duminică, 11 decembrie 2011

11. Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas - Craciunul Fermecat al lui Belle

copilarim.blogspot.com
Buna!!
In spatele fulgului numarul 11 se afla un film - imi era chiar dor de o poveste!!  Despre frumoasa Belle am mai vorbit pe blog, ba chiar am realizat o papusica amigurumi inspirata fiind de aceasta - puteti (re)vedea articolele aici: Beauty and the Beast (Frumoasa si Bestia).
Dupa cum stiti, desenul a aparut in 1991, ceea ce nu multa lume stie este ca a Belle si prietenii sai au avut parte de inca doua filme animate in 97 si 98 (eu stiam doar de cel de-al doilea despre care va voi vorbi astazi..  dar, in timp ce pregateam acest articol, am aflat si de al treilea film si voi incerca sa il "programez" cat mai curand).
Pe site-ul Disney exista posibilitatea de a viziona online anumite filme, printre care si acesta. Evident va trebui platita o taxa, dar poate ca unii dintre voi isi permit si doresc sa vada filmul in engleza si sa beneficieze de bonusurile disponibile la activarea contului: online on Disney website. Deasemenea puteti cumpara dvd-ul de pe site-ul Disney de aici (pretul este 19:99$): Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas Special Edition DVD . Mai puteti cumpara dvd-ul cu subtitrare in romana de aici: Frumoasa si Bestia: Craciun fermecat. (32.92ron)


trailer via 


Copyright disneystore.com
 
Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas 
- Craciunul Fermecat al lui Belle -

Anul aparitiei: 1997

 Distributie (via imdb):
Belle...........................Paige O'Hara
Beast..........................Robby Benson
Lumiere....................Jerry Orbach
Mrs. Potts.................Angela Lansbury
mai mult...


Trivia (via wikipedia)
Desi filmul a aparut dupa cel din 1991, acesta nu este o urmarea a intamplarilor din primul film, ci, mai degraba, se situeaza undeva in mijlocul evenimentelor din acesta. Initial ar fi trebuit sa se numeasca Beauty and the Beast: A Christmas Belle. Actiunea a fost inspirata de cea din filmul aparut in 1946 Beauty and the Beast, film care stat si la baza realizarii desenului din 1991. Puteti citi mai multe in engleza despre film daca veti accesa linkul urmator: Beauty and The Beast: The Enchanted Christmas.
Va invitam sa urmarim impreuna filmul, in engleza sau in romana - aveti doua variante mai jos (dupa versiunea in limba romana aveti si rezumatul!):

Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas


Rezumat ( spoiler):
La castel toata lumea se pregateste sa sarbatoareasca Craciunul. Doamna Potts este rugata sa povesteasca despre Craciunul trecut si toti se aduna in jurul ei sa auda povestea.  
Belle se afla in castelul Bestiei, unde era practic prizoniera. Dupa ce fusese salvata de acesta cand nimerise intr-o haita de lupi, cei doi incepusera sa se inteleaga mai bine. Intr-o zi Chip insotit de mama sa- doamna Potts, Lumiere  si orologiul cel simpatic ii ies in cale, dorind ca ea sa il salveze pe stapanul lor, facandu-l sa se indragosteasca. Aceasta le spune ca este 24 decembrie, Ajunul Craciunului iar ei ii propun  sa iasa sa patineze ca este o zi minunata. Afara, Bell  il intalneste pe stapanul castelului si il invita sa patineze impreuna.
In castel, Fife il aplauza furtunos pe Forte (o orga impunatoare) care tocmai isi terminase de cantat o opera. Forte nu voia ca Belle sa rupa vraja si astfel toti sa redevina oameni. Pentru el aceasta schimbare fusese una benefica  - se considera confident al stapanului si muzica sa era foarte apreciata. El este insa legat de perete asa ca il pune pe Fife, ademenindu-l cu un solo pe care acesta l-ar fi putut canta, sa ii urmareasca pe Belle si Bestie si sa ii impiedice sa rupa vraja.
Fife strica atmosfera frumoasa de afara reamintindu-i stapanului ca este pana la urma.. o bestie. Belle este insa incurajata de prietenii sai sa nu se lase pagubasa si sa incerce in continuare sa il scoata pe stapan din acel con intunecat in care se refugia de fiecare data cand isi amintea ce este. Forte este insa multumim abia asteptand sa ii "cante" stapanului, in timp ce acesta il considera singurul prieten.
Belle pregateste un cadou pentru Bestie - o carte cu povesti si apoi, impreuna cu ceilalti din palat se pregatesc de Craciun. Aceasta perioada insa era una foarte trista pentru Bestie. Fife aude conversatia din bucatarie si ii urmareste pe Chip, Lumiere si Belle pana in turn unde se afla Angelique (decoratoarea castelului) careia venisera sa ii ceara ajutorul pentru a pregati Craciunul.
Datorita lui Fife si Forte Bestia afla despre pregatirile pe care le facea Belle si amintindu-si cum a fost transformat in bestie intr-o zi de Craciun din cauza egoismului sau, ii interzice acesteia sa organizeze sarbatoarea. 
Belle nu renunta si dupa ce ii lasa cadoul in camera bestiei pleaca alaturi de Chip sa caute un brad. Forte se gandeste ca nu va putea opri Craciunul, dar o va putea opri pe Belle, mai ales ca stapanul sau ii ceruse sa ii compuna acesteia un cantec vesel - drept cadou. Cu ajutorul unui cantec o ademeneste pe aceasta in castel in camera unde se afla orga. Acolo se preface ca este incantat de ideea organizarii petrecerii de Craciun, mai mult ii spune lui Belle unde poate gasi un brad frumos - in padurea neagra. Cand aceasta pleaca in cautarea bradului, Forte profita de absenta ei pentru a-l face pe stapan sa distruga tot ce fusese pregatit si a-l readuce sub vraja sa. El il sfatuieste sa nu mearga dupa Belle si in nici un caz sa se indragosteasca, pentru ca acest lucru i-ar fi adus numai neplaceri.
In acest timp, Belle impreuna cu Chip se afla in sanie cautand un brad. Tot cu ei se afla si Fife, tremurand de spaima. In sfarsit gasesc bradul, il taie si cand se pregateau sa travestese apa inghetata si sa mearga la castel, il zaresc pe Fife care il sperie cu suieratul sau pe Phillippe - calul-  si acesta sparge gheata... Pana la urma toata lumea este salvata, inclusiv Belle pe care bestia o inchide in temnita pentru ca incercase sa fuga, asa credea el.
Craciunul vine si Belle este alaturi de prietenii sai din castel. Bestia se afla in compania lui Forte care vrea sa il faca sa distruga trandafirul, singurul care il mai putea ajuta sa redevina om. Atunci zareste insa cadoul de la Belle si citind povestea ei in care speranta era darul cel mai de pret il paraseste pe Forte care incearca in zadar sa il opreasca. Vazand acest lucru Forte se dezlantuie incercand sa daramen castelul. Pana la urma este invins si toata lumea sarbatoreste Craciunul in pace, fericire si speranta.
Doamna Potts termina povestea la timp, pentru ca Belle si printul se apropie si ii ofera lui Chip un cadou - o carte de povesti... sa vedem ghiciti ce a primit Belle de la print?:))! Va trebui sa urmariti filmul sa aflati!

0 comments :

Trimiteți un comentariu