marศ›i, 28 august 2018

Timp pentru Tine 2018 (ep. 06-09 iunie)


Buna!
Iata-ne aruncand o privire pe lista episoadelor din prima luna de vara: iunie. Nu a fost usor... dar nici greu. Pe 23 s-a implinit un an de cand a plecat Dodo si pe 24 iunie, un an de cand ne-am luat ramas bun.
Nu-mi vine sa cred ce repede a trecut si vara aceasta si .. mai ales nu imi vine sa cred ca, desi ma asteptam ca luna iunie sa stau mai mult in casa, din cauza poluarii si a teilor, in iulie si august abia am iesit de cateva ori ๐Ÿ˜ž. Cand au devenit oamenii atat de nepasatori, egoisti si rai, in ultima instanta? Mai ales ca este .. atat de la indemana sa fii bun. ๐Ÿ˜Ÿ
Azi avem deja un episod in plus in lista (depasim numarul de trei) asa ca voi trece rapid la prezentarea  lor. ๐Ÿ˜Œ
Pe data viitoare! 

๐Ÿ’™๐Ÿ’—๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ
Articole publicate in luna iunie 2018:

- 06 -


๐Ÿ’Ÿ Pe 03 iunie 2018 se lansa   ๐Ÿ’– TpT - Episodul 06
✅ Primul episod din 2018 in care am reintrodus poza de generic (atat la inceput cat si la sfarsitul filmarii) si... a revenit trepiedul.

Am povestit despre:
๐Ÿ’“ pom-poms cu model, realizate sub forma de decoratiuni pentru flori (tutorial pe blog).
๐Ÿ’“ Mika-chan - papusica mea Blythe cu fata mata si corp articulat, imbracata in rochita crosetata de mine si cu o pereche de ghetute simpatice.
๐Ÿ’“ cum se schimba seturile de ochi la Blythe si diferentele intre Mika-chan si Hotaru (papusica mea Blythe cu fata mata si corp obisnuit, imbracata deasemenea cu rochita crosetata).
๐Ÿ’“ sezonul 9 din miercurea fara cuvinte si o poza alaturi de micul N si trandafiri ๐Ÿ’– (ale caror petale le-am uscat).
๐Ÿ’“ Totoro amigurumi, doi iepurasi (ce seamana cu personajele animate) si doua penare cu aceleasi personaje simpatice pe care mi le-am cumparat.
๐Ÿ’“ genericul de la Tonari no Totoro.
๐Ÿ’“ bratara cu inimioara (la 45 de saptamani de cand a plecat Dodo ).
๐Ÿ’“ Dodutza, papusica Icy cu un corp articulat si cizmulite adorabile.


_____________________________________________________________________________
- 07 -


๐Ÿ’Ÿ Pe 10 iunie 2018 se lansa  ๐Ÿ’– TpT - Episodul 07. 
Prima filmare in care am filmat "in miscare", incercand la final sa va arat un tablou drag mie.
 

Am povestit despre:
๐Ÿ’“ un norisor vesel, decoratiune din fetru (tutorial pe blog).
๐Ÿ’“ Licca Chan - papusica lui Ralu imbracata cu rochita My Melody si pantofiori originali cu capsune; comparatie intre corpul obisnuit de Licca si un prototip (cel mai probabil); prezentare familia Licca (cele patru papusele care seamana cu noi ๐Ÿ˜œ).
๐Ÿ’“  petale de trandafiri uscate.
๐Ÿ’“ videoclipul Take on me de la A-ha; o parte din mini colectia mea (2 casete, cateva cd-uri si 1 dvd):  The Hits of A-ha, Lifelines, Foot of the Mountain, A-ha Original Album Series (5albume) si Live at Oslo Spektrum 2010  .
๐Ÿ’“ anime-ul Vecinul meu Totoro (prezentat pe site, cu versiunea online subtitrata); cele doua penare si cele doua jucarii amigurumi (iepurasi) in tema.
๐Ÿ’“ Mika-chan (Blythe) alaturi de ursuletul amigurumi crosetat de mine - Ursuc cel mic .
๐Ÿ’“ tabloul meu (primit cu ocazia majoratului) cu Padurea de Mesteceni de la Reci realizat de pictorul Adrian Stoenica.


