sâmbătă, 18 august 2018

".... mirosi a prajitura. Parfum de bucurie."


 "... nu are cum sa nu fie bine... uite, mirosi a prajitura." Ii spuneam lui, sau imi spuneam mie... mirandu-ma si bucurandu-ma in sinea mea, convinsa fiind ca suntem pe drumul cel bun. Poate ca asa a si fost pana la urma, nu mai stiu. Absenta lui si dorul ma fac uneori sa inlocuiesc, sau uit, sau sa evit anumite amintiri. 

Dar ce fel de prajitura sa fi fost oare aceea? Una pufoasa si fara prea multe mirodenii. Nu o pot descrie nicicum...Era simpla si sofisticata in acelasi timp. Cred ca miroseai a bucurie in stare pura..... Un parfum pe care l-as cumpara daca s-ar gasi, pe bune! Chiar l-as cumpara. Pentru ca tu nu miroseai deloc a caine, ci a curat si proaspat si a raze de soare. Si a liniste si pace... A siguranta. A mangaiere.. si imbratisare. A aer, a bine si a iubire. Cateodata si a mine.

Poate ca miroseai un pic si a iaurt si miere si vanilie. Doar pe labute... de la gelul nostru preferat de dus, atat de delicat si de subtil. Nu, tu nu miroseai a catel, nici a sampon pentru caini anti diverse - de care fugeam amandoi rupand pamantul... O singura data ai mirosit a nu stiu ce ulei special, chipurile pentru piele (atunci cand te ranisei de la biscuitii populari in combinatie cu un purice pacatos) si am plans amandoi despartiti de un geam mat si o rama de lemn [ de o usa ] pana cand s-a dus mirosul nesuferit ce ne tinea departe unul de celalalt. Si nici macar nu te-a ajutat cu nimic; tot eu am prins banditul ascuns printre creti si am descoperit care e faza cu metabisulfitul de sodiu. Ce de aventuri am avut si noi mai baiete!!



Daca tu ai fi fost un parfum, te-as fi purtat toata viata. Pentru ca erai discret si nu te lipeai agresiv, anuntand cu nu stiu cat timp inainte si dupa ce te intalneai cu cineva ca esti acolo. Nu, nu. La tine nu putea banui nimeni nimic. Doar ca uneori miroseam si eu putin a ... prajitura si a iubire.
 
Dar poate ca te-am purtat ... cat te-am purtat in brate. Si nimeni nu stia ... dar acel ceva ce ma facea atunci sa fiu imbatabila se numea parfum de fericire.

Nu... tu nu ai mirosit a catel.. Doar ocazional a praf si fumuri si parfumuri adunate de pe-afara... Caci peste tot ne inconjoara, de nu mai stim ce e ala aer curat. Si-atunci asteptam cuminti ca sa treaca...  si din fericire faceai tu cumva magie si in maxim douazeci de minute scapai de vrajmasi. Si ce bine ne mai era!

Bucuria, aerul si iubirea sunt inodore..cred. Sau poate uneori miros a ceva bun.. si pufos. Ceva unic, mic, nebanuit si minunat. De neegalat, sau inlocuit.

Gelul nostru de dus nu se mai gaseste.... Dar am descoperit alte doua tot cu miere si vanilie. Unul e un pic mai puternic si ma intreb daca nu l-am incercat si impreuna, totusi. Pe al doilea l-a gasit Mami recent. Si serios ca e preferatul meu - atat de diafan. Ti-ar placea! Cand il folosesc am impresia ca miros si eu putin a prajitura si ma gandesc la tine... si zambesc. Sau cel putin incerc. Nu, aia nu e o grimasa, zau asa 😒. Ma straduiesc.


Daca cumva vreodata cineva te intreaba, nu uita - eu sunt fata aceea care atunci cand ne-am intalnit pentru prima data, purta un aproape imperceptibil Ultraviolet si-avea parul ca tine, ondulat-spiralat. Iar tie, chiar daca erai baietel, ti-a fost singurul parfum, in afara de al tau, propriu... care ti s-a mai potrivit. Si mai apoi ne-am asortat si cu Aubergine nuantat in par.... Alt violet. Trecutul meu... trecutul tau. Al nostru. Parfumat.

"[......]Te caut, timpul parca in loc s-a oprit..
Oare cum e sa fii fericit?
E greu... cand nimeni nu te-asculta!

