joi, 12 noiembrie 2015

S.B. #18 "Zâmbete la buchet"

http://super-blog.eu/proba-3-ce-fel-de-stampila-esti-tu/
Astazi m-am gandit sa scriu trei povesti cu flori. Sa spunem ca una vine din trecut, una din prezent si una din viitor. Un fel de Colind de Craciun  al lui Charles Dickens, pentru ca tot se apropie sarbatorile! Doar ca nu voi povesti despre brad, despre mancare traditionala sau colinde ci... despre trandafiri. :)
Sa incepem! 

*
Ma intorceam de la liceu. Era o zi minunata de octombrie. Soarele incalzea placut si, desi fusese o zi cu orar incarcat, ma grabeam parca plutind spre casa. Era ziua de nastere a lui Buni.
Imi amintesc ca pusesem deoparte banuti pentru a-i cumpara un trandafir galben, tocmai pentru ca era ziua ei si voiam sa ii ofer ceva special.
L-am ales pe cel mai frumos dintre toti si am plecat numai zambet spre casa. In pasajul care ma despartea de blocul unde locuiam erau mai multe magazine. Un pusti de generala a tasnit din usa unui magazin si efectiv mi-a retezat cu o lovitura floarea din mana... Intentionat. Am ramas cu tija in mana, incremenita, in timp ce trecatorii nu schitau niciun fel de reactie, iar mama baiatului respectiv s-a facut ca nu vede, in timp ce el radea bucurandu-se de ceea ce facuse.
Intr-o fractiune de secunda am recuperat bobocul de pe jos si m-am grabit spre casa. Bucuria pe care o simtisem cu cateva secunde inainte, admirand planta aceea firava si minunata pe care o tineam in mana, era acum umbrita de o durere crunta. Cum putuse sa fie atat de crud.. cu o floare? Si, de ce?

Trandafir galben in cutie


Cand am intrat in casa am izbucnit in lacrimi, in loc sa spun La multi ani. Acum imi dau seama ce tablou avea Buni:  un copil plangand in hohote, in timp ce tinea un boboc galben in palma... un boboc care venise sa ii spuna cat de mult o iubesc.
Evident, l-am pus intr-un pahar si ne-am bucurat de el - avea un ciot de codita, dar era la fel de frumos si a adus foarte multa bucurie. Dupa ce m-am linistit - sau mi-a trecut sperietura, m-am gandit deseori ca, daca ar fi fost in cutie, ambalat, as fi evitat intamplarea aceasta.
O "fantoma" galbena imi aduce din trecut amintiri presarate cu sentimente amestecate. Cele de tristete au palit cu totul, zambetul le-a luat locul.

**
Prezentul se vede in culori!
Parca ieri se lansa exact de ziua mea, intr-o sambata de martie, Buchet de Trandafiri de la Akcent. Atunci primeam un astfel de buchet, virtual, intr-un mesaj :). Emotii multe si bucurie cat cuprinde - a fost o zi absolut superba. Ziua mea :)

Buchet 35 trandafiri multicolori

Anul acesta chiar am primit in dar de ziua mea un buchetel, nu atat de mare si colorat ca cel din imaginea de mai sus, dar plin de iubire din partea celor dragi. Am fost extrem de fericita, mai ales ca, dupa o perioada destul de indelungata in care florile prea parfumate mi-au dat ceva batai de cap, am reusit sa ma bucur de cadou.
In imaginea de mai sus este o gradina!!! Cu 35 de zambete in ea.


***

Fie ca am primit, sau am oferit, florile au purtat de fiecare dat un mesaj dincolo de cuvinte. Viitorul sta deasemenea sub semnul florilor.

Cos cu 15 trandafiri roz

Povestea pe care vreau sa o scriu va contine cel putin un coș cu trandafiri. Eu i-as vedea roz - dragalasi si gratiosi. Parca asteapta sa fie imbratisati!
Imi imaginez mii de scenarii - de la un picnic, la o petrecere surpriza pentru cei dragi. Orice scenariu este posibil. Va trebui doar sa imi aleg cosuletul, sa il comand de la aceasta florărie online din București si va ajunge in siguranta pentru a ne infrumuseta ziua.
Si mai este un motiv pentru care am ales roz. Un vis de-al meu care sper sa devina realitate. Mic si imbujorat, ca un trandafir roz.
  

0 comments :

Trimiteți un comentariu