marți, 24 noiembrie 2015

S.B. #24 "Schimbă vieți și ajută la promovarea unui stil de viață sănătos!"

sb
Imi este dor de ziua aceea in care "un stil de viata sanatos" si "intolerante alimentare" nu se regaseau in "meniul zilnic". Uneori ma oboseste peste masura aceasta continua cautare. Cautare a alimentelor care sa nu contina diverse ingrediente care imi fac rau. Alteori uit. Uit pentru moment - si mi-este suficient, tot pentru moment, pentru ca imi creeaza iluzia acelor zile de demult, de care imi este atat de dor.
Acest lucru - "uitarea de moment" - este posibil datorita acelor oameni care, responsabili si atenti, aleg sa pastreze si protejeze natura si pretuiesc ceea ce ea ne ofera, pentru a putea supravietui si trai in conditii optime.


Nu mai distrugeti! Protejati, pretuiti si bucurati-va de aer curat, alimente sanatoase si peisajele minunate, menite sa ne hraneasca sufletul si mintea cu energie pozitiva!
Nu mai folositi substante care pot schimba viata oricui intr-o secunda, aducand suferinta! Chiar daca obtineti sa zicem, mai putini biscuiti populari, nu ii mai "inmultiti" cu E-uri nocive.
Pentru ca viata se poate schimba intr-o secunda. Si dintr-o persoana care putea manca orice, te poti trezi peste noapte, prins intr-o imbratisare stransa, de caracatita intolerantelor. Constrans, dat la o parte, etichetat, ca si cand ar fi vina ta ca "te-ai defectat". Dar, sa nu uitam, se poate intampla oricui.

*
Preventia
Intr-o lume in care alimentatia in registrul "natural si sigur" devine, dupa caz, lux, trend, refugiu, regim etc., este nevoie sa tragem un semnal de alarma - un fel de ceas desteptator, care sa readuca aminte, sau sa atraga atentia, asupra necesitatii abordarii unui stil sanatos de viata.
Desigur, un stil sanatos de viata implica mult mai multe lucruri, nu doar o alimentatie adecvata. De la programul de somn, la cel de miscare, la cel de relaxare si pana la cel de dezvoltare personala, toate sunt importante si influenteaza starea noastra de sanatate. Dar, sa nu uitam suntem ceea ce mancam. Si, daca nu ne alimentam corespunzator, ne vom sabota singuri, favorizand o "functionare deficitara", aparitia primelor probleme de sanatate, pregatind terenul pentru afectiuni serioase.
Ideal ar fi sa fim atenti, sa alegem in cunostinta de cauza, sa ne pretuim si sa nu cadem in capcanele intinse de preparate apetisante, pregatite cu ingrediente a caror provenienta nu ne este foarte clara, avand de multe ori nume greu de pronuntat si un intreg CV de (posibile) efecte adverse la purtator. Prevenind, putem evita tratamente, diete... si frustrarile aferente, putand sa ne bucuram in voie de o gama, daca pot spune asa, de produse alimentare cat mai variata si complexa.

In aceasta lume care parca si-a uitat mersul firesc, exista solutii. Exista oameni care ofera solutii - care sustin si promoveaza un stil de viata sanatos! Iar atunci cand aflam de existenta lor, cand gasim rezolvarea pentru o parte dintre problemele cu care ne confruntam, atunci este bine sa le spunem si celorlalti, sa facem cunoscuta initiativa oamenilor care ne propun si ne ajuta sa abordam un stil de viata sanatos.

**
Campanie de promovare
Atunci cand descoperim initiative menite sa ne aduca solutii si sa le sustina eficient, ne dorim sa le facem cunoscute, pentru a oferi acces la informatie unui public cat mai larg. Ca blogger, suntem un fel de promotori, aflati in prima linie.
Nutrivita este o companie relativ noua (fondata in 2007), despre care eu aflu datorita participarii la competita SuperBlog. O descopar datorita implicarii sale in competitie, in calitate de sponsor. Fiind in linia intai, ca blogger participant, imi inteleg rolul de formator de opinie, prin informatiile pe care le furnizez despre un produs / sau companie. Rolul meu este sa ma informez, sa va informez, sa prezint informatia in asa fel incat sa va conving ca merita sa o faceti cunoscuta, mai departe.
Acesta este si rolul bloggerilor parteneri ai competitiei SuperBlog. Fiecare dintre ei, ca participanti si castigatori ai acestei competitii, are cititori fideli si o notorietate care le ofera posibilitatea de a raspandi informatia la un nivel superior fata de bloggerii din linia intai, concurentii de la aceasta editie. A nu se intelege ca acestia din urma nu sunt importanti, sau nu au puterea de a sustine campania de informare si promovare.
Cred ca cel mai potrivit blogger partener care ar putea sustine o campanie Nutrivita - "Schimbă vieți și ajută la promovarea unui stil de viață sănătos!" este Daniel Botea, prin proiectul sau Natural, ca aloe vera.
***
Partenerii media 
Pentru ca promovarea unui asemenea campanii sa aiba ecoul scontat, este nevoie de aparatul aflat in varful piramidei - media.


Partenerii media au puterea de a distribui informatia la un nivel superior - prin presa scrisa, pe unde radio, sau pe"sticla", prin intermediul Tv-ului. 
 ****
Informatia
Ce ar trebui sa transmitem mai departe?! Nutrivita ofera o gama variata de produse alimentare sigure, necesare unei alimentatii sanatoase, corecte si  care ajuta la mentinerea sanatatii, sau o imbunatatesc, acolo unde este cazul.



Fie ca este vorba despre suplimente nutritive, nutritie sportiva, biscuiti fara gluten, produse fara lactoza, batoane proteice, shake-uri proteice, sau ingrediente de baza (precum faina de exemplu), aceste produse sunt bio, sau au in compozitia lor ingrediente atent selectionate.


Deasemenea, persoanele care sufera de diverse intolerante alimentare, pot gasi o gama variata de produse pe care le pot consuma fara grija, alimente de care, in mod normal, nu s-ar putea bucura in voie, tocmai din cauza diverselor ingrediente "problema", pentru ei.
Alegeti sa traiti sanatos, sa preveniti, sa transmiteti informatia ai departe! Poate schimba vieti, in bine!!

0 comments :

Trimiteți un comentariu