duminică, 25 decembrie 2011

25. Mickey's Christmas Carol

http://copilarim.blogspot.com/
Colindul de Craciun al lui Mickey este unul dintre cele mai emotionante desene animate pe care le-am vazut si la care, de cate ori ne uitam, ni se face pielea gaina si e imposibil sa nu empatizam cu personajele... desi deja il stim cred pe dinafara. Totusi mereu il vedem ca si cand ar fi prima data, cu mult drag. Probabil il stiti si voi... iar daca nu, ne bucuram ca il veti vedea prima data impreuna cu noi!!

Inainte sa va povestim mai multe dati-ne voie sa va uram din nou Craciun Fericit!!! Va dorim multa sanatate si iubire si fericire alaturi de cei dragi!!! Speram ca Mos Craciun v-a adus ce v-ati dorit, iar daca nu a reusit sa va implineasca totusi toate dorintele, nu uitati ca numai faptul ca e Craciun este un dar de nepretuit.


Mickey's Christmas Carol a aparut in 1983  si de atunci incanta in fiecare an o multime de copii mai mari, sau mai mici. Filmuletul se bazeaza pe o nuvela scrisa de Charles Dickens  in 1843: A Christmas Carol ( Colind de Craciun) .


Personajul principal este Ebeneezer Scrooge interpretat de Scrooge McDuck. Acesta era un avar al carui singur tel era sa faca tot mai multi bani - acesta era si motivul pentru care ramasese singur. Angajatul sau, Bob Cratchit ( personaj interpretat de Mickey) trudeste din greu pentru un salariu de mizerie ca sa isi poata intretine familia. Care credeti ca este totusi mai fericit? Inainte sa va invitam sa urmariti filmuletul, va mai spunem ca distributia este una foarte savuroasa si puteti intalni personaje indragite din alte filme Disney! Rezumatul il veti gasi dupa filmulet - acesta are subtitrare in engleza, pentru a le activa apasati pe cc in player:


via youtube

Rezumat: (desi cred ca ar trebui sa scriu povestire...hehehe)

