marți, 31 iulie 2018

O rochita pentru Dodutza.


Buna!
Duminica la TpT - Episodul 14 v-am aratat-o un pic pe Dodutza imbracata  in rochita ei cea noua. Deobicei nu cumpar imbracaminte pentru papusi. Am doar rochita aceasta, un costumas si un kimono - plus incaltaminte, pentru ca aceea este mai dificil (spre imposibil daca e din cauciuc) de facut. Imi doream insa foarte mult o rochita de acest gen atat pentru a putea vedea cum este facuta si a ma inspira pentru creatii viitoare, cat si pentru ca eu nu stiu croitorie - din pacate s-a scos lucrul manual din programa si nu am prins asa ceva. Deci ceea ce fac, fac dupa ureche si cum urasc sa stric material, cred ca ma va ajuta in demersul creativ.


Nu stiu daca stiti dar.... imbracamintea pentru papusi este foooarte  scumpa (si la propriu si la figurat ). Asa ca m-am bucurat mult cand am gasit rochita aceasta la un pret bun. M-am bucurat si mai mult cand a a ajuns la mine si am vazut materialul principal (verzuliu) care este superb. Si nu exagerez. e chiar fain.
Mi-a placut si cum s-a lucrat - sper sa ma lamuresc cam ce ar trebui sa fac si sa realizez un tipar cat mai curand. nu va asteptati insa sa ma misc foarte rapid pentru ca nu am masina de cusut si din experienta, mai ales la lucruri migaloase.... ma misc ca un melc (la pasaje mai grele uit sa si respir.. hahahaha).



Am profitat cand am primit rochita (acasa - a venit acasa yuhuuuuu - cand postasul vine  cu un pachetel acasa ma simt de parca e Craciunul! ) si am facut cateva poze cu papusica imbracata in rochita cea noua.


Daca nu o stiti pana acum, Dodutza (i-am spus asa pentru ca o luasem pentru Dodo - nu ca sa o manance, evident, nu facea asa ceva, dar mi se parea ca seamana cu el si ca ar fi facut o echipa buna in poze amandoi :P) este o papusica Icy (de fabrica ) ce are un corp articulat.


In fotografii am folosit ca decor si o fotografie tare draga mie, din vara lui 2014.... vai acum am realizat ca de anul acesta nu am poze de cand a venit Ralu!!!  In ea suntem Ralu (cu micul N la purtator), eu si Dodo.


Iar Rama foto - a lui Dodo :),  este un dar pretios primit de la prietena mea Maria (Matrioshka Handmade)!! 

Pe curand!!
Bye-Bye iulie, pe anul viitor!




4 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Ma gandeam eu ca numele papusii trebuie sa aiba legatura cu pufosul Dodo. :) Si... seamana: amandoi cu parul blond (nordic!) :), amandoi cu ochi mari, amandoi dragalasi. :)
E tare faina papusa! Si-mi plac la nebunie ghetele! :) De cate ori citesc la tine despre haine pentru papusi imi amintesc de copilarie, cand mergeam la croitoria din cartier (in gaşcă) si le lucram pe fetele de acolo sa ne dea resturi de materiale pentru a le face haine papusilor. Multe hainute am mai facut! Sigur ca nu aratau asa de fain ca cele lucrate de profesionisti dar erau foarte "la moda" papusile noastre.
Fotografia, cu rama ei frumoasa, e purtatoare de foarte multe amintiri frumoase, cred. :)
Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana hehe.. da :). Nu avea un nume, ii ziceam pur si simplu Icy (ca i se potriveste), dar cand am reinceput sa fac filmuletele pentru TPT am botezat-o si asa a ramas :))). Am zis sa fiu consecventa, desi eu tot Icy ii zic:)).
Sa stii ca parul e ste alb-alb :P. Probabil ca batea lumina cumva in el.

Si mie imi plac ghetele - sunt super faine si cu niste detalii ... ma gandeam candva sa mai iau o pereche. Poate.

Si eu ma gandesc de fiecare data cand vine vorba de haine la fix acelasi lucru. ERa o croitorie de stat si am luat odata un saaaaac de petice. Mama si unele erau absolut bestiale (stiu ca ne tot disputam eu si Ra pe un material.. cand imparteam pentru hainute, cine il ia in ziua respectiva - era ceva cu verde si paiete mici sau ceva fir mai special. nu mai stiu dar sigur era ceva cu verde). Din puctul asta de vedere stateam bine... yup. ce vremuri!! :D

Mi-e tare draga fotografia - e ultima data cand a venit Ra in vizita inainte sa se nasca micul N ;))). Era si el cu noi in poza, dar in burtica la mamica lui :D. Si evident "baietel"[=Dodo] era extrem de iubicios si a iesit cel mai bine in poza .. hahaha.

pupici cu drag :)

Diana spunea... [Raspunde]

Daaaa... <3 m-am prins cam pe unde era micul N in foto (m-a amuzat mentionarea lui)
Dulce foc Dodo! "Fura" prim-planul! :) Am mangaiat cativa pufosi ca el si parca ii simt blanita cand il privesc, imi imaginez usor trufa fina, umeda... Ooof...
Asa e! Erau multe materiale super faine intre "resturi". :) Mai sus am gresit, grabindu-ma... "le rugam pe fetele care lucrau acolo" ar fi trebuit sa iasa! :)
Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :D
mie ca sa fiu sincera imi placea cand mai prindeam cate o trufa uscata :))))). hahahahahaha.
Credca o singura data m-am trezit cu maria sa calare in pat, sa ma trezeasca. deobicei statea si ma fixa de jos... si cand deschideam ochii (efectiv ma trezea fixandu-ma cu privirea) dadeam de el. Alterori cand nu dadeam semne ca ma trezesc imi zgaria marginea de la pat. Si mai erau masurile extreme cand ma "calca putin in picioare" :)))) Era fun :).

Si eu fac greselute de acelasi gen (mintea o ia inainte, degetele sunt mai lenese sau sar de la una la alta) asa ca mi-am dat seama ce ai vrut sa spui :D hihihi :*

Pupici!!

ps: acum cand ma gandesc retrospectiv, nici materialele banale nu erau rele.. mult mai bune decat ce se gaseste acum prin bazar. yup

Trimiteți un comentariu