sâmbătă, 4 august 2018

Paturica VIII (in lucru)


Buna!
Asa cum va promiteam luni, iata azi povestesc putin despre cea de-a opta aventura paturiceasca. Cum micul H batea la usa (la propriu, hahahaha), i-am propus lui Buni sa ii faca si lui paturica. Ne-am tot sucit si invartit la capitolul culori. Ralu ca deobicei ma "lasa pe mine sa aleg", eu habar nu aveam ce sa facem... initial ma gandisem sa fie "