Refren (x2) :
Dintr-o data te vad in lumina
Si inima imi suspina de dor...
Usor, apari si dispari
Si totul in jur ramane o enigma.[.....]"
[ In caz ca iti era dor sa asculti, ca pe vremuri.... Akcent. 💋]

_______________________________________________________________

Nota:
Asternand aceste randuri, am incercat sa raspund si invitatiei la provocarea de scriere creativa pe tema " Parfumul unei persoane din trecutul nostru.  " pe care mi-a lansat-o Mirela Pete acum doua saptamani. Citind insa abia dupa ce deja mi-am scris articolul cerintele din enuntul de pe blogul ei (😳), s-ar putea sa fiu putin pe langa subiectul provocarii respective. 
Insa nu voi schimba nimic din ce am scris... cu gandul la tine🐩.

26 comments :

.✿*E LENA*✿. spunea... [Raspunde]

Sunteți dulci și drăguți amândoi,mi-a plăcut melodia,mulțumesc!
Duminică frumoasă îți doresc,dragă Rux!
Pupici și mulțumiri de vizită!

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Cel mai frumos parfum, parfum de imbratisare puficioasa <3
Pupici si imbratisari <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@.✿*E LENA*✿. multumesc mult pentru gandurile bune!! :*
Ma bucur ca suntem mai multi care sa ne bucuram de aceasta melodie :).


Pupici cu drag !

copilarim spunea... [Raspunde]

@Micaela gh da, da <3.
Puficioasa si draga :).

Pupici cu drag :*!!! <3

Diana spunea... [Raspunde]

Minunat parfumul tau Dodo! <3 Asa, probabil, ai numi parfumul daca ai reusi sa faci unul care sa miroasa ca Dodo. :)
Frumoase si dragi amintiri...
Se potriveste perfect tema. :) Putea fi "parfumul unei persoane din trecut" si putea fi... ai altceva, asa zicea Mirela. :)
Seara linistita iti doresc! Si saptamana frumoasa! Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana da... <3.
Ma bucur! Ma bucur atunci :). Ce bine!

Pupici cu drag!!! Sa avem o noapte buna si linistita si o saptamana frumoasa! :*


Mirela spunea... [Raspunde]

Dragă Rux,
Te-am căutat pe facebook, acolo avem o pagină, Clubul Condeielor Parfumate, unde poți urmări toate noutățile.
În 27 august, luni, va fi povestea parfumată, cu tema Parfumul unei persoane din trecutul tău.
Sper că nu te-am încurcat prea tare!
Oricum, imediat ce voi posta tabelul îți voi trece eu povestea acolo.
Te îmbrățișez și îți mulțumesc că n-ai uitat!
P.S. E superb, m-am bucurat să citesc! Voi reveni cu comentarii în 27, când condeierii vin în vizită unii la alții, urmând linkurile din tabel, și citim, ne bucurăm, comentăm și tot așa! O săptămână minunată!
https://www.facebook.com/ClubulPovestiiParfumate/

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mirela ahhh :D. Am inteles :). Eu mi-am notat atunci pe 18 si am facut si creat si ciorna ca sa ma asigur ca nu cumva uit :).
Multumesc mult!! Mi-a placut mult tema :) Si ma bucur ca am putut raspunde invitatiei si provocarii. :)

Ma voi uita si pe facebook! :)
Cu drag!

Diana spunea... [Raspunde]

:) Si eu am notat tot data de 18 - si mi-am amintit de poveste sambata dimineata. Am dat fuga sa copiez link-ul postarii Mirelei si... nu era. Am banuit ca s-a schimbat data, dar pentru ca nu mai dau pe fb mi-am zis ca voi afla pana la urma - si am aflat. :)
Pupici! <3
(ne vom revedea si in 27 aici) :)

coco spunea... [Raspunde]

simpatici tare, avem si noi pe Bijou, dar e motanel!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :D hihih, ne vedem :P.

copilarim spunea... [Raspunde]

@coco un salut cu drag lui Bijou <3!!! :*

vavaly2007 spunea... [Raspunde]

sunt uneori ființă care nici nu contează ce sunt, animale sau plante sau oameni sau nori, care ne ating si schimba viața pentru totdeauna. tu esti o norocoasa pentru ca ai simtit o asemnea iubire. sigur va veti regasi intr o alta viață.