_____________________________________________________________________________
- 08 -


๐Ÿ’Ÿ Pe 17 iunie 2018 se lansa  ๐Ÿ’– TpT - Episodul 08. 
✅  Primul clip in care soarele apune in timp ce filmez (de aceea se intuneca imaginea progresiv), iar afara se pregatea furtuna.
 

Am povestit despre:
๐Ÿ’“ papusica amigurumi Yuki (making of); Mami Sora Iro - mica mea gheisa amigurumi.
๐Ÿ’“ preparate facute in casa: cartofi "prajiti" la cuptor sau inghetata din fructe.
๐Ÿ’“ miercurea fara cuvinte - tema "coltul cu poezie" plus o fotografie cu Dodo, realizata pe vremuri in "studio-ul" actual al TPT.
๐Ÿ’“ Yuki no Hana - papusa mea amigurumi prietenoasa cu cei mici-mici; prezentare vestimentatie: rochita, kimono din fetru, obi; comparatie intre aceasta papusa si cea mica, de colectie; despre cum Yuki no Hana poate pasi.
๐Ÿ’“ colectia Semne de colorat cu Pene.
๐Ÿ’“ piesa Miles Away de la Arashi si albumul Are you Happy? - prezentare.
๐Ÿ’“ un joc invatat in copilarie, care pune accent pe atentie.


_____________________________________________________________________________
- 09 -


๐Ÿ’Ÿ Pe 24 iunie 2018 se lansa  ๐Ÿ’– TpT - Episodul 09. 
✅ Primul episod (si singurul deocamdata) care are doua parti filmate. Clipurile sunt realizate la o zi distanta unul de celalalt; primul in natura, al doilea in "studio".
 

In prima parte am povestit despre:
๐Ÿ’“ Niji [ o papusica Blythe middie cu un corp articulat ] si un cocor origami.
๐Ÿ’“ Dodo si ce a insemnat pentru mine ultima saptamana petrecuta alaturi de el in iunie 2017.
๐Ÿ’“ ochelari de soare (motiv pentru care am purtat ramele mele cu lentile heliomat) .
๐Ÿ’“ "Sayonara no ato de" a celor de la Arashi si prima mea traducere in limba romana a versurilor.
In a doua parte am povestit despre:
๐Ÿ’“ Cutu, catelusul meu de jucarie pe care il am de cand eram foarte mica.
๐Ÿ’“ Niji si Maddie - doua papusele middie Blythe; comparatie intre corp obisnuit si corp articulat.
๐Ÿ’“ Rainbow - Blythe cu un corp articolat si fata lucioasa; custom - sleepy eyes si un alt sistem de activare al ochilor, format din 2 snurulete; comparatie cu Hotaru.
๐Ÿ’“ despre ochelari de soare din nou, dar si despre libelula lui Dodo.
๐Ÿ’“ "Sayonara no ato de" a celor de la Arashi, insotita de o prezentare a micii mele colectii de albume: Beautiful World, Digitalian, Japonism (album si turneu), Are you Happy?, Turneul Blast in Hawaii, filmele Scrisori din Iwo Jima si Pikanchi 2.5 .
๐Ÿ’“ cocorii origami. 
๐Ÿ’“ doi canisi plusati: Molly si micul Dodo.


