joi, 19 iulie 2018

Flori si culori " Tutorial: Inghetata de afine "

Buna !!!
Va mai amintiti ca v-am promis acum in episodul 20 ca voi face si tutorial pentru inghetata de afine? Ei bine ... iata-ma-s! 🍦

Si sa incepem! Pe fundal cu floricele (ca deh - flori si culori azi :P) va prezint ingredientele folosite: aproximativ 200 grame de afine, miere de albine (salcam), lapte prins (fara smantana de deasupra).


Am fotografiat afinele in vasul de sticla special ca sa se vada cam ce cantitate am pus - doar ca am asezat spre camera partea care nu trebuie.. hahahahaha. Trecem peste: iata aparatul meu. Este cumparat de la Lidl si intial ma cam dezamagise pentru ca este foarte inalt si greu. Daaaar! E genial - mai ales faptul ca are  recipentul de sticla imi place tare mult.
Pentru inghetata folosesc 2 trepte: Ice  crusher si 2. Aceasta este partea cu motorul.


Iata si recipientul de sticla. Am pus de vreo 4 ori fructe in el (nu toate odata pentru ca risc sa ard motorul si nici nu se pot face cum trebuie). Deobicei scot fructele si le las in spatiul rece pentru cel putin o jumatate de ora (o ora e chiar mai bine) ca sa se dezghete putin si sa ii usurez munca. De data aceasta am folosit insa fructele scoase direct din congelator (de aceea am folosit cantitati mai mici).
In spatele pozei din dreapta se vede laptele pus la prins :) in vas de yena cu un capac tot din acelasi material.


Am actionat  cam de 2 ori ice crusherul. In imagine de mai sus staga am pozat cantitatea de fructe si apoi in dreapta cum se zdrobeau (e aparatul in miscare). Dupa prima portie de zdrobite am mai facut una apoi am scos in cana cantitatea obtinuta si le-am facut si pe urmatoarele doua.


In stanga sus - cantitatea de la doua portii de fruct zdrobit si in dreapta toata cantitatea de fruct zdrobit. La aparatul meu am actionat doar de doua (trei in cazul in care e o cantitate putin mai mare) ori functia de spart gheata, atat cat sa desfaca sparga fructul inghetat si sa usureze munca aparatului.


Am adaugat la cantitatea aceasta  trei polonice cu lapte prins.  Ati vazut putin mai sus cum pun laptele la prins - intr-un vas cu deschidere destul de mare. Cand se prinde luam smantana de deasupra si partea aceasta ca un iaurt (plus zerul) le folosim fie pentru inghetata sau smoothie, fie pentru branza de  vaci.
Am adaugat o lingura generoasa de miere de albine. Ce bine ca anul acesta au inceput ploile dupa ce salcamii s-au trecut! Albinutele au avut timp sa adune polen si s-a facut si miere.


Si iata ca putem trece la ultima etapa a tutorialului. Sau penultima... Cea in care se amesteca bine, la treapta de viteza 2, toate ingredientele, obtinandu-se o crema semi-inghetata.


Si iata si inghetata noastra - arata exact ca inghetata care s-a topit. Urmeaza acum sa o punem in forma (se poate consuma si ca atare, fara a fi pusa la rece) si sa o lasam macar 30 - o ora la congelator. Daca sta mai mult de 5 ore (peste noapte) se intareste farte tare, dar nu face cristale, doar ca se scoate mai greu din cutie :P.
In imaginea de mai sus pare ca in partea de sus ar fi ceva mai lichd, dar de fapt este reflexia cutiei... :D. In partea de jos se vede cat este de cremoasa. Cand nu se ingheata foarte tare, parca este si un pic elastica :))).


Si iat-o dupa vreo ora si putin! Este foarte usor de facut, cremoasa, sanatoasa... si acum sunt atatea fructe, incat se pot pune la congelator din belsug. [ noi insa nu am pus... hahaha, inca - astea sunt din anul trecut ]
Vreau sa incerc pe acelasi principiu si cu alte fructe - caise de exemplu, daca gasim. Momentan sunt doar din alte tari de noi straine la piata [ ce chestie ]. A luat Mami vreo 9 despre care se spunea ca ar  fi romanesti (cine mai stie?!) si le-am facut smoothie cu banana, cateva afine, miere si lapte batut... 
Tot ce am experimentat pana acum a fost primit cu entuziasm. Eu nu am gustat, dar am martori obiectivi, care au "ras" tot. :)

Pana data viitoare impart cu voi inca o bucurie, cu flori si culori! Pentru ca, daca nu stiati inca...

🌺@Home with Ella gazduieste "Fleur and Color on Wednesday" 🌺
Episodul 22 " Tutorial: Inghetata de afine "
🌻Rasfoieste si alte episoade pe care le-am scris in aceasta rubrica, aici: Flori si culori - rubrica de miercuri spre joi 🌻
🌼

Nota:
In fiecare saptamana voi crea un tabel (al carui cod il voi trimite fiecarui participant la aceasta rubrica pe mail - asa ca, daca il doriti va rog sa imi scrieti pe copilarim[@]gmail[.]com - fara paranteze).
Codul se adauga la sfarsitul articolului (sau unde vreti sa apara). Odata ce publicati articolul, inscrieti si articolul propriu in tabel - acest tabel va aparea pe blogurile tuturor celor care participa la Flori si culori si care il adauga in articolul saptamanal.





4 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Exact ce-mi trebuia! :) Tusesc de-mi sar ochii dar mi-e pofta de inghetata! de vreo cateva zile! Nu, n-o sa-mi cumpar si n-o sa fac! O mananc pe aceasta, cu ochii!
Felicitari pentru reusita!
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :))) - imi place umorul tau :)!! :*
M-a tinut si pe mine tusea cateva zile atunci... dar acum ca ma gandesc(si a trecut.. lol) chiar am scapat usor. Atunci fiecare secunda imi parea un veac(de singuratate.. haha).
Sper sa iti treaca cat mai repede. Ceaiul cu miere, siropul de brad sunt foarte multe. Si sa eviti... fumul. :)

Pupic cu drag :) si multa sanatate!!!

Diana spunea... [Raspunde]

:)) Fumul! Cam greu cu asta! :)
Pe zi ce trece e tot mai bine! Era si cazul! Azi s-au implinit doua saptamani! Cred ca sunt vreo 10 ani de cand n-am mai "suferit" o raceala - m-a mai atins, dar intr-o zi-doua o dadeam gata. :)
Multumesc, Rux, la fel!
Weekend frumos iti doresc! Pupici cu drag!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana anul asta l-am bifat se pare amandoua. :)) dupa mult timp.

Pupici si ma bucur ca s-a hotarat sa plece! :P Era si timpul! :D

Trimiteți un comentariu