duminică, 4 decembrie 2011

04. Cum a furat Grinch Craciunul

copilarim.blogsopt.com
V-a fost dor de o poveste? Si noua!! Astazi vom urmari un filmulet animat care a aparut in 1966 si a fost realizat dupa cartea scrisa de Dr Seuss  ( care a scris si Horton Hatches the Egg).  Filmul se numeste How the Grinch Stole  Christmas si este regizat de Chuck Jones.
Dupa aceasta carte a fost facut si un film care a aparut in 2000 si in care Jim Carrey detine rolul principal. Dar astazi vom vedea desenul, iar daca sunteti curiosi sa cititi despre film puteti intra pe pagina acestuia din baza de date a filmelor de pe internet.
Am gasit din fericire filmuletul online. Din pacate nu este subtitrat, dar sper sa il urmariti chiar si asa - eu va voi povesti despre ce este vorba mai jos, in articol.
Acestea fiind spuse sa ne uitam sub fulguletul numarul 4 al calendarului nostru advent si sa ne asezam confortabil pentru a urmari filmuletul de aproape 30 de minute, nu inainte de a va lasa o scurta "fisa" cu posterul (via) si cateva date despre film.

http://www.moviepostershop.com (via)

  How the Grinch Stole Christmas
(Cum a furat Grinch Craciunul)

Anul aparitiei: 1966
Puteti citi pe net despre film pe Imdb, in engleza aici  si pe Wikipedia, tot in engleza, aici.

Personaje:
Grinch, personajul principal, o creatura verzulie care uraste Craciunul si pe cei din Whoville.
Max - cainele lui Grich
Cindy Lou Who - o fetita foarte draguta, care locuieste in Whoville

Video via youtube



fragment din filmul animat 1966


povestea citita, insotita de ilustratii

Rezumat: 

Locuitorii oraselului Whoville se pregatesc de Craciun! Cantand impreuna, ei aduc bradutul in mijlocul oraselului si incep sa impodobeasca orasul  pentru ca era Ajunul.
Numai Grinch nu iubea Craciunul, de fapt ura tot sezonul sarbatorilor si nimeni nu stia motivul. Povestitorul insa crede ca totul se datora faptului ca Grinch avea inima  cu doua marsuri mai mici. El ii ura pe locuitorii oraselului si ii spune lui Max, catelul sau, ca vrea sa impiedice venirea Craciunului din cauza zgomotului de a doua zi - zgomot pe care il ura foarte tare. Grinch se gandeste la jucariile copiilor si la instrumentele care faceau un zgomot de nesuportat pentru el, dar si la cum vor sarbatorii locuitorii din Whoville cu mancaruri alese si bunatati. Dupa aceea vor face lucrul pe care il uraste cel mai tare: toti se aduna, cu mic cu mare, si timp ce clopotele bat, tinandu-se de mana vor incepe sa cante.
Cu cat se gandea mai mult Grinch isi dorea si mai tare sa impiedice venirea Craciunului. Cand Max nimereste in zapada si pare a fi costumat in Mos Craciun, Grinch-ului ii vine o idee ingrozitoare, dar minunata pentru el. Asa ca isi facu un costum de Mos Craciun si il deghiza pe Max in ren, dupa care il inhama la sania incarcata cu saci goi si pleca spre oras.
Toti locuitorii dormeau linistiti fara sa stie ca el se afla acolo cand sania ajunse in oras. Grinch urca in prima casa cu saci goi. Dupa ce cobori pe horn lua mai intai sosetele si apoi toate decoratiunile de brad si cadourile. Dupa aceea intra in camera copilasilor si le lua dulciurile si goli si frigiderul. Lamfinal lua si bradul. Cand incerca sa plece cu bradul, aparu micuta Cindy Lou de doar 2 ani, trezita din somn de un glob care cazuse din brad. Ea il intreba de ce le ia lucrurile. Grinch ii spuse atunci ca vrea sa repare bradul pentru ca are o luminita stricata si o trimise inapoi in camera ei. Nu lasa nimic de mancare si apoi pleca si in celelalte case si facu la fel.
Cand inca toata lumea dormea Grinch a terminat de luat tot si urca cu toata prada in varful muntelui Crumpit, unde locuia. Astepta acolo sa auda plansetul celor din oras, auzi insa cum locuitorii cantau impreuna. Toti cantau, tinandu-se de mana, chiar daca nu aveau cadouri. Grinch nu a putut opri Craciunul sa vina.
Grinch se intreba cum de a fost posibil... poate ca Craciunul inseamna ceva mai mult decat cadouri.Si pentru prima data Grinch simti ceva ciudat.... oare ce s-a intamplat?  Cand vazu ca sania cu tot ce furase urma sa cada in prapastie acesta alerga sa o opreasca... si o minune se intampla: inima lui a crescut cu trei masuri si Grinch, plin de iubire, intampina dimineata si minunata sarbatoare total schimbat si se intoarse in oras cu tot ce luase. Mai mult, seara taie chiar el friptura.
Bun venit Craciunului - care va exista mereu atata timp cat il vom intampina cu inimile deschise, tinandu-ne de mana!

0 comments :

Trimiteți un comentariu