duminică, 10 aprilie 2011

L'anello magico

Ce poate sa faca un "inel magic"? Ei bine... daca veti urari povestea de mai jos, poate va veti face o idee:



14. L'anello magico

via youtube

Rezumat
A fost odata ca niciodata un barbat care muncea din greu la camp. Intr-o zi era foarte suparat si isi doreaz sa devina bogat pentru ca problemele sale sa ia sfarsit. Atunci aparu in fata lui o creatura mai ciudata care ii spuse ca va gasi o comoara daca va merge in padure si va taia cel mai inalt brad. Zis si facut, omul nostru alerga in magazia de unelte si lua toporul, isi lua ramas bun de la sotie pentru doua zile si porni sa se ... imbogateasca. Ajuns in padure in fata bradului maret, incepu sa il.. taie, evident. Cand mai avea putin de sus cazu un cuib cu doua oua... si omul alerga sa le prinda, pentru ca acestea sa nu se sparga. Dintr-un ou iesi o pasare mareata si ii spuse ca ii va da un inel magic (aflat in cel de-al doilea ou) pentru ca i-a salvat viata. Apoi, inainte sa isi ia zborul, mai adauga ca inelul poate indeplini o singura dorinta, dupa care isi pierde puterile.

Omul pleca fericit, cu inelul pe deget, spre casa. In drumul sau intra in magazinul unui bijutier, incercand sa afle cat valora inelul. Acesta ii spuse ca nu valora nimic, dar omul suparat ii povesti cum si de unde avea inelul.. magic. Bijutierul il invita atunci sa ramana peste noapte la el si il trata foarte bine. Apoi, in miezul noptii, schimba inelul omului cu unul identic (doar ca fara strop de magie in el). Omul pleca a doua zi spre casa fara a banui nimic. In acest timp bijutierul se baricada in casa si ceru inelului sa ii umple casa de bani de aur. Inelul asculta porunca, iar bijutierul muri bogat peste masura, strivit de un munte de bani.
Ajuns acasa omul ii povesti sotiei despre inel, dar cand veni vorba sa il foloseasca se gandi ca ar fi mai bine sa isi foloseasca mai intai forta si sa munceasca pentru a putea dobandi ceea ce aveau nevoie, caci, poate candva cand nu vor mai putea sa munceasca ei, vor avea nevoie de inel. Si asa trecura anii, cei doi soti isi marira gospodaria, isi cumparara vite, si impreuna, mai apoi ajutati de copii, traira frumos si imbelsugat. Nu au folosit niciodata inelul, dar viata lor a avuut mai multa magie decat ar fi putut sa le ofere adevaratul inel o singura data.

0 comments :

Trimiteți un comentariu