vineri, 17 august 2018

Hunting High and Low - A-ha


Buna!
Intrerupem sirul de piese in limba japoneza (👹 nu va bucurati prea repede ca revin saptamana viitoare in forta, 🎋) pentru o piesa foarte draga mie, interpretata de trupa norvegiana A-ha: Hunting High and Low.

Ca deobicei ma documentez si... ca sa vezi, primul album al formatiei chiar asa se numeste [ acum stau si ma intreb daca stiam si am uitat... sau nu....; desi cred ca stiam ca doar am discografia lor.. hahahah 😜]. Albumul a aparut in 1985 si a avut un succes rasunator. Tocmai voiam sa spun ca nici nu ma mira, dar apoi mi-am reamintit ca gusturile mele in materie de muzica nu sunt tocmai cele mai populare si ca in ceea ce ii priveste am intalnit multe priviri rau-voitoare in timp ce cautam si eu un album la noi... pe piata muzicala (pe la finele lui 90, inceputurile lui 2000).

A-ha - Hunting High and Low

Piesa aceasta nu prea are nevoie de multe prezentari; pur si simplu te uiti la clip si o asculti [ poti sa o asculti si fara clip, dar trebuie sa il vezi macar o data pentru ca formeaza un intreg; sigur va ramane apoi intiparit in memorie]. 

Si videoclipul chiar este superb (a aparut in 1986 - fiind ultima piesa de pe album care a beneficiat de clip) - mi-a placut de la bun inceput ideea de a prezenta formatia in penumbra, felul in care muzica dicteaza momentul cand se face lumina, transformarile prin care iubirea il face sa treaca pe personajul principal si mai ales faptul ca totul se termina cu bine (yuuuhhhuuuu). 

Da... cuvintele sunt de prisos.

Versuri :

Ma alatur desigur si provocarii muzicale lansata de Carmen, inscriind acest articol in tabelul Iulisei ce ne invita sa fim melomani pentru o zi (si nu numai pentru una singura, desigur 😋).

Pe curand!

6 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Mie-mi place A-ha! :) "Crying in the rain" e o melodie pe care - inca - nu am uitat-o. :)
Weekend frumos iti doresc! Pupici cu drag! <3

Suzana spunea... [Raspunde]

Foarte frumoasa! Nu stiu daca am auzit-o. Oricum clipul sigur nu l-am vazut!
Multumesc pentru auditie, Rux!
Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Yeeeeey!!! Ma bucur mult! :D
Intotdeauna am avut un feeling in ceea ce priveste Crying in the Rain. Am mai povestit si la momentul cand am scris despre piesa pe blog (cred cel putin) ca imi inregistrasem un scurt fragmentel de la radio pe o caseta.. :D.
Zilele trecute am zarit din intamplare un filmulet care povestea despre piese care sunt cover-uri, desi lumea nu banuieste (si am reusit sa urmaresc o parte, intr-adevar de unele nu as fi zis ca sunt coveruri, de altele insa stiam). Mi s-a parut ca zaresc si A-ha acolo (la inceputul clipului in prezentarea generala a temei) si acum am zis ia sa caut totusi. Ca sa vezi Crying in the Rain e un ... cover al piesei catate in anii 60 de The Everly Brothers.
Si originalul e super fain si am citit acum ca sar fi legat o prietenie frumoasa intre artisti.
:D

Pupici cu drag si un weekend minunat!! :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu ma bucur mult ca tia placut!! A-ha au in general clipuri foarte frumoase, poate putin iesite din tipar... :D.

Pupici cu drag si un weekend minunat!!! :)

CARMEN spunea... [Raspunde]

superba piesa, intr-adevar. Visare, plutire, emotie... Nu ai cum sa nu-i iubesti pe cei din A-ha!
multumesc pentru intoarcerea in timp, pe aripile muzicii <3
pupici si îmbratisari.

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ce ma bucur ca ti-a placut!! <3 Si clipul cu imagini atat de interesante - parca ar fi filmul unei calatorii aventuroase :D.

Pupici cu drag!! :*

ps: ahhh chiar ma gandeam acum cand ai spus de calatorie in timp, ca ma duce cu gandul la un carusel, sau o cutie muzicala - efectul acela cand se invarte, succede, formatia in semiumbra:D.

Trimiteți un comentariu