miercuri, 30 martie 2011

Angie Girl -12-





12. Un fantasma in una notte di nebbia


Rezumat:
Intr-o seara cand treceau pe langa o fabrica Alfred (vizitiul si tatal lui Frankie) zareste o fantoma. Si el si bunica lui Angie se sperie grozav, si, dupa ce afla povestea acelui loc, si Angie se alarmeaza. Inainte ca acea fabrica sa fie construita pe acel loc fusese casa unei familii de vaza. Dupa moartea proprietarului castelul fusese daramat si se construise o fabrica.

A doua zi Frankie ii acompania pe dl Brown si pe fiul acestuia la respectiva fabrica pentru ca aceasta era de vanzare... Dupa ce le-au fost prezentate imprejurimile acestia au mai ramas putin la fabrica pentru a vedea si beciurile. Doar ca atunci cand coborau in subteran au auzit pasi si fantoma care aparuse seara in parc le ceru sa plece. Cum dupa ce aceasta disparu dl Brown gasi pe jos un ban de aur se hotari sa sa cumpere locul sperand ca poate va gasi o comoara. Dar desi sapa in subsol impreuna cu fiul sau nu gasira nimic.
Angie merge la Scotland Yard si le sugereaza inspectorului si lui Michael sa inspecteze povestea cu fantoma din ceata.
In timp ce petreceau seara in noua lor locuinta la fabrica dl Brown si fiul sau Arthur auzira zgomote din sala masinilor si cand coborara sa vada ce s-a intamplat toate masinile erau distruse. In plus, sus se isi facu aparitia fantoma care le ceru sa plece si arunca un felinar pe podea. In timp ca tatal si fiul stingeau focul fantoma se facu nevazuta. In aceeasi seara le sperie din nou pe Angie si bunica acesteia in acelasi loc ca si data trecuta.
A doua zi blondina afla de la Frankie ca dl Brown voia sa vanda fabrica si ca singurul dispus sa o cumpere era fostul proprietar - dl Gordman. Acesta ii ofera insa bietului om foarte putini bani inapoi... Dupa ce dl Gordman pleca, Angie ii ruga pe propritar si fiul acestuia sa ii arate unde disparuse in seara trecuta fantoma. Ajunsa in subsolul fabricii micuta detectiv a vazut ca peretii erau acoperiti cu un fel de pulbere albatruie. Le spuse lui Arthur si Frankie sa vopseasca zidurile cu ceva asemanator ca si noanta pe care o aveau.
Dupa ce vorbeste cu Michael si acesta ii confirma faptul ca fabrica fusese vanduta in nenumarate dati si recumparata de Gordman, ii pregatesc "fantomei" o capcana.
Si asa se si intampla, fantoma isi face aparitia dar cand fuge printr-un pasaj secret din subsol lasa o urma pe peretele proaspat vopsit (si aici imi permit o gluma, va dati seama ce buna era vopseaua aceea de nu si-a dat seama fantoma ca e proaspat vopsit.. haha. gata gluma). Cand iese din pasaj fantoma (alias Gordman) este arestata de inspector si astfel Brown si fiul sau pot sa puna fabrica pe picioare si totul se termina cu bine:P!

0 comments :

Trimiteți un comentariu