cu vreo trei dintre cele opt picioare păroase ale sale. E cam agitat și pare să fi luat considerabil în greutate.
Las deoparte laptopul și mă îndrept spre ușă. Deschid încet și cu atenție ușa:
- Ce-i Gicule? Ce s-a întâmplat?
- Cum ce s-a întâmplat? îmi răspunde el în timp ce încearcă să își păstreze echilibrul. Ce zi este azi? 
- 14 noiembrie! îi răspund prompt.
- Greșit!!! Este a 41a zi până la Crăciun!! mă corectează el categoric. Știi ce înseamnă asta?
- Hmmm... vrei să îi scrii Moșului să îți aducă o căsuță nouă, poate? îmi dau eu cu părerea, încercând să îmi dau seama ce anume l-a supărat și mai ales cum de este atât de voluminos.
- Înseamnă că trebuie să mai lași un pic scrisul și să îmi dai o mână de ajutor - nu mai fac față și.... știi că nu suport murdăria. Uite numai ce burtă am făcut! Cred că am mâncat ceva stricat. Se tângui legănat.
- Ăăăăhhh... păi știi, măi, Gicule, chiar acum scriam un articol despre cum fac eu curățenie și....
- Poftim? Tu? Cum adică tu??? 
- Gicule, fii înțelegător! Doar nu o să scriu despre cum facem noi curățenie... Ce vor crede oamenii aceia despre mine?
- Ah... Înțeleg! se învârti brusc Gicu în cerc, generând o cantitate considerabilă de fir ce ajunse îndată până pe pragul ușii. Desigur - eu sunt doar un păianjen. Nimic important. Ce ai putea scrie despre mine?
- În mod normal? Ah, chestii obișnuite! îi zic neștiind cum să găsesc o modalitate ca să nu îi rănesc sentimentele și mai mult. Gicu este foarte sensibil.
- Lasă, nu trebuie să mă protejezi. Știu, scrii despre soluții care curăță repede și eficient. Despre mop și tot felul de produse ce fac curățenia mai ușoară.... 
- Da, da!! Scriu despre experții în curățenie care ne ajută să ne menținem casa curată și sănătatea nealterată. Mă grăbesc eu să adaug cu entuziasm ingredientele de succes ce garantează rezultatele de top ale unei zile întregi de șmotru.
- Și îl pun pe nefericitul păianjen de treabă la locul lui... Strivindu-l fără milă, nu-i așa?
- Da, păi da, adică nuuu! Îi răspund eu bâlbâindu-mă și nemaiștiind cum să scap din situația aceasta destul de delicată. În orice caz nu pe tine, Gicule. Tu ești special. Și ca să știi - eu chiar am vrut să scriu despre tine la partea cu ponturi oferite!!
- Serios? Se opri el din țesut și mă privi cu ochii mari.
- Da!
- Și despre mai ce?
- Despre oțet, desigur! 
- Ce treabă am eu cu oțetul? Nici nu îmi place - îmi provoacă iritații la ochi.
- Uite ce e, Gicule, nu mai pot sta de vorbă cu tine acum, chiar am de scris. Deja au montat instalațiile pe stâlp, mâine poimâine le aprind și poate vor și alți oameni să afle cum fac eu curățenie cu spor ...
- Noi!! mă întrerupse în timp ce se cățăra agil către căsuța lui verde, de pe polița cu flori.
- Da, noi! Desigur. Și despre ce produse am descoperit de curând; cât sunt ele de eficiente.
- Mai lipește să spui despre raportul calitate - preț corect și ai atins toate punctele cheie, nu?
- ..... și să dau exemple?
- Minunat!! Unde ți-e creativitatea? S-a evaporat? Ai spălat-o cu detartrant ceva, din greșeală?
- Gicule, întreci măsura. Ce ai vrea să scriu? Cum stai tu frumușel sus în căsuță și îmi dai indicații pe unde să frec gresia cu Nufăr Verde Universal ?
- Ăsta ar fi un bun început. Și ai putea să le spui că noi - doi delicați și foarte sensibili - cu pielea noastră fină ne-am făcut un adevărat aliat din gama Nufăr verde - eco! Verde cum îmi place mie! Cu formulă blândă și Ph neutru și putere de curățare pe care te poți baza....
- Mă scuzi! Îl întrerup uitându-mă la ceas. Parcă insinuai ceva mai devreme când ți-am spus despre ce vreau să scriu. Văd că acum vii tu cu detalii...
- Dar, draga mea, eu vin cu exemple concrete. Cu date importante, chiar vitale!! Tu ai uitat câtă vreme ai căutat un produs fără coloranți și cu un parfum hipoalergenic, plăcut, cu miros de flori de mușețel? Cât timp m-ai ținut doar pe oțet?!  O lacrimă i se formează sub ochiul stâng. Săracul Gicu, cred că i s-a acrit și lui. Îl înțeleg perfect (deși, să nu-i spuneți, tot mai folosesc oțet pe post de balsam de rufe - e genial).
- Ai dreptate, îi răspund întinzându-i împăciuitor un cadou. Uite ce ți-am pregătit pentru căsuță - un tablou! Baza am decupat-o dintr-un capac de la recipientul de WC gel care tocmai s-a terminat. Iar pe ea am lipit flori de mușetel decupate de pe etichetă.
- Un alt amănunt pe care merită să îl amintești! Interveni el serios. Gama noastră de produse preferate este foarte prietenoasă cu mediul!! Conținutul este biodegradabil, iar ambalajele - numai bune de reciclat, sau refolosit creativ. Mulțumesc pentru tablou!
- Și eu îți mulțumesc pentru ajutor. Datorie ție s-ar putea chiar să Triumf  și la partea de creativitate.
- Mi se pare normal! ce te-ai face fără mine?! Acum merg să mă odihnesc și nu uita! Mi-ești datoare mâine cu spălatul geamurilor!  
Apoi s-a retras în căsuță șoptind printr-un căscat Noapte Bună.

Cât despre titlul, nu mai este de mult un secret! Dacă vrei să ai Farmec chiar și atunci când faci curat, este foarte simplu ... îți cumperi!


https://blog.super-blog.eu/proba-22-nufar-si-triumf-expertii-tai-in-curatenie/




0 comments :

Trimiteți un comentariu