duminică, 17 aprilie 2011

Le lacrime del cigno

Azi pornim intr-o calatorie din categoria Legendele Olimpului. Mi-a placut foarte mult si ecranizarea si cum sunt desenate personajele si decorurile :P.



16. Le lacrime del cigno

via youtube

Rezumat
V-ati uitat la cerul instelat... la constelatii?:) Astazi calatorim intr-o lume legendara si aflam povestea constelatiei lebedei.

Fetonte, fiul lui Apollo -zeul soarelui, avea un bun prieten pe care il chema Cicno. De multe ori era insa necajit de catre ceilalti care il tachinau si provocau spunandu-i ca tatal sau nu este Apollo. Intr-o zi, se hotari sa plece la tatal sau pentru a le demonstra tuturor cine este el.
Ajuns la portile templului este condus de catre Primavara in sala unde statea zeul soarelui. Tot acolo se mai aflau si Vara, Toamna, si Iarna. Zeul isi intampina bucuros fiul, iar acesta ii spune ca a venit pentru ca are nevoie de ajutor. Dupa ce zeul ii promite ca ii va indeplini orice dorinta, Fetonte ii cere cu imprumut carul soarelui pentru o zi. Apollo refuza in prima instanta, dar cum o promisiune este o promisiune, cu inima stransa, ii da fiului carul pentru o zi.
Nestapanit si nestiutor, Fetonte pierde controlul asupra carului care strabate vijelios vazduhul, punand atat lumea cat si universul in pericol. Arunci, neputincios ca si ceilalti zei, Apollo ii cere ajutorului lui Zeus care, in schimbul vietii lui Fetonte opreste carul si il arunca in raul Eridan.
In ziua aceea soarele nu lumina pamantul, in semn de adanca durere pe care zeul o resimtea datorita pierderii fiului sau.
Cat despre Cicno, acesta isi plangea prietenul si il cauta de-a lungul raului. Vazand durerea acestuia, Climene, mama lui Fetonte, ii ceru lui Apollo sa il ajute pe baiat. Astfel, Cicno fu transformat intr-o lebada, care zbura pana la Caleea Lactee unde ramase cu aripile desfacute, parca privind printre puzderia de stele, cautandu-si prietenul.

0 comments :

Trimiteți un comentariu