Este Ajunul Craciunului si batranul avar Ebeneezer Scrooge se indreapta morocanos catre cabinetul sau. Ajuns in dreptul treptelor are grija sa scuture zapada de pe firma pentru a i se vedea numele, trecut deasupra defunctului sau partener - Jacob Marley. Exact in acea zi se implineau 7 ani de cand acela trecuse in nefiinta.
Ebeneezer este total nemultumit de tentativa angajatului sau de a folosi un carbune pentru a incalzi cerneala si ii cere acestuia sa isi vada de lucru. Bob Cratchit il roaga sa ii lase jumatate din ziua de Craciun libera, iar Scrooge accepta dupa ce ii atrage acestuia atentia ca ii va opri jumatate din leafa platita pe zi (vreo 2 banuti). In urma cu 3 ani ii marise salariul pentru ca il insarcinase sa se ocupe de lenjerie.
Nici nu termina bine de vorbit cu Bob ca Fred, nepotul sau, vine sa ii ureze Craciun fericit si sa il invite la masa, deoarece, Craciunul este pentru a darui si a petrece timp cu familia. Desi Scrooge il da afara, Fred nu se lasa si ii strecoara o coronita din brad pe care o agata de clanta usii.
Nu trece mult timp si in cabinetul lui Scrooge intra doi domni care strangeau bani pentru saraci. Scrooge ii da si pe acestia afara pretinzand ca altfel i-ar lasa fara slujba - adica: daca ar da bani saracilor, acestia nu ar mai fi saraci, ceea ce i-ar lasa fara servici pe cei doi domni (acesta era rationamentul lui Scrooge).
Mickey, ma scuzati! Bob ingheata in timp ce scrie in condica... Este foarte fericit cand se face timpul sa plece si cum ceasul se pare ca era cu 2 minute inainte Scrooge ii aminteste ca va trebui sa vina mai devreme in ziua urmatoare. Dupa ce ia hainele care trebuie spalate, Bob pleaca spre casa, nu inainte de a-i ura un Craciun Fericit sefului sau.
La ora 9 seara pleaca si Scrooge acasa. Este Ajunul Craciunului si ninge. Cand ajunge in fata casei si se pregateste sa deschida usa, ciocanelul de pe aceasta ia forma fetei  fostului sau asociat Jacob Marley (in interpretarea lui Goofy). Acesta il urmareste si pe scari iar Scrooge speriat alearga in camera sa unde se baricadeaza. Fantoma lui Marley - inlantuita, apare langa fotoliu. Acesta ii arata cum a fost pedepsit pentru ca a furat si inselat si ii spune ca va fi vizitat in acea seara de trei spirite si va trebui sa fie atent la ce ii spun acestea alfel pedeapsa lui va fi si mai aspra.
Scrooge se pregateste de somn si, dupa ce cauta peste tot, ajunge la concluzia ca spiritele nu exista si ca totul este o prostie si adoarme. La miezul noptii isi face aparitia fantoma Craciunului trecut - un greieras. Acesta ii spune ca daca ar fi sa fie masurat dupa bunatate nu ar fi nici cat un fir de praf. Scrooge ii raspunde ca bunatatea nu serveste la nimic, dar spiritul il contrazice spunandu-i ca nu a crezut mereu asa si il duce intr-o calatorie in trecut. Lui Scrooge ii este frica de inaltime iar spirirul ii spune ca parca ii placea sa priveasca lumea de la inaltime...
Cei doi ajung langa vitrina de la Fezzywig Tea - locul unde lucrase Scrooge, pentru cel mai bun om. Acolo ii vede si pe prietenii sai dragi. Se revede intr-un colt timid... O revede si pe Isabel. Toata lumea petrecerea si se simtea bine. Dupa 10 ani de la aceasta intamplare invatatse sa iubeasca insa altceva si in loc sa aleaga dragostea a ales banii, lasand-o sa plece pe Isabel. Spiritul ii spune ca singur si-a facut aceste amintiri si il duce inapoi acasa.
La 2 noaptea Scrooge este inapoi in casuta lui.... cand apare spiritul Craciunului prezent -un urias care e inconjurat de bunatati venite din suflet - mancarea generozitatii. Acesta il duce sa vada ca exista oameni care il apreciaza chiar daca el nu stie ce este aia generozitate. Il duce in fata unei casute mici - casa lui Cratchit. Acestia au o cina modesta, in timp cw intr-un cazan mare pe foc se afla lenjeria pe care o spalau pentru Scrooge. Copiii vad mancarea si ii sunt recunoscatori lui Scrooge pantru mancare. Micutul Tim era insa foarte bolnav.. si il induioaseaza pe Scrooge care vrea sa afle ce se va intampla in viitor cu micutul...
Apare si fantoma Craciunului viitor. Acesta ii arata ce se va intamplacu micutul Tim daca situatia lor materiala nu se va imbunatati... Aflat in cimitir, Scrooge ii spune ca nu isi doreste sa se intample asa ceva si ca poate se poate schimba ceva. Apoi se muta langa o groapa goala si parasita.... El era cel mai bogat om din cimitir si, in timp ce cadea in groapa adanca, el striga ca se va schimba si se regaseste in camera lui. E fericit ca are o sansa noua si nu a ratat Craciunul si se pregateste sa plece afara- gandindu-se ca are atatea de facut si  toti vor fi surprinsi.
Intalnindu-i pe cei care strangeau bani pentru saraci le da 100 de galbeni. Le doreste tuturor Craciun Fericit. Nepotului sau ii spune ca va veni si el la masa si acesta este nemaipomenit de incantat.
Dupa ce merge si cumpara cadouri se duce la angajatul sau acasa si se preface ca a venit sa ii dea de lucru...Micutul Tim vede insa cadourile si Scrooge il anunta pe Cratchit ca ii mareste salariul si il face asociat la firma . Toti sunt fericiti iar copiii il iau in brate si micutul Tim face o urare din inima: Craciun Fericit si Dumnezeu sa ne binecuvantezi pe toti!!!

0 comments :

Trimiteți un comentariu