marți, 10 noiembrie 2015

S.B. #17 "Punem lumea în mișcare. În fiecare zi."

http://super-blog.eu/proba-3-ce-fel-de-stampila-esti-tu/

E frumos !! Cel mai frumos!!! Pe cuvant, zise "mama cioara".


Prieteni, faceti cunostinta cu Trabi! Prietenul meu mereu zambaret, care "face cu ochii", nu cu ochiul - este foarte politicos si se saluta mereu in trafic cu rudele sale, la fel de vesele. Se spune ca fiecare trabant are personalitate si chiar asa este! Al nostru, de exemplu, nu avea "o coada" asa lunga si era chiar suspect de nepoluant. Secretul? Cred ca statea jumatate in amestecul benzina-ulei si jumatate in felul in care era condus (trebuie sa ai "ureche" - muzicala :P si sa asculti cum toarce motorul).
Una dintre cele mai haioase amintiri legate de Trabi vine din copilarie (a mea si a lui.. hahaha). Eram la bunici si trabantul lor avea ceva probleme cu bateria. Imi amintesc ca bateriile se incarcau cu ajutorul unor cabluri care aveau la capete niste clestisori... Nu ma intrebati denumiri si termeni exacti :D. As putea povesti despre bujii. Atat. Si fara legatura cu bateria si povestea aceasta. Deci, sa revin la intamplarea cu bateria.
Ei bine, in ziua aceea frumoasa, voiam sa facem o calatorie la munte. Nu am impins trabantul celalalt ci l-am remorcat. Mai precis, le-am legat fata in fata de al nostru.  Trabi a mers in marsarier tragand trabantelul senior gri, pana cand cel din urma a pornit. :). Dupa care le-am dezlegat si am pornit spre munte cu multa veselie.
Nu voi uita niciodata acea peripetie :D. Era intr-adevar o imagine haioasa si noi ne distram copios de felul in care cele doua trabantele "mergeau fata in fata" si se salutau de zor. Si nu, nu am incurcat traficul - aveam in fata casei un drum secundar necirculat :D.

*

Mi se intampla deseori sa vad cate o masina uitata cu farurile aprinse. De fiecare data primul gand este ca posesorul masinii va avea nevoie de o noua baterie auto. Observatia aceasta mi-a ramas in minte de cand eram mici si vedeam cate o Dacie stationand, cu luminile aprinse, abia palpaind.... asa, in agonie. Si evident, adultii ii puneau diagnosticul nefericit.
Pana acum [si sper sa nu fie cazul nici de acum incolo]  nu am uitat luminile aprinse la masina. Ni s-a intamplat insa, de curand, sa ne lase bateria la Tico. De ce? Hmmm. Chiar nu stiu - nu l-am pornit o perioada mai indelungata de timp si aia a fost. Probabil avea si bateria o varsta. 
Din fericire eram acasa. Stiam ce baterie ne trebuie si cu toate acestea a durat destul de mult pana s-a remediat problema. Ce nu stiam atunci era faptul ca exista un magazin de baterii auto online unde poti gasi foarte usor ceea ce iti trebuie. Si, tot ce mai ai de facut, dupa ce dai comanda, este sa astepti bateria sa vina la tine, prin curier. In plus, daca locuiesti in Bucuresti sau Judetul Ilfov, poti opta si pentru montarea bateriei.




Mi-a placut foarte mult ca poti afla exact ce baterie ai nevoie in functie de modelul masinii. De exemplu noi ne cumparasem o baterie auto Varta, ca cea recomandata pe site. Am cautat acum, in functie de modelul masinii si anul fabricatiei, si am gasit trei variante de baterii auto din care puteam alege. Informatiile sunt structurate in asa fel incat, chiar daca nu te pricepi la mecanica si masini foarte bine, este suficient sa stii ce masina ai pentru a alege bateria compatibila. Si daca nici asa nu te descurci, poti sa dai un telefon sau un mail pentru a te lamuri.

**

In acest moment o singura baterie imi pune probleme. Cea de la laptop. Am reusit dupa indelungi cautari sa o comand si ma gandeam cat de util mi-ar fi fost un magazin in care sa am indexate bateriile in functie de firma, model, an, ca in cazul magazinului de acumulatori auto. Ar fi fost totul rapid si simplu.


ps: Da, Trabi are semnalizatoare de Dacia. Cineva s-a gandit ca ii prisosesc cele originale si ne-am trezit intr-o dimineata fara.

0 comments :

Trimiteți un comentariu