Diana spunea... [Raspunde]

Am revenit, cu drag, la Dodolici cu miros de prajiturica. :) Dupa ce am citit povestea voastra cand ai postat-o am incercat sa-mi amintesc cam cum erau "parfumati" catelusii pe care i-am avut... Nu-mi amintesc. :( Dar stiu ca Miki, catelusa pe care o avem la noi din cand in cand, miroase a iarba verde sau ceva asemanator, poate asa cum miroase aerul dupa ploaie... Nu pot descrie mirosul dar e ceva ce-mi place - si nu e de la sampon. :)
Te imbratisez cu drag si iti doresc sa ai o saptamana minunata! Pupici! <3
P.S. Revin cat pot de repede pentru celelalte postari (mai ales pentru cele cu si despre Dodo) :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@vavaly2007 cat de frumos si adevarat ai grait draga mea :) !!
Iti multumesc. Te pup si imbratisez :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana pentru mine el a fost mereu o revelatie :)))).
Cand eram mici am avut o catelusa care statea la usa la noi in bloc. O chema Roni, era neagra, zvelta si avea doua bobite de aur deasupra ochilor. De cand ne-am intalnit (veneam de la scoala cu prietena si colega mea Andreea, care o stia pe catelusa si cand a strigat-o, Roni s-a ridicat si cu soarele stralucind pe fundal nu s-a mai oprit decat cu labele pe pieptul meu) parca ea m-a adoptat. Ma insotea pana la scoala, ma astepta in capul strazii, sau cand urma sa aiba pui in bloc - imi deschidea usa de la intrare din bloc, era pe senzor. Dansam uneori cu ea, alteori cand eram trista isi punea capul usor pe genunchiul meu si plangea.. era MINUNATA. Dar.. mirosea un pic si a catelusa. Mai ales in perioada cand a avut pui, sau naparlea. Desi era extrem de curata si ingrijita.
Zanul insa, nu-i ghiceai existenta in casa daca nu stiai dinainte :))). Acum imi dau seama de ce cei care se trezeau cu latrat din senin erau asa surprinsi ca avem catelus :))).

Totusi.. o asemenea comunicare cum am avut cu Roni, n-am mai intalnit. Parca intelegea si stia totul si desi uneori oamenii erau foarte nedrepti ea nu purta pica... Am pierdut-o nedrept.. cred ca avea un pic peste trei ani. Toti au plans-o. Otravita [ ironia sortii ]. Si urma sa aiba si pui.



Ma bucur ca mi-ai povestitde Miki - cred ca este refreshing, vorba englezului - inghizi ochii si te teleportezi in gradina ;)). Da- asa este, fiecare este unic. Si minunat!!!

Imbratisari cu drag :*!!!

ps: si eu am intarziere - se efectueaza lucrari de modernizare pe sinele de cale ferata si de-aia ma misc asa incet. lol :P Pupic

Mirela spunea... [Raspunde]

Câtă iubire și dor încap în câteva cuvinte și amintirea unui parfum...”Daca tu ai fi fost un parfum, te-as fi purtat toata viata. Pentru ca erai discret si nu te lipeai agresiv, anuntand cu nu stiu cat timp inainte si dupa ce te intalneai cu cineva ca esti acolo. Nu, nu. La tine nu putea banui nimeni nimic. Doar ca uneori miroseam si eu putin a ... prajitura si a iubire.”
E greu, nu se poate înlocui, dar poate cândva, un suflețel pufos cu aromă de prăjitură, dornic să-ți dea toată iubirea lui, poate va avea un pic de loc lângă tine. Și tu poate că o să-l încălzești, să-i fie mai bine. Minunată și emoționantă amintire parfumată, dragă Rux!

pandhora spunea... [Raspunde]

cata dragalasenie, joc si joaca si parfum ce frumos ai spus "parfum de fericire" :)
fericirea are multe fatete, tu ne-ai aratat una parfumata diferit dar atat de cald si sensibil si...pufos :)

Suzana spunea... [Raspunde]

Un parfum minunat ai ales, draga Rux!
Pana acum nu-mi imaginam cum poate fi un parfum pufos, dar pot spune ca impreuna cu tine l-am descoperit, in amintirile tale dragi!
Pupici si saptamana senina, draga Rux!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mirela iti multumsc mult de tot pentru gandurile minunate! <3
Cu siguranta loc va avea - haha, mi-ai amintit de momentele cand pe zan il "pocnea cheful" sa isi faca un somn de frumusete pe paturica ce statea pe pilota.. si se aseza cat era el de lung, de-a latul patului, de trebuia sa imi fac loc pe dunga patului langa el.. El nu dormea pe pat, cobora pe covor cand ma culcam, asa ca profitam sa il privesc si sa ma incarc pozitiv cat binevoia sa stea :)). Asa ca da.. loc va fi din belsug. Noi sa fim sanatosi, vorba aceea.
Imbratisari cu drag si multumesc frumos pentru provocarea creativa si invitatie :).

copilarim spunea... [Raspunde]

