vineri, 11 martie 2011

PBWY-making of : iarba si lebada

Buna:)!! In sfarsit mi-am facut putin timp sa va scriu despre proiectul meu crosetat : locul de joaca. Despre protagonista, Visinica, am mai vorbit, asa ca astazi va voi povesti despre gazon(=iarba) si lebada.

Dodo si Visinica

Nu stiu voi, dar mie cand eram mica imi placeau foarte mult jocurile gen lego. Sora mea a primit unul foarte dragut si imparteam mereu piesele sa cream mici locuinte. Ei bine, cand am vazut concursul Build with Yarn mi-am amintit de acel joc si m-am gandit.. dar daca fac si eu ceva asemanar, numai ca.. crosetat?!? Adevarul este ca nu prea am timp de asa ceva si probabil nu as fi facut asa ceva daca nu ar fi aparut acea provocare, asa ca am profitat din plin si am lucrat in mare forta (pentru ca am aflat cand inca nu se prelungisera inscrierile si urmau sa se incheie in cateva zile).


Din pacate nu am poza doar cu iarba, dar o puteti observa atat in poza de mai sus cat si in cele care vor urma. Am lucrat cu acril verde si croseta de 2.5mm, HDC (=half double crochet.. cred ca picioruse semiduble.. nu stiu cum sa le traduc:D - recunosc ca termenii ii stiu mai mult in engleza..hehe - dar poate, daca sunt persoane interesate si imi scriu pe mail, sau in comentarii, voi pune pe lista lunga si niste tutoriale in asteptare).. Am lucrat aproximativ 60 de randuri.


Urmatorul element pe care l-am facut a fost o lebada si, mai sus, am pus o poza pe care am facut-o in timp ce lucram la lebada:). Am folosit acril rosu, bumbac negru si acril alb, croseta de 2.5mm, o clama care sa ma ajute cu randurile (pentru ca am lucrat de jur imprejur). Umplutura este dintr-o perna eco(draga mea perna sacrificata;)) ) - deci este o lebada foarte visatoare, ca de altfel toate jucarelele amigurumi pe care le fac. Corpul este lucrat numai cu picioruse simple (SC), doar la coada i-am facut niste combinatii:).



Aripile, ochii si labutele le-am facut ulterior si atasat de corp. Ce-mi place foarte mult la aripi este ca le pot modifica pozitia :D. Iata cateva poze facute imediat dupa ce am terminat lebada:





In aceste poze se poate observa foarte bine si iarba - mie imi place foarte mult cum a iesit!!:P Si 2 poze impreuna cu Visinica.



Pana data viitoare va doresc un week-end frumos !! :)


6 comments :

ina spunea... [Raspunde]

Super!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

Multumesc Ina:)


-rux-

Unknown spunea... [Raspunde]

Ce frumoase sunt! Stiu ca ai mai citit expresia asta...E minunat ce realizezi!

copilarim spunea... [Raspunde]

Merci Monica - mie imi e foarte drag de ele, poate de aceea ies asa, capun dragoste si suflet. Nu iti poti imagina ce mult ma bucur atunci cand sunt apreciate:D
iti multumesc mult:)

Diana spunea... [Raspunde]

Un excelent loc de joaca! Moaaaamaaa, cata rabdare! :)
E superba lebada. Dodo e ca Gulliver in tara piticilor pe acolo. <3
Acum m-am prins (si ma tin bine): "iubita" cosarului e Visinica! :)
Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Si micului N i-a placut atat de mult. Lebada cel putin daca nu a zburatacit-o (de i-au mers fulgii :P) si cu "apa" si cu "nuferii" :))).
De cateori ma uit la lebada ma mir cum am putut sa fac asa ceva :))). Cred ca voi incerca sa refac in varianta cu fir mai gros, daca va fi vreodata - vreau sa le fac si la baieti un set de joaca pentru ei (sper sa reusesc pana la Craciun sa fac cate ceva).

Deci asa era cu cei doi... Hmmm Si eu nu banuiam nimic. TZ! Tre sa o scot si pe ea din cutie sa nu mai stea despartiti :)))

:*

Trimiteți un comentariu