duminică, 20 martie 2011

L'uomo che perse la sua ombra - omul care si-a pierdut umbra

Filmuletul de astazi ne spune povestea lui Yunte un korean care si-a pierdut.. umbra -asa cum puteti oberva si din poza de mai jos:



9. L'uomo che perse la sua ombra

via youtube

Rezumat
Ajuns acasa dupa doi ani in care fusese plecat la studii, Yunte nu este primit de parinti, mai mult el este alungat pentru ca nu are umbra si este considerat o piaza rea. Alaturi de parintii sai se afla o persoana care ii seamana si care pretinde ca este adevaratul Yunte - instalandu-se astfel in casa luxoasa a familiei tanarului.

Tanarul nu intelegea ce i se intampla, cine i-a luat locul si de ce nu are umbra.. Cand totul parea fara speranta cineva l-a chemat pe nume - o tanara care il iubea de mult timp, dar datorita faptului ca era foarte saraca nu se putuse apropia pana atunci de el: Yomoku. In timp ce falsul Yunte ii luase locul si detinea o functie importanta de conducere, tanarul lipsit de umbra traia in oras si impreuna cu Yomoku muncea din greu pentru a putea supravietui. Cei doi si-au unit destinele si dupa 5 ani au avut si un copilas. Cu banii stransi din negotul cu fructe si legume si-au putut deschide o mica afacere, dar, tanarul, era uneori cuprins de dorinta de a deveni ceea ce isi dorise - slujba pentru care se pregatise in cei doi ani cand fusese plecat la studiu. Si tanara lui sotie suferea pentru tristetea care il cuprindea.
In tot acest timp falsul Yunte avansa pe scara ierarhica. El visa ca intreg tinutul sa ii apartina, in cel mai scurt timp.
Recoltele pareau imbelsugate in anul respectiv, dar din senin o invazie de rozatoare a distrus toata recolta. Iarna tot mai multi oameni au cazut victime foametei, iar intr-o zi, un calugar cazu in fata usii adevaratului Yunte. Dupa ce a fost primit si ospatat de tanara familie, acestia s-au oferit sa il gazduiasca pana se va inzdraveni. Observand ca Yunte nu are umbra, acesta ii povesti lui Yomoku despre o legenda conform careia iti poti pierde umbra daca un soarece iti roade unghiile.. astfel luandu-ti locul. El ii spuse tinerei ca il poate ajuta pe sotul acesteia sa scape de cel care i-a luat locul, dar ca poate acest lucru o va face sa isi piarda familia atat de draga. Tanara ina avea incredere in Yunte asa ca preotul le spuse ce au de facut: trebuiau sa caute 5 pisici dolofane si sa mearga cu ele la impostor.
Din cauza situatiei de criza primul ministru a fost demis si locul sau a fost luat de falsul Yunte. Exact cand se sarbatorea nunta acestuia cu fiica regelui aparura cele 5 pisici care il demascara pe soarecele urias. Regele fu recunoscator tanarului si ii darui mana fiicei sale si il numi prim ministru. Recuperandu-se umbra si increderea in el tanarului accepta pe lor propunerea regelui si peste cateva zile ceremonia de nunta incepu. Acesta uitase cu totul de familia sa si viata pe care o traise in ultimii ani... dar Yomoku nu ii purta pica, din contra era fericita pentru ca tanarul isi recuperase viata si pentru prima oara redevenise cel care fusese.

2 comments :

KaBea spunea... [Raspunde]

Foarte frumoasa poveste,dar nu-mi prea place cum s-a terminat.Va pup.

copilarim spunea... [Raspunde]

Sa stii sa nici mie:)) - adica ma asteptam si la varianta asta, insa parca mi-ar fi placut sa se termine atfel.
Aveam insa cand eram mici o carte cu povesti extrem de frumoase (uite trebuie sa o intreb pe mama daca mai stie exact cum se numea) - cert este ca era tot ceva asiatic. Si tot asa aveau unele povesti niste finaluri...
Stai sa vezi saptamana viitoare ce avem:))
- povestile astea mie imi amintesc de carticelele acelea in format mic "Povesti nemuritoare" :)

Rux

Trimiteți un comentariu