luni, 4 aprilie 2011

Ochi Anime Crosetati - model

Hello! Am promis ca voi scrie despre cum am realizat ochii pentru Haruka si Haru Chan. Ei bine in sfarsit am reusit sa ma uit pe pozele pe care le-am mai facut in timp ce lucram la cele doua papusi si am gasit totusi cateva mai clare si bune pentru a va povesti ce si cum. Intentionam sa fac alti ochi dar... nu am deloc timp si cum poze sunt, am sa incerc sa explic ajutandu-ma de ele.



Prima data am facut ochii asa cum ii vedeti mai sus si i-am prins de cap si am "brodat" ulterior, dar sincer nu va recomand varianta asta pentru ca este mult mai greu; dar am vrut sa aveti si o poza cu ei in prima faza. In plus eu am avut nevoie sa fac acest lucru pentru ca era prima data cand lucram asa ceva si voiam sa am o imagine vizuala cat mai clara.
Sunt crosetati, in functie de cat de mari vreti sa fie - partea de sus este mai mare decat baza (dar nu mai stiu daca am inceput cu partea mai mare si am scazut la final, sau invers am inceput cu partea de jos si am inmultit:D - am uitat, faceti cum va este mai usor). Eu am lucrat o combinatie care mi-a venit atunci la indemana pentru a obtine o suprafata cat mai plana. Daca insa aveti un material mai plinut alb il puteti decupa in forma dorita si ati scapat de dureri de cap (si de degete:P).



Cand am facut a doua serie de ochi (pentru Haru Chan) am hotarat intai sa cos toate detaliile si abia apoi sa ii prind de cap - deja stiam cum trebuiau sa arate. Dupa ce am facut partea alba (nu mai stiu sigur daca am lucrat HDC sau LDC - va las oricum link catre amandoua ca sa vedeti despre ce este vorba), am lucrat partea de sus cu picioruse oarbe, sau Sl St. Partea de jos am cusut-o. La partea de sus am mers putin in exterior in jos:) - pentru a crea aceea idee de ochi de personaj manga, sau anime.



Dupa ce am trasat marginile irisului, am cusut pupila - evident partea din mijloc, cu negru. Apoi am inceput sa cos cu un bumbac mai subtire (verde deschis, sau verde praz, cum preferati) irisul. In afara de verdele acela mai inchis pe care l-am cusut cu ac normal, restul a fost cusut cu ac de lana, care e bont - de aici durerile de degete:P de care povesteam). Problema este ca baza fiind crosetata, se coase greu si trebuie lucrat incet si cu grija ca sa se pastreze suprafata cat mai plana si sa nu se agate sau sa arate urat.



Nu uitati cand coaseti sa lasati o "bulina" alba in iris - e acea luminita care apare la ochii desenati si le da "viata". Mai sus ochii erau aproape gata, in dreapta mai aveam putin de finisat la pupila. Acestia au fost ochii facuti pentru Haru Chan.



Si iat-o si pe Haruka la proba:) - cu ochii ei nu am poze step-by-step, doar in prima faza si cand i-am terminat si am vrut sa vad daca seamana cu originalul.



Sper ca v-a placut si v-a fost de folos articolul. Imi pare rau ca nu pot sa va spun precis cate ochiuri am pus, si cate randuri. E posibil sa fi fost undeva la 7 ochiuri si 5 randuri, dar efectiv nu imi mai amintesc si nu gasesc pe nicaieri notitele. Ideea este ca ochii se adapteaza in functie de cat este de mare capul (si la ambele papusi capul este mare), daca faceti o papusica mica mai bine optati pentru o varianta mai simpla: noduri, cusut direct pe cap, nod cu margica, margica mai mare, nasturi (nu am gasit nimic potrivit in colectia mea de nasturi ca puneam;P, dar exista), ochi cu siguranta pentru papusi.. etc. De asemenea, cum spuneam mai sus, puteti inlocui partea alba crosetata cu un material alb mai plin (eu as folosi ceva gen frotir:P, sau tafta... )si sa coaseti frumos pe marginile de sus cu negru..
Pe data viitoare!!
Rux:D

0 comments :

Trimiteți un comentariu