๐Ÿ’™๐Ÿ’—๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ
๐Ÿ” Note si alte informatii din culisele anului 2018, luna iunie:
๐Ÿ”“ Desi sunt multumita de felul in care filmeaza Samsung-ul S3 am constatat ca imi consuma rapid (el zice sa adaug si eficient .. tz ๐Ÿ˜ฉ) memoria aparatului. 
๐Ÿ”“ Rochita din episodul sase este asemenea uniformelor japoneze. Are pe buzunare contur de pisicuta si pe funda de la gat, labute. O ador pur si simplu - este un dar primit de la surioara mea mea mai mica si e perfecta mai ales pentru primavara si toamna cand temperaturile sunt potrivite. [ Asa ca la momentul filmarii, ma cam coceam in ea.... ๐Ÿ˜ถ, la mine in camera fiind foarte cald.]
๐Ÿ”“ In episodul sase doar doua dintre articole prezentate sunt publicate in luna iunie, restul fiind din luna mai.
๐Ÿ”“ Cand am inceput sa filmez episodul sapte, dupa salut si introducere m-am trezit cu genericul fix in spate. Mi-au mai trebuit o dubla cu acelasi efect si inca vreo doua ca sa ma dezmeticesc pana am reusit sa filmez episodul. Iar la final, cand am filmat tabloul, era sa cad ๐Ÿ˜‚ . Ursuc aterizase jos pe covororas, in siguranta. ๐Ÿป
๐Ÿ”“ Episodul opt mi-a pus ceva probleme si am reusit sa il filmez abia seara cand se intuneca. Deobicei prefer sa filmez dimineata, sau pe la ora pranzului cand este lumina naturala cat de cat buna. Sau noaptea cand aprind lumina.
๐Ÿ”“ Al noualea episod urma sa fie filmat pe 24 iunie la mestecenii lui Dodo, cand se implinea un an de cand au devenit mestecenii lui. Nu am putut filma acolo duminica asa ca am inversat putin datele: 23 cu 24, filmand pe 23 iunie la mesteceni si pe 24 iunie, duminica, acasa. La mesteceni sunt si insecte desigur. Iar tantarilor mai ales le place foarte mult sa isi faca simtita prezenta, asa ca am stat destul de stresata de acestia pe perioada cat a trebuit sa renunt la hanorac.
๐Ÿ”“ Incepand cu episodul sase, mi-am improvizat un suport (dintr-un carton si un elastic) care sa fixeze telefonul pe trepied (de unde zgomotul de la finalul episodului 7 cand am luat telefonul din suportul respectiv pentru a filma tabloul).
๐Ÿ”“ Suportul pe care am prins poza-generic imprimata este o amintire de la un congres la care am participat ca accompany person, pe vremea cand eu si Ralu inca mai cochetam cu ideea de a deveni medici. Am ascuns insemnul din partea de sus cu bratara mea cu inimioara pe care am facut-o cand Dodo era bolnav si care este fixata pe spate, provizoriu, cu o clama cu ... girafa ๐Ÿ˜น (tot de la Ralu).
๐Ÿ”“ Suportul de lemn pe care sprijin genericul este o parte dintr-una din scandurile de brad folosite de Tati ca sa realizeze casuta de odihna a lui Dodo.  
๐Ÿ”“ Clipurile din luna iunie au intre 7 si 15 minute .
 ๐Ÿ’™๐Ÿ’—๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ

๐Ÿ”Ž   Toate episoadele din Timp pentru Tine, pot fi gasite pe pagina:  ๐Ÿ’—Timp pentru Tine๐Ÿ’— sau pot fi urmarite pe canalul de youtube al proiectului Copilarim, in playlistul Timp pentru Tine

8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Desi aceste videoclipuri pe care le prezinti aici le-am urmarit cu atentie si interes, ma bucur ca am recitit pentru ca - am constatat - am uitat unele lucruri (sigur, e firesc sa uitam, la un moment dat, dar sunt si unele pe care nu vreau sa le uit) :)

Spor la ceea ce ai de facut! Zi frumoasa iti doresc! Pupici! <3

P.S. Poarta tricouri (subtiri) cu maneci lungi - le lasi tantarilor mai putin "spatiu de manevra". :) Eu port numai bluze/tricouri etc. cu maneci lungi pentru a ma "feri" de razele directe ale soarelui - sa nu ma dizolv :) de la caldura. Si sunt ferita si de tantari, seara mai ales :)

CARMEN spunea... [Raspunde]

cata munca! Palaria sus, respect!
si eu m am bucurat sa recitesc sumarul episoadelor pe care le-am vazut. Mi-am adus aminte de multe amanunte frumoase, mai ales ca si tu ne atragi atentia asupra unor detalii ce au semnificatii deosebite.
O saptamana placuta sa ai, Rux draga. Mai sunt 3 zile din luna lui august, sa fie cu bucurie! pupici ๐Ÿ˜˜

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :D da... si eu uitasem ce si pe unde am povestit. asa mi-a venit ideea ca in loc sa le insir pur si simplu articolele sa incerc sa le fac o prezentare(pentru ca uneori in articolul sursa am batut si campii fara sa spun despre ce e vorba.. haha).

Multumesc mult - as vrea si ceva mai multe maini si mai mult timp si.... sunt in curatenie cu alte cuvinte :O. Si in cursa contra cronometru...

:D cat despre tantari.. ah cred ca nu ii stii pe cei de acolo.. Am fost odata cu bluzita mea subtire (gen rochita) care e usor dublata de dantela... m-au ciuruit efectiv. Si prin pantalon daca nu e blug si fac drum :O.
Cand merg acolo si e cald sunt la sauna... neaparat aplic un trening mai serios ca altefel (si chiar si atunci bestiile pisca. gasesc ele un deget ceva :))))

Si eu prefer vara lucrurile vaporoase(prefer ceva cu maneca lunga cand trebuie sa ies la ore mai tarzii si bate rau soarele - pentru ca nu folosesc creme :P ). hih ne potrivim la gusturi <3

Pupici cu drag <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN aaaah da, dar sa stii ca m-a facut si sa ma linistesc cumva. Mereu mi-a placut ordinea, macar pe aici sa pot sa ma desfasor :)))

Iti multumesc taremult pentru urare... ahhh vara asta iar a trecut pe lannga mine. Si cate planuri imi facusem.. pfff :))).

Pupici :*

Alexandru spunea... [Raspunde]

O realizare minunatฤƒ, dragฤƒ Rux, pentru care te felicit sincer! ศ˜i รฎศ›i doresc mult succes รฎn continuare! :-)

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

รŽmi pare rฤƒu cฤƒ eลŸti alergicฤƒ... vara este totuลŸi plฤƒcut sฤƒ stai รฎn mijlocul naturii...
รŽmi pare atรขt de rฤƒu pentru despฤƒrศ›irea de Dodo !!!
รŽmi place cu ce te รฎmbraci (รฎn filmuleศ›e...)! Eu am transpirat mult รฎn vara aceasta: am schimbat multe tricouri pe zi (mai ales cรขnd sparg la buturugi...)!
รŽmi plac foarte mult pฤƒpuลŸile tale !
ลži mฤƒ gรขndesc: cฤƒnd ai timp de toate ?!
Sฤƒ ai spor รฎn tot ceea ce vrei sฤƒ realizezi ! Pupic !

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alex Ando multumesc mult de tot!! :) Ordonez si eu haos-ul unde imi e mai la indemana.. :P.

Ah sa fie succes si spor :D !La fel :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza e de fapt intoleranta. Desi intr-un fel cica ar fi mai rau (pentru ca nu e tratament, ca la alergii), eu cred ca e mai bine.. [Tocmai pentru ca tratamentele dau dependenta si nu rezolva mare lucru si eu nu ma am bine cu pastilele... haha. Eu, daca EVIT ce imi face rau n-am treaba. Doar ca, in societate NU depinde DOAR de mine.. si oamenii nu pot, nu vor, nu au chef, nu ii intereseaza sau nu stiu (etc) sa inteleaga ceva prin care nu au trecut.... ].

Iti multumesc mult pentru gandurile bune. Ne desparte doar (sau asta vreau sa cred) o bariera invizibila. Probabil ca asta e cel mai greu de suportat. Sa nu il pot imbratisa, simti...

Iti multumesc <3. Ma bucur ca iti plac "tinutele (lolz)" - si eu am avut parte de sauna mai ales cand s-au rarit ploile. Tu ai spart lemne, eu am carat bidoanele cu apa de izvor (scarile pana la bloc sunt problematice - mi-au dat niste dureri de spate.... :O).

Am sa le mai aduc pe papusele in filmulete atunci :). Sa ne bucuram impreuna :)[ cu ocazia asta le mai acord atentie :D - am motiv..haha].

NUUUU am timp. E o iluzie... :). Dar ma straduiesc sa imi fac pentru blog <3. E mica mea evadare. E intalnirea cu voi - in rest, nu prea am ocazia sa socialize z.

Iti multumesc mult si iti doresc si eu acelasi lucru :*!!!

Trimiteศ›i un comentariu