miercuri, 16 martie 2011

Angie Girl -10-



:) Ce mai faceti? Cum se "simte"primavara pe la voi? Pe la mine s-a incalzit - desi aud ca se va raci din nou vremea... soarele de dupa masa te imbie la somn, apoi mai apare cate un nor ce parca ameninta cu ploaia .. Eu tot trag de timp cautand idei pentru provocarea lunara, incerc sa stau departe de tv si stiri, dar mi-e cam imposibil sa fentez nouatile care circula pe net. Mi-a propus insa sa nu vorbesc aici, acum despre asta... Mai bine ne relaxam putin cu Angie -detectiva. Apropo, voua nu vi se pare ca mai crescut?:P


10. Il viaggio temerario del treno dell' oro



Rezumat:
In miez de noapte se da o spargere la o banca si sunt furate o multime de lingouri de aur. Hotii sunt intrerupti de aparitia unui paznic si fug cu prada. A doua zi Angie insotita de bunica ei si de Frankie si tatal acestuia se indreapta catre gara - unde se aflau foarte multi politisti.
Intalnindu-se cu inspectorul Jackson si cu Michael, Angie afla de la acesta din urma despre furtul de lingouri de aur. Cautand peste tot dupa lingouri, inspectorul si mai tanarul sau subaltern ajung si la o topitorie unde se intalnesc din nou cu Angie si insotitorii acesteia, veniti sa vada clopotul pe care il comandasera si care urma sa fie transportat la parohia de care apartineau. Inspectorului ii vine insa ideea sa sparga clopotul suspectand ca are legatura cu furtul din seara precedenta. Toata lumea se opune avand in vedere cu cata greutate fusese acesta facut, dar inspectorul insista - din pacate pentru el, clopotul distrus nu are pic de aur in el. Cu toate acestea, dupa ce s-au gandit mai bine, Angie, inspectorul Michael si Frankie si-au amintit de clopotul cel mare si s-au intors sa il verifice - din pacate au ajuns prea tarziu acesta fiind deja in drum spre biserica aflata undeva la tara. Lady Barbra si tatal lui Frankie ii insotesc pe cei trei care facusera clopotul in trenul care urmeaza sa ii duca la destinatie. Doar ca cei trei chiar sunt hotii de lingouri si, dupa ce bunica lui Angie ii descopera acestia il arunca din tren pe tatal lui Frankie si preiau conducerea trenului.
Pana la urma Michael si Angie ajung trenul (dupa ce hotii fac o manevra ca sa scape de cele trei vagoane aflate intre locomotiva si vagonul cu clopotul), bunica e salvata, clopotul de aur ajunge la biserica si stapanul aurului se hotaraste sa il lase acolo, pentru ca spune micuta detectiva: nu este loc mai bun unde poate aurul sa stea:P.

Pe saptamana viitoare:)!

0 comments :

Trimiteți un comentariu