luni, 27 noiembrie 2017

Capitolul 26. Când am ajuns în Jungla... JUMANJI

22:22 Sufragerie. Liniște și pace. Centrala merge, în casă este cald și bine. Îmi iau un ceai și mă așez la laptop. Mă uit în brief-ul probei cu numărul 26:
„Jumanji: Aventură în junglă” ..... film pentru întreaga familie....  interesant, îmi zic.  Ia să vedem trailer-ul!


În timp ce acesta rulează, îmi notez în agendă data când are loc lansarea filmului în România, la cinema - 29 decembrie 2017. Îl zăresc pe Dwayne Johnson - The Rock alergând prin junglă. Asta înseamnă acțiune, constat și mă aplec să mai iau un fursec. Mă uit din nou pe ecran. Jack Black își face apariția în felul său caracteristic și mă bufnește râsul în timp ce încerc să beau o gură de ceai.
Ei, comedie!! câțiva stropi de ceai au sărit din cană pe tastatură. Mă grăbesc să îi șterg - laptopul funcționează.
Pfiu.... răsuflu ușurată în timp ce îmi reiau locul pe canapea, gata să continui documentarea. In browser mi s-a încărcat pagina oficială a filmului. Probabil în timp ce mă ocupam de tastatură am apăsat din greșeală pe ceva.


Dar ce grafică impecabilă! mă gândesc în timp ce pagina se încarcă. Arată exact ca pagina de start a unui joc. Ingenioși, îmi zic și urmez instrucțiunile pentru a vizita site-ul. Pentru început trebuie să-mi aleg ce personaj vreau să fiu:
Dr. Bravestone
Moose
Ruby
Professor Shelly Oberon

Hmmmm. N-am apucat să citesc mare lucru din brief, așa că presupun că este vorba despre personajele din jocul Jumanji. Îl aleg pe ultimul și aștept. Aștept.... și tot aștept. S-o fi blocat laptopul. Mă ridic și vreau să ies din cameră. Nu reușesc însă să fac nici măcar un pas că simt cum sub mine s-a căscat un hău adânc și atârn în întuneric ținându-mă doar cu mâna de clanță.... Mă gândesc la ce e mai rău - Oh Doamne ! E cutremur! Simt cum inima o ia la galop. Nu-i momentul să intri în panică, îmi zic în timp ce îmi duc instinctiv mâna la inimă. Deodată, undeva deasupra mâinii cu care mă țin strâns să nu cad se face lumină.

Welcome to the Jungle. JUMANIJI
Personaj: Professor Shelly Oberon
Vieți disponibile : 5 din 5
Curaj: 4 din 10
Aptitudini:...

Poftim? ridic ochii gata să îi dau peste cap în  semn de protest și nemulțumire. Eu sunt foarte cura...... Nu apuc să-mi termin gândul, că realizez de ce anume mă țineam atât de strâns să nu cad....
Și nu părea tocmai încântată.
- Hei, grăsuțule, nu te pierde cu firea. Se auzi o voce de undeva de jos. E doar o pisicuță neagră. Hai, mai bine dă-i drumul la coadă și să mergem.
Mă uit de jur împrejur după un grăsuț și o pisică.
- Se referă la tine. O voce mi se adresă de sus. Auzi... pisicuță. Ce nerușinat. L-aș mânca la cină dacă nu ar fi așa prăjit la soare. 
Încerc să spun ceva dar tot ce reușesc este să scot un sunet nedefinit și ușor răgușit:
- Aju.....
- Hai, hai.... Chiar ești fricos! Dar n-am de gând să te mânânc. Ți-am citit aptitudinile. Știu că poți înțelege limbajul animalelor și-mi ești de folos. Eu sunt Pantera - regina Junglei. Acum fă un efort și prinde-te de liana asta, începe să mă doară coada și s-ar putea să mă... răzgândesc.
În momentul următor am simțit cum m-a pocnit ceva peste față și instinctiv m-am prins cu ambele mâini de funia aceea mare ce se mișca dintr-o parte în alta.
Cam alunecoasă, îmi zic.
- Nu de șarpeeeee!  îmi zise pantera și în momentul următor eu mă aflam în cădere liberă, în timp ce șarpele se tângua că era să îl strâng de gât.

Pleoșc.
Nuuuu nu în apăăă. Ajutor nu știu să înot!!!
Un răget prelung și în momentul următor mă aflam pe mal. Lângă mine un aligator.
-Aaaa... m-am retras disperată lângă o stâncă.
Pantera și-a făcut apariția grațioasă și mi-a zis:
- Uite care e treaba... suntem într-o situație delicată. 
- Da , da... încuviințară mai multe voci. Eram înconjurată de animale. Și paralizată de „curaj”... 4 din 10.. Spre 3 deja.
- Ascultă, continuă Pantera. De când cu filmul acesta.. toată lumea are chef de aventură. Nu mai avem o clipă de liniște. Dar TU, tu ne poți salva. De-aia ești doctor. Fă-o! Și-ți vom fi recunoscatori pe veci.
Aș fi vrut să spun ceva, dar nu puteam articula niciun cuvânt.
- Vezi? Nu e în stare de nimic. Se auzi o voce stridentă. Eu zic să încercăm cu musculosul... sau mai bine cu fata! Continuă în timp ce se legăna cu capul în jos strâmbându-se la mine maimuța.
- Da.. da... ce putere poate avea grăsuțul asta?
- Liniște!!! tună pantera.
De groază am pus mâna la inimă.

Înțelege limbajul animalelor
Umor...Talent ... Voce.

Am început să cânt cît puteam de tare Welcome to the Jungle - de la GN'R. Dintr-o dată totul a început să se cutremure și m-am trezit pe ceva moale, confortabil și cunoscut.
Ruxandra, dorm vecinii.. dă muzica mai încet.

Și iată-mă din nou acasă. Ne vedem la film. am ceva de spus Panterei.
Mulțumesc....

https://blog.super-blog.eu/proba-26-fii-un-personaj-in-lumea-jumanji/

0 comments :

Trimiteți un comentariu