marți, 7 august 2018

Albumul cu briose.


Buna :)!
Azi e ziua Mariei, asa ca m-am gandit ca daca tot am povestit zilele acestea despre rama foto dar si despre  felicitare, sa profit ca pe langa urarea de  🍨 la multi ani, sa va arat un album foto dulce. Nu este un album chiar ales la intamplare, pentru ca l-am realizat chiar pentru ziua Mariei in 2016.
[Eu v-am spus ca tot descopar fotografii cu proiecte despre care nu am apucat sa va povestesc, din perioada mai bogata in activitati creative 🐝].


Imi place sa creez astfel de albume foto - mi-am luat la un moment dat (de fapt le-am primit de la ai mei parinti dragi) niste coli cartonate superbe A3. Si din acele coli am facut doar albume foto - sunt suficient de grosute ca sa sustina fotografii, plus ca au culori frumoase si texturi placute. Si... dintr-o coala poti obtine 4 mai micute, potrivite pentru fotografii obisnuite (10x15) sau pentru cele mai micute (9x13 - parca erau.. haha) la care se poate adauga pe pagina si un text.


Eu am "construit" combinatiile cromatice in functie de tema pe care o alegeam si, daca nu ma inseala memoria, albumele aveau 12 coli, in ideea ca erau concepute pentru a adaposti cate o poza pentru fiecare luna a anului.


La acest gen de album imi place extraordinar de mult cusatura  care prinde foile. Este o cusatura de prindere a foilor in carti, albume, caiete etc. japoneza. Si mi se pare deoopotriva delicata si rezistenta.

Cand a fost sa calatoreasca albumul (s-a intamplat in decembrie hahahahaha) a plecat insotit si de alte mici amintiri, purtatoare de ganduri bune:


Despre o parte din ele am mai scris deja aici:
- C.A. 04. " O Brad Frumos - Calator "
- Galeria de creatii - Felicitari Calatoare XIV
- C.A. 05. " Colier Coronita - Premiu Impodobim Bradul VII - "



Ei bine, sper ca v-a placut si voua albumul. :)
Pe curand!!

6 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Oh, da! Imi place albumul! E vesel! :)
Pozele trebuie lipite pe pagina sau au "ţipla" paginile? Intreb, pentru ca e o idee faina si cam duc lipsa de albume - nu ca ar fi scumpe, dar ma tot bate gandul sa fac singura macar unul.
Citind titlul, pe blogroll, m-am gandit ca e un album in care sunt poze cu briose! :)))
Dragute lucrusoare ies din mainle tale!
Pupici cu drag! <3 Spor in toate cele! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ah ce ma bucur ;). Tocmai mi-ai dat o idee :)).

Nu au tipla - se pot lipi - sau mai e varianta sa se faca mici taieturi in care sa intre colturile pozelor. Cum erau albumele de pe vremuri!! <3

Duminica la TPT o sa imprumut albumul pe carei l-am daruit lui Mami si care e facut in acelasi stil. ;)).

Nu e o idee rea - cea cu pozele cu briose (sau alte retete) - se pot face astfel de mici caietele tematice/ albume tematice in diverse formate (la dimensiuni ma refer :P).

Albumele foto sunt unele dintre preferatele mele ;). Ma bucur ca si tie iti plac <3.

Pupic!! :*

coco spunea... [Raspunde]

trebuie sa recunosc faptul ca ultima data cand am facut briose nu prea au iesit... mai incerc... am pus o faina cam grea cu tarate si nu au crescut deloc!

copilarim spunea... [Raspunde]

@coco eu am facut briose in forma de pachetele.. e o reteta romaneasca mai vechiuta. Am scris pe blog despre ea. Dar tot vreau sa fac si in forme (am o tavita cu 6 portii <3 din ceramica tavita :D.). Insa fara praf de copt :)) - stiu am multe pretentii.
Pupici :D
si sa ne iasa urmatorul experiment briosesc la amandoua cu bine !!

Alexandru spunea... [Raspunde]

Ce frumos e! Sara mea ar fi tare încântată de un album cu „brioje” (cum spunea când era mai micuță, spre amuzamentul nostru). Când o văd cum meșterește la masă cu foarfeca și cu culorile, tot felul de mici „creații” (cum îi place să spună), sunt topit după ea. O să-i arăt site-ul tău, negreșit!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alex Ando hhhh ce miar placea sa vad si eu creatiile Sarei <3!!! Poate primeste si ea o rubrica pe blog. Ce fain ar fi!!! :D Hihih.
Sper sa ii placa blogusorul cand il va vizita si poate o va inspira ceva in viitoarele creatii <3. M-as bucura tare mult!!
Pupici cu drag :D!

Trimiteți un comentariu