luni, 6 august 2018

Tsundoku. O urare. Un unboxing.... si un citat.


Buuuunaaaaa!!!
Ce mai faceti? Eu am pregatit un articol vesel si optimiiiist pentru un inceput de saptamana minunat(a) - si inceputul si saptamana, sa nu se supere nimeni. Hahahah.
Azi e ziua de nastere a pritenei mele Micaela ! 🍰 La multi ani 🍰!!!! Si, pentru ca povesteam noi doua la un moment dat ca ar fi fun sa fac un unboxing cand imi cumpar carti, iata-ma. De o saptamana (fix) a sosit coletul si eu doar am aruncat atunci un ochi sa ma asigur ca e ok continutul 😁.
Ei bine azi va invit sa descoperim impreuna ce mi-am cumparat (in fine, nu doar mie).



Spuneam in clip ca am aflat saptamana trecuta despre TSUNDOKU! Adicaaaa... atunci cand cumperi mai multe carti decat poti citi si le pui deoparte pentru mai tarziu... ceva de genul. 😂😂😂😂😂. Ai mei dragi probabil mi-ar pune un diagnostic generos de tsundokuita cronica. Glumesc 😋... ma rog un pic mi se potriveste in sensul in care am un turnulet intreg care asteapta sa fie descoperit - dar pe bune  ca ma straduiesc sa citesc tot ce imi cumpar, ca doar de aia cumpar carti. 
Mai multe despre tsundoku puteti citi aici: cumperi mai multe carti decat poti citi? Articolul pe care l-am gasit este scris in engleza si mi sa parut interesant.

Iata si un citat la care am facut aluzie acum cateva zile, cand povesteam despre semnele de carte printabile pe care le-am facut pentru coltul de lectura

"Unele flori cresc doar in gradina imaginatiei mele.
Iar cartile, sunt hrana lor vie! Citeste!
"

Am pornit de la o fraza in engleza pe care am vazut-o intr-un set de stapile digitale, pe vremea cand faceam site-uri. In afara de varianta de mai sus, pe care am creat-o pentru semnele de carte, mai exista inca una, ceva mai apropiata de cea in engleza. Poate ca  va voi povesti si despre aceea, cat si despre original, cu alta ocazie.

Pana atunci insa, voi inscrie citatul in tabelul Zinei, in Serialul ”Citate favorite”
Pe curand!!
PS: pentru ca am depasit cele 15 minute de inregistrare, mi-am si verificat contul ... de fapt asta a fost un imbold pentru a trece la o noua etapa: LIVE-uri 😳.


14 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Pai ce sa-ti urez, draga Rux! Lectura placuta!
Si spor la invatat japoneza! Cand ma gandesc ca acum multi ani imi propusesem acelasi lucru, dar mi-am dat seama ca totusi aveam alte prioritati...
Cartile par foarte interesante. Banuiesc ca ne vei mai povesti despre ele!
O saptamana excelenta sa ai! Pupici!

Zina spunea... [Raspunde]

Să citești cu spor! :) Iar citatul acela... cum ar putea să nu-mi placă? E despre ocupația mea favorită!

Săptămână excelentă, dragă Rux!

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Multumesc pentru urare :))) Si pentru surpriza minunata <3 <3 Si pentru prietenie ;)
Te imbratisez cu mult drag si te pupicesc :))

Spor si timp la citit si eu vreau sa imparti cu noi fiecare carte citita si bineinteles mai multe filmulete :)

Pupici ;)

Diana spunea... [Raspunde]

Interesante par cartile pe care le-ai cumparat! Spor la citit!
Se deduce clar pasiunea ta pentru Japonia! :)
Carticelele pentru copii imi plac de numa'-numa'! O placere si sa le privesti imaginile! :)
Articolul despre "mai multe carti decat poti citi" este interesant! Ma intreb daca e, pe undeva, ceva scris pe tema si in româneste. :) Pasiunea de a cumpara carti mi-a ramas, doar ca... nu ma mai aventurez in librarii pentru ca... ies greu de acolo si mereu cu un teanc - dar un teanc de carti despre care stiu sigur ca le voi citi (si voi neglija alte activitati sau... voi dormi si mai putin) :) Online nu-mi place sa cumpar, dar am facut-o de cateva ori, cand nu am gasit inlibrarii ceea ce doream.
Iti doresc sa ai o saptamana minunata, Rux! Pupici cu drag! <3
P.S. I-am remarcat pe Rux si Dodo de jucarie! :)

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ruxi, ce de cărți ți-ai cumpărat ! Din toată inima: lectură plăcută!
Personal, nu mai ştiu de când nu am mai cumpărat o carte...
Mi-ar place dar nu au mai fost... fonduri suplimentare ! Noroc că am încă în bibliotecă multe cărți, plus internetul, plus blogurile prietenelor mele !!!
Îți doresc o seară plăcută !
Pupic !

CARMEN spunea... [Raspunde]

te admir pentru consecventa cu care citesti literatura japoneza, tu esti un fan adevarat. eu sincera sa fiu, ocolesc si cartile si filmele japoneze. ...mi se par extrem de greoaie, diferenta de cultura si mentalitate este foarte mare si cred ca din aceasta cauza...."florile imaginatiei mele nu infloresc" daca le hranesc cu acest gen de lectura. recunosc insa ca tot ce ai prezentat tu aici mi a placut... ceea ce inseamna ca, am nevoie de "ghid" Poate ca tu, pentru ca ai fost in Japonia si ai gustat atmosfera live, ai capatat automat o doza din intelepciunea acestui popor magic. Rux draga, esti o persoana deosebita si ma bucur ca suntem prietene.
La multi ani prietenei tale!
o zi buna amandurora!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu iti multumesc mult :*!! Sa fie!
Si eu mi-am dorit de mult timp. In 2010 gasisem un curs si am incercat sa il parcurg, dar pe atunci suportul de curs era saracacios si mai ales la invatatul semmnelor te cam poticneai.
Apoi in 2014 reusisem sa fac progrese serioase (am terminat un curs online de baza... :D). Dar am pus pe pauza ca sa imi pierd timpul pentru altii (si l-am mai pierdut si degeaba si m-am si obosit inutil) si uite asa am uitat aproape tot ce invatasem. Vreo doi ani m-au tinut in sah.. Cand sa ma reapuc anul trecut s-a intamplat sa il pierd pe Dodo si numai de asta nu imi mai ardea mie. Acum incep sa recuperez si sper pana la toamna sa imi organizez materialele.

Cu drag va povestesc! Imi place mult sa impart micile bucurii de genul acesta :).

Iti multumesc mult si iti doresc si eu o saptamana minunata :).
Pupic!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zina multumesc mult!! :) Anul trecut dupa ce a plecat Dodo am citit foarte foarte mult - asta m-a ajutat enorm sa .. evadez ca sa zic asa din acea situatie sufocanta efectiv.
Ma bucur ca iti place citatul :P. Cel original este "Some Flowers Bloom Only in My Imagination". Pe langa cel din articolul acesta mai am o varianta, dar nu asa... zen, ca sa zic asa.
:P

Pupici cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Micaela gh Ma bucur mult ca ti-a placuuuuut! :D [ si vai ce voce le-am imprumutat micilor mei prieteni :))))) ]
Am sa ma straduiesc sa imi fac curaj sa filmez mai des :D. Hihi. Poate si un live ca sa puteti sa va amuzati (sau din contra) mai mult. :D

Si eu te imbratisez cu drag si iti multumesc pentru prietenie si pentru tot :D. hhihih :*
Muuuuah

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana
Multumesc mult :). La prima rasfoire si vedere asa mi se par si mie cartile :D. Promit sa revin cu impresii. :D

Cu Japonia rezonez in modul de gandire, de a privi lucrurile in asa fel incat, oricat ar fi de rau ... sa gasesti cumva in mod firesc ceva care sa te sustina si sa cauti soluutii. Nu mai suport "plangerea de mila".... ma irita deja. Plus ca ei au cultul respectului... eu am fost crescuta in respect. Dupa 89 a fost inabusit aproape total.
Cand eram la liceu in clasa a 11a ne-au pus teza la economie in loc de engleza (a fost atunci o vanzoleala) noi fiind clasa de limbi straine. Toate profilele au depus plangere si au obtinut inlocuirea tezelor noi cu cele vechi... numai limbile straine au dat teza la economie (poate si la filologie sa mai fi fost blegi ca la noi). Cred ca am fost singura din clasa care a incercat sa faca ceva.. atunci m-am izbit rau de conceptul asta stupid ce ne tot inconjoara "de ce sa fac eu, sa vina sa faca altul schimbarea / in locul meu".

Sunt foarte faine carticelele pentru cei mici. Le-am mai luat o serie tot de la Editura Prut <3. Si versurile sunt simpatice.

Nu stiu daca e scris in romaneste articol pe tema tzundou, dar poate ca la un moment dat o sa incerc sa il traduc (daca nu uit) :))).

N-am mai intrat de mult in librarie (cand eram mici si pana sa apara pufaitorile prin magazine... era locul meu preferat - chiar daca nu imi permiteam sa imi iau mare lucru... :D). Si eu toate cartile cumparate le-am luat tot pe acelasi principiu - ca le voi citi si ma straduiesc sa ma achit de "datorie" hahaha :D.

Eu sunt cam "dependenta" de varianta cumparaturilor online (de nevoie) .. plus ca gasesc cartile la reducere de pana la 70-80-90 la suta (mi s-a intamplat in doua dati sa gasesc la cativa lei cartea si in librarie am vazut-o in vitrina la pretul intreg). Dar tu ai Librisul in Brasoooov:D hihihih.

Multumesc mult :D!!
Ma bucur ca iti plac - Micaela mi i-a facut cadou si i-a si aranjat astfel incat sa semene cu noi <3. A fost o surpriza absolut minunata de ziua mea anul acesta:D.


Pupici!!! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza daaaa ... bine nu toate sunt pentru mine (ca ma simteam chiar prost... am asa un obicei ca ma simt vinovata cand imi cumpar cate ceva.. haha).
Iti multumesc tare mult :D.
Sa stii ca pana prin 2012 nici eu nu prea imi cumparam .. intr-o perioada imi luau ai mei (a fost o colectie la Adevarul) pentru ca stiau ca eu ma bucur de carti.
Si eu imi iubesc biblioteca [ de fapt camera mea e fostul birou / biblioteca - nu renunt deloc la etajerele pentru carti. hahahahah! ]. E un prieten de nadejde.

Iti multumesc mult ;). Si eu iti doresc o saptamana minunata!!

ps: ar fi fain sa iti faci un wishlist in care sa adaugi cartile pe care ti le doresti :D.
Pup

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN au fost vreo 2 cazuri in care mi-a fost mai greu sa ma conectez la carte si sa parcurg lectura (in principiu asta s-a intamplat si pe fondul oboselii care mi-a pus bete in roate) dar sa stii ca, desi ma asteptam sa fie ceva greoi si obositor, din contra le gasesc mult mai reconfortante si placute.
Eu prefer sa citesc un Kawabata decat sa imi frang pumnii la Stendhal (Rosu si Negru... pfoa - si nu, nu zic ca nu e o carte buna, doar ca europenii au o tendinta pentru a se hrani cu durere si cu remuscari... in schimb asiaticii desi sufera, poate chiar mai mult, scriu de o maniera cumva eliberatoare... Daca poti sa te conectezi la lectura si sa renunti la ceea ce ne constrange si limiteaza la modelele cunoscute europene, americane... literatura asiatica este un izvor de posibilitati de hranire a sufletului imaginatiei... intregii fiinte.
Este diferenta decultura si mentalitate enorma. La noi e foarte ingradita :)))). Pe bune, am citit o carte cu un subiect tabu care nu mi-a lasat sechele ... si am citit Lorelai a lui Teodoreanu si am plans o saptamana din orice. :)))
Nu spun ca Lorelai este o carte proasta. Doar ca pentru cineva ca mine care se implica in cartile citite, e nevoie si de putina stabilitate, nu doar de drama, de regrete, de nenorociri si asa mai departe. Ori in lit. japoneza exista stabilitate cand prezinta si lucruri dramatice.

Poate dupa ce voi citi cartea despre literatura imi voi putea aseza mai putin haotic gandurile :))). Mai mult decat analiza pe text mie imi place sa traiesc cartile. :D.

NU am fost in Japonia. Am "calatorit" ce e drept prin intermediul unei papusele pe care am crosetat-o pentru o fetita care sta acolo. Dar, cel putin in viata asta, nu am pus piciorul in Japonia. Tot ce stiu e din ce am citit in principiu, din filme, din muzica, din documentare, ahhhh ba stai... am fost in Japonia prin google maps dar banuiesc ca nu se pune, nu? :D

Mi-as dori sa poti descoperi si tu literatura japoneza(si sa iti placa musai). Ma tot gandesc la o carte potrivita.... :)

Si eu ma bucur ca suntem prietene <3!! (stii piesa cu "You are my sunshine?"... cred ca ti se potriveste de minune <3).

Multumesc mult si pupici cu muuuult drag!!!
:*

Anonim spunea... [Raspunde]

Hi! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to give it a look.
I'm definitely enjoying the information. I'm book-marking and will be tweeting this to my
followers! Excellent blog and excellent style and design.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Anonim Thank you :) !

Trimiteți un comentariu