@pandhora ma bucur ca desi am fost usor pe langa (sau mai mult, hehe, desi un parfum tot am mentionat, numai ca nu am gasit nicaieri poza cu recipient exact cum am avut eu) a placut sipovestea mea, foarte inspirata din realitate :).
Multumesc mult. :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu probabil ca nu as fi povestit pe blog desprea asa ceva, daca nu ar fi fost provocarea aceasta :).
Uneori cand italnesc un alt cret (frate sau sora de rasa) am tendinta sa ma cobor incat ca si cand l-as astepta sa imi sara in brate si sa isi buna botul pe gatul meu. Si eu sa inchid ochii in timp ce mi-l plimb:))), ascunzandu-mi nasul ba sub o urechiusa jucausa, ba printre creti.
Pentru mine e un lux o imbratisare... de-aia imi lipseste si mai mult:P.

Pupici :D

Dana spunea... [Raspunde]

Mă bucur să vă găsesc pe amândoi crețulini și voioși. Frumoase versuri, frumoasă melodia, ca și povestea voastră.
Să aveți o săptămână violet, dacă aceasta e culoarea preferată, cu bucurii! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Dana Alistar multumesc mult petru urari :). Se pare ca violetul si cum mine ne-am intelege bine. Ultraviolet a fost parfumul meu preferat :P.

O saptamana minunata sa avem si sa ne bucuram de zilele de vara care au mai ramas :D

Adriana spunea... [Raspunde]

Of, draga mea, cand zic eu ca voi, impreuna, ati fost parfum de bucurie unicat! Ai mei sunt grozavi, dar tot miros a catelusi, ba chiar a lup in toata regula, de il parfumez cu sampoane uscate, gen pudra de talc sa il pot tine in casa. Ard betigase parfumate si folosesc esente pentru pardoseli, dar nicidecum nu voi pastra in minte amintirea aceasta de prajiturica. Chiar si asa, nu-mi pasa, e parfum de iubire si relaxare ce am eu acasa, parfum de iubire si contopire perfecta ce ati avut voi. Vanilie si miere, jur ca-mi fac maine o inghetata din aceste ingrediente, si o voi manca cu gandul la voi doi. Te imbratisez, Rux.

copilarim spunea... [Raspunde]

@adriana tirnoveanu :) stiu!! Dragalasii de ei :D - am avut-o si noi pe Roni de care povesteam mai sus :P.

La mine e exclus insa orice presupune talc, betisoare, pufaitoare, uleiuri parfumate etc...

Vaaaai ce am patit odata cu un ulei (cel despre care am scris in articol). L-am tuns scurt pe Dodo (eu l-am tuns mereu, de cand era mic). Si brusc a inceput sa isi faca rani pe piele [ soc si groaza la propriu ]. Nu stiam efectiv ce are [ am aflat ulteriori, alergie de la biscuitii populari care contin metabisulfit de sodiu; cu ocazia aia am lamurit si misterul ultimelor doua "raceli" ale mele care se legau strict de aceiasi biscuiti] si a venit doctorul, i-a pus un "smac" pentru purici (dedata asta nu i-a mai ars juma de blana - cu o chestie cu A. ci i-a dat cu Frontline-ul si dansau puricii daca ii aduna de afara intr-o fericire ulterior tratamentului, motiv pentru care nici nu l-am mai dat cu nimic si il "cautam" de fiecare data cand veneam de afara - mult mai bine, dar norocul meu ca el era alb cu pielea roz, deci na:P).

Si apoi ce-a zis? Daca tot a venit sa il vada, sa ii dea si cu un "nu stiu ce ulei pentru stralucire".. Mie nu mi s-a parut mai stralucitor, dar am bazait amandoi de-o parte si de alta a usii aproape doua zile. El dupa mine, eu dupa el ... efectiv abia puteam sta acolo dincolo de usa privid prin sticla semi-mata.... Doamne ce oroare de miros! Brrrr.

Nu conteaza insa atata timp cat nu iti face rau si te poti bucura de prietenii blanosi. Nu conteaza daca miros sau nu a prajitura:). L-as fi iubit oricum pe el [ adica l-am iubit oricum si mirosind a fum - cand veneam de afara, mai ales daca stateam mai mult si era poluarea din plin, atragea si de-astea, dar asteptam sa "se duca mirosurile" si dupa jumatate de ora, sau o ora maxim, puteam iar sa mi-l giugiulesc din plin :D ].

Ahhh si eu trimit imbratisari in casut de poveste cu multa voie buna si iubire din plin :*!!

Trimiteți un comentariu