joi, 19 noiembrie 2015

S.B. #21 "Cea mai bună brânză din lume"

http://super-blog.eu/proba-3-ce-fel-de-stampila-esti-tu/

Sa stiti ca nu este poveste - chiar am mancat cea mai buna branza din lume si... va trebui sa ma credeti pe cuvant. A fost odata, intr-o vale, la Moeciu, un Bunic. Asa-i spuneam - Bunicul. Avea o casa de poveste, in forma de cetate, vopsita in verde. In mijloc, imprejmuita din patru parti de casa, se afla curtea pietruita.

Si acolo se intampla minunea! La branza ma refer, desigur. Pacat ca nu aveam blitz la aparat - as fi avut acum imortalizata, pentru posteritate cea mai buna urda. De fapt, toate branzeturile facute de bunic aveau ceva magic in ele si, din pacate, a luat secretul cu el, cand ne-a parasit. Altfel, acum, as fi putut castiga o vaca la sigur!! Pentru ca... cea mai buna branza din lapte de oaie. Punct!

 *

Luna trecuta, cand ma documentam despre branza pufoasa si l-am castigat pe Pripp, am descoperit un jurnal interesant care prezinta „Aventurile lui Toni” . Nu am avut atunci timp si mi-am salvat link-ul, "programand" sa citesc in voie in decembrie, alaturi de Dodo, Pripp si niste branzoaice productie proprie :D.

Dar stiti cum e: socoteala din targ cu cea de acasa, nu se prea potrivesc. Asa se face ca, zilele trecute, m-am trezit in fata unei provocari de toata branza: sa descopar ce bunatate preparata din lapte a descoperit in calatoriile lui, Toni. Mai mult, se pare ca cea mai buna branza o va imparti cu toti pofticiosii, caci se aude ca o va aduce si in tara pe la sfarsitul anului.

**

Serios motivata, am deschis jurnalul si l-am savurat cap - coada. Din Franta si ... pana in Anglia, cu opriri prin Serbia, Rusia sau Japonia. Cel mai delicios mi-a parut insa in Columbia si Elvetia!!

Nu este deloc usor... Trebuie sa ghicesc care e branza minune! Si apoi sa va descriu cu "talent" - ce inseamna cea mai buna branza din lume pentru mine. Si mi se pare fooooarte greu din doua motive:
- sunt atatea sortimente care imi plac, nu degeaba sunt fan branza
- dupa articolele savuroase din jurnalul lui Toni, am ramas fara inspiratie :))

Cand am inceput lectura, speram ca Toni Delaco a gasit branza minune in Japonia. Din pacate nu a fost cazul. Din contra. Prin eliminare am ajuns la doua branzeturi pe care mi-ar placea sa le degust: queso blanco - care se pare ca este delicioasa in combinatie cu ciocolata calda - si fondue din "Elvetia cea verde cu vacute care pasc fericite" si... stiti voi tara cu multe bunatati din lapte.
Eu inclin balanta catre cea de-a doua - nu am mancat niciodata dar am auzit numai cuvinte de lauda despre acest sortiment.

***

Asadar, sper sa fie Fondue. Chiar daca nu castig vaca, stiu ca ma asteapta un premiu de consolare pe cinste!!! Pentru ca: branza care se topeste in gura, preparat la cald, miros fermecator, textura perfecta, gustul.... ei bine, gustul.. va spun exact dupa ce o gust, nu asa ar fi corect?

Ispita branzoasa din jurnalul lui Toni - fondue din Elvetia

Asa ca, in loc de incheiere, am un mesaj pentru Toni:
"Domnule riscati, va rog! Dati-mi mie vaca!
Ma va ofer sa donez cea mai buna reteta de branza din lapte de vaca facuta in casa - garantat! Si nu va trebui sa mergeti dupa sortimentul acesta prin alte tari :D."

ps: Cred ca fondue seamana la gust cu smantana adunata dupa laptele de bivolita prins... Buuun, bun, bun. Imposibil de explicat.

0 comments :

Trimiteți un comentariu