luni, 27 august 2018

Kokology, unboxing de carti si un citat.

Buna!!!
Ahhhh ce de peripetii azi. Am avut de furca si de tras cu editarea filmuletului pe care l-am pregatit. 😭😤😩 In astfel de moment imi doresc un program simplu, prietenos, care nu ocupa mult spatiu - cum era dragutul de moviemaker de pe vremuri (Oare merge pe vista7? OMG Rux... ai Vista 7? 😂 In ce epoca traiesti? Yup ....).

Ieri pe seara am descoperit Kokology (via Oana, multumesc Zana  :P). Care.... se ocupa cu studiul  "sufletului"  [kokoro  - in japoneza inseamna spirit, suflet, minte.. ].  De fapt e mult spus descoperit, am citit putin pe wiki, aici. Oana mi-a trimis acest test - care nu e rau deloc :P. Dar ce nu mi-a fost foarte clar la el, a fost ultima parte, referitoare la "apa". Micaela a gasit insa mai multe exemple aici si mi s-au parut destul de interesante, astfel incat sa ma faca pe viitor curioasa sa aflu mai multe amanunte. Probabil voi cauta si cartile scrise de autorii japonezi, poate exista vreo varianta si in romana, sau poate apare (momentan am vazut variante in engleza, italiana si franceza :P), daca nu, am de unde alege.

Dar sa trecem la Unboxing-ul de azi:



Sper ca v-a placut (Carmen - o dedicatie speciaal pentru Leo :D in film 😍).

Ma apropii de finalul cartii  In ce cred cei care nu cred? - Carlo Maria Martini, Umberto Eco - aparuta la Polirom Eseu. Mai am de citit patru "comentarii" si ""in loc de concluzia" de final.  Mi-a ramas in minte acest citat (care credc a surprinde o esenta a dorintei pe care o nutrim cand iubim si vrem binele cuiva).... :
"A dori binele celuilalt inseamna a dori ca el sa nu moara, asta-i tot."
Manlio Sgalambro (februarie 1996)

....pe care il voi inscrie citatul in tabelul Zinei, in Serialul ”Citate favorite”
Pe curand!!

8 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

hahaha, Leo doarme langa mine si cand te-a auzit ca il strigi, a ridicat capusorul si a privit chiorâs, apoi a atipit din nou. Pe mine m-ai impresionat mult, multumesc <3
Ma bucur pentru cartile tale si abia astept sa ne povesteti cate ceva.
Vaca Domnului noi ii spuneam Croitoras. Cicadele sunt multe soiuri si eu am fotografiat si postat în articole, cicade din Creta si din Toscana ;-)
Te pup, noapte buna! Somn usor <3

Zinaida Strinu spunea... [Raspunde]

Cam rece, acest Sgalambro! :))
Îmi plac cărțile despre culturi îndepărtate, precum și cele de călătorii. Cât despre ”Bucuria ordinii”... O am și am citit-o. Am și încercat ce propune Marie Kondo, dar... Ni se imprimă de mici copii anumite reguli ale ordinii și e greu să le schimbăm la maturitate.

Zi frumoasă, Rux!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN :))))) dragul de el :))))

Ma bucur mult ca ti-a placut mica surpriza ;)). Asa m-am bucurat cand am vazut ca au si un fratior sau surioara de Leo printre carticelele de joc educative!! :D

A daaaa... Croitoras si i se mai zicea cumva dar nu imi amintesc cum exact. Ceva legat tot de Maica Domnului - parca. Hmmm. Dar nu era nimic legat de vaci.. :))

Eu am tot citit despre cicade in lecturile din literatura japoneza - la ei mai mereu "canta" cicadele ;)). Asaca m-am entuziasmat putin. Am sa ma uit neaparat pe blog pentru comparatii - iti multumesc ca mi-ai zis ;).


pupici cu drag :*


copilarim spunea... [Raspunde]

@Zinaida Strinu Cand i-am citit referatul si eu am avut senzatia de extraordinar de multa durere si neputinta. cred ca senzatia de rece vine si din ceea ce se ascunde in spatele acestui citat -ideea comentariului sau pe baza eticii, se baza ca pe faptul ca "Binele nu se poate intemeia pe un Dumnezeu criminal". Totusi, desi este un pic extremist (si a fost dreptul lu sa fie asa, pana la urma credinta e strict personala), explicatia sa este foarte rationala si clara. Si vine ca un dus rece sa ne trezeasca din reverie.

Abia astept sa citesc cele doua jurnale de calatorie. <3 Si cartea de cultura, incet, incet :P. Vine septembrie ... ma intorc la scoala :D.

Eu amm citit deja Magia Ordinii. Principalele mele probleme sunt: reciclarea (am un blocaj efectiv sa arunc la nimereala lucruri - efectiv ma dispera chestiunea asta) si faptul ca multe lucruri pot fi refolosite (si cum eu ador sa fac proiecte personalizate...).

Pupici cu drag :)

Diana spunea... [Raspunde]

Mi-a facut placere sa te asist la deschiderea pachetului! :)
La fluturasi am privit, dar cand ai inceput cu celelalte inchideam ochii - reactia mea a fost ca si a ta! :))

Am si acum un pachet de carti "Animale din continente" - ce ne mai jucam cu ele, cu toata gaşca de la bloc! Ferfenita ajungeau! :) Si mai am un pachet de poze cu masini la moda prin anii '70 - tot niste "animale" si masinile. :)

Reciclare! As minti sa spun ca aleg chiar asa cum ar trebui dar sunt sigura ca as face-o daca cei care vin si ridica gunoaiele nu le-ar arunca pe toate in aceeasi masina care le striveste, si le descarca in acelasi munte puturos...
Ce fain a fost pana in 1991 - cam pe atunci au inceput sa dispara - acele mici centre unde puteam duce electrocasnice si alte aparate, sticle, hartie, fier s.a.m.d.. Din asa ceva ne faceam rost de "bani de buzunar". Banii primiti atunci insemnau ceva mai mult decat inseamna azi - de exemplu, daca vrei sa duci un tv la centru te costa mai mult taxiul decat tv-ul (plus ca a fost o vreme cand se "stopa la sursa" taxa de sanatate... - nu stiu daca se mai face asa); sa nu mai zic ca, un kg de "pet-uri" e doar cativa banuti...
In Bv sunt centre unde putem duce fel de fel, dar sunt spre marginea orasului - doar despre unul stiu ca e in oras, dar destul de "izolat" si cand ajungi acolo cu fel de fel trebuie sa mai fie cineva cu tine pentru a te ajuta sa descarci, sa pui pe cantar etc. (doar o fata "deserveste" centrul - cel putin, asa pare).

Bucuria ordinii! Da, e o bucurie ordinea! Dupa ce fac ordine, un timp nu mai gasesc unele lucruri. :) Oricum, pare o carte interesanta.

Imi place citatul ales de tine si cred ca e adevarat ca nu vrem sa moara cei pe care ii pomenim din cand in cand. Mai e o "zisa" de gen, dar nu pot s-o reproduc exact: cat timp un om este amintit traieste.

Zi frumoasa iti doresc! Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Hahahah - pai na.. gandaci de bucatarie si alte lighioane.. :)))

Si eu mi-am amintit cu drag de Pacalici - era cu porturile nationale din diverse locuri ale lumii. Ahhh si cred ca stiu despre ce carti povestesti... aveau o poza cu animalul sus si sub ea scria ceva despre animal nu??? Tocmai mi-a venit imaginea unei maimute in minte, cred ca era prima carte din set - da aveam si eu cartile. Mi le-a aranjat sis, ea a avut grija de toate jocurile si jucariile :))).

E o adevarata problema cu reciclarea. Nici eu nu inteleg de ce sunt centrele la "naiba-n praznic" si de ce se descurajeaza total acest lucru. Nu pricep si pace.
Stiu cazul unui tip care isi facuse firma ca sa adune sticlele si din cauza la atatea taxe si bete in roate de pe partea "statala" a ajuns omu' sa fie nevoit sa isi vanda si masina.. Si sa mai vrei sa faci o fapta buna in tara asta ...

Si la noi era centru de colectare pentru hartie in centru. Bine ca acum peste tot vezi doar: case de amanet, second hand, sala de jocuri, banca, famacie, pariuri si iar de la inceput.

Aici e smecheria: a face ordine nu e acelsi lucru cu... a face curatenie... YUP. Eu cand am facut ordine stiu si acum ce si unde am pus. Cand in schimb am facut doar curatenie... exact cum ai zis si tu. Nu ma stiam ce si unde si cum. Dar cand fac ordine intai... n-am treaba. Inca mai stiu si acum dupa atatia ani unde imi tineam anumite lucruri. :O

Da, stiu si eu citatul despre care povestesti - asa este. Cat timp vorbesti despre cineva el inca traieste.... :)


Te pup cu draaag :)


ps: mi-am amintit ceva referitor la ce povesteam la tine pe blog - la noi INCA exista detergenti unde sunt si produse alimentare (in toate supermarket-urile) dar nu neaparat de la ei miros alimentele, ci de la solutiile cu care se spala sau parfumeaza in magazin.... si e unul la care se simte mirosul din strada, trebuie sa il ocolesc cand trec pe langa el hahahahaha)! :P

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Am oftat citind citatul ales de tine !
Îți doresc lectură plăcută !
Şi mult spor la filmări !
Pupic !

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza si eu am oftat cand l-am citit prima data. M-a "lovit" din plin.

Iti multumesc mult draga mea!
:*

Trimiteți un comentariu