duminică, 24 aprilie 2011

Sette in un colpo solo

Sapte dintr-o lovitura, sau Croitorasul cel Viteaz - titlul sub care am facut eu cunostinta cu aceasta poveste scrisa de Fratii Grimm, este o poveste care merita citita. Am gasit aici textul asa ca daca sunteti curiosi sa aflati ceva mai mult decat va prezinta aceasta frumoasa ecranizare pe care o puteti viziona mai jos, nu aveti decat sa accesati linkul pe care vi l-am lasat.



18. Sette in un colpo solo

via youtube

Rezumat
A fost odata un croitor mic de statura. Acest lucru ii facea pe multi sa rada de el. Intr-o zi ii era foarte foame si isi cumpara niste magiun. In timp ce se pregatea sa manance au aparut niste muste pe care croitorasul le omori dintr-o lovitura. Mandru de realizarea sa, isi facu un brau pe care scrise: "sapte dintr-o lovitura" si pleca la drum.

Pe drum se intalni cu un urias. Acesta citi ce scrie pe braul croitorasului si bineinteles rase de acesta. Atunci croitorasul ii propuse sa se ia la intrecere. Uriasul se lauda ca el poate stoarce apa din pietre, croitorasul stoarse si el apa, dar din branza pe care o avea la el. Cand uriasul arunca o piatra in sus, croitorasul arunca o pasare, si iar fu castigator. Apoi uriasul il zvarli peste rau cu ajutorul unei crengi, dar cand fu vorba sa treaca si el raul (caci croitorasul se lauda ca el a vrut sa traverseze raul pentru a ajunge la fructe mai gustoase) nimeri direct in mijlocul acestuia.
Croitorasul isi continua calatoria si ajunse la un palat. Aici curtenii il dusera la rege care voia sa scape de doi uriasi periculosi Croitorasul cel istet reusi sa ii faca pe cei doi uriasi sa se bata intre ei, dupa care reusi sa captureze si animalele acestora si astfel, datorita istetimii sale ajunse sa se insoare cu fiica regelui.

2 comments :

Trimiteți un comentariu