joi, 1 decembrie 2011

01. Tutorial fulg tricolor

copilarim.blogspot.com
La multi ani Romania!! La multi ani romani:)! Bun venit iarna!!! 

Astazi scriu prima fila a Calendarului Advent Copilarim 2011. M-am gandit ca cel mai frumos mod de a sarbatori ar fi printr-un articol dedicat acestei zile frumoase nationale. 

Pentru aceasta ocazie am realizat si un layout special, in care am folosit tocmai rezultatul acestui tutorial care se afla in spatele fulgului numarul 01. Pentru ca sunt niste ornamente foarte frumoase, pentru ca pot fi realizate din diverse materiale (chiar si din pagini de revista, cum v-am aratat aici: Fulgi de .. revista!), pentru ca este o activitate de familie si pentru ca am promis ca fac un tutorial... ta-na-na: fulgi 3d, in culorile tricolorului.


Pe locuri, fiti gata, start!! Ce am folosit eu: hartie cartonata, lipici la stick, banda dublu-adeziva, foarfeca, rigla, creion cu guma si un cleste de rasucit :)). Cel din urma il veti vedea pe parcurs, pe celelalte iata-le:



Observatii: cartonul este mai rigid, desi acesta nu era cel clasic, usor lucios din comert tot rigid s-a dovedit a fi (mai ales galben si albastru). Parerea mea este ca la ornamente mai mici, ca in cazul celor de fata, sa folositi hartie mai subtire - se lucreaza mai usor!




Pasul 1 Stabiliti dimensiunile.. Eu am folosit la acest tutorial patrate de 5cm pe 5cm. Am taiat doua patrate de 10 cm pe 10 cm (o latime de coala A4 -21cm;P). Dupa acea le-am impaturit ca in poza de mai sus si taiat in 4. Se formeaza astefl 4 module, iar la un fulg sunt necesare 6.



Pasul 2 Realizati modulele ce vor alcatui fulgul. Am ales sa fac 3 fulgi uni, in culorile drapelului: rosu, galben si albastru si unul tricolor. Astfel am folosit tot materialul. Au rezultat 8 module din fiecare culoare.





Pasul 3 Indoirea. Se indoaie fiecare modul pe diagonala ca in imaginea de mai sus. Se obtin astfel triunghiuri.






Pasul 4 Implica foarfeca:). Urmeaza sa taiem ca in imaginea de mai sus modulele pliate. puteti alege in functie de marimea modulului si material cate taieturi sa faceti. Ideea este sa fie simetric realizate.






Pasul 5 Lipim. In imaginile de mai sus puteti vedea cum se lipesc fasiile taiate. Mai intai se face interiorul, lipind un colt peste celalalt. Apoi urmatoarele fasii le vom lipii in cealalta directie.. si tot asa. De aceasta data am folosit lipiciul la stick si s-a comportat foarte bine. La fulgii din hartie de revista am folosit doar banda dublu-adeziva.





Repetam pasii 3-5 pana realizam cele 6 module care formeaza un fulg. Am zis ca voi cronometra cat mi-a luat... doar ca eu am facut 4 fulgi, am folosit carton si a durat mult mai mult... Tot acest tutorial mi-a luat cam 2 ore (fara prelucrarea pozelor..lol). In mod normal raman la parerea ca daca este realizat din hartie si fulgii sunt mai mari - ca aceia pe care ii veti vedea in curand pe blog) durata este de maxim 15 min / fulg. Cat despre clestele cu varful rotund... l-am folosit ca sa pot presa hartia si lipiciul sa adere mai bine;).






Pasul 6 Asamblarea.  In pozele de mai sus puteti vedea cum am asamblat fulgul. Mai intai am prins modulele intre ele. Eu prefer sa le lipesc cu latura mai mica a unuia pe latura mai mare. 4 le lipesc ca si cand ar forma un evantai, iar ultimele doua, respectand ideea latura mica- latura mare le lipesc cu varful spre baza celui de care se prinde. Dupa ce lipim bazele, se lipesc si laturile, ca in ultima imagine de mai sus.



Si iata si rezultatul: 1 fulg tricolor, si trei fulgi care formeaza un tricolor. Cei 3 uni tind sa se curbeze spre interior. Probabil si pentru ca am ales sa le fac mai putine "taieturi" la pasul 4, dar si din cauza hartiei cartonate.  



Sper ca v-a placut tutorialul si rezultatul lui. Daca realizati si voi astfel de fulgi si v-am inspirat ne-am bucura sa ne aratati si noua rezultatul. Puteti face acest lucru foarte usor!! Fie va inscrieti cu un link aici: Voi copilariti?, fie, daca nu aveti blog/ cont unde sa incarcati pozele ne puteti trimite pe mail cu mentiunea daca vreti sa le urcam noi in contul nostru de poze si sa atasam link pe pagina Voi copilariti?(vom preciza bineinteles credit in descrierea pozei).  Spor:)!!


6 comments :

Amy spunea... [Raspunde]

Excelenta idee! Puteam sa adaptam ce vedem pe la altii la sarbatorile noastre.
La multi ani!

copilarim spunea... [Raspunde]

Am avut mai multe variante;). Dar cum tot voiam sa fac un tutorial cu fulgul, mi s-a parut o idee faina:) Sper sa fie folositor.. hehe
La multi ani !!!:)

Alexandrrra spunea... [Raspunde]

wwaaa... eu am obosit numai uitandu-ma la poze! :)) Nu mai am rabdare zilele astea. Dar sper sa-mi revin pana de Craciun, ca am multe cadouri de mesterit. :D

Oricum, frumoasa ideea cu fulgii tricolori. La multi ani, romanco! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

La multi ani si tie, romanco!! (vai cat de frumos suna!!!!)
Ma bucur ca ti-au placut:D !

Alina Zaharia spunea... [Raspunde]

Chiar ca suna bine! asadar:
La multi ani romanco!! te pup dulce!
01 decembrie 2012

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alina Zaharia
La multi ani draga mea!!! :*

Trimiteți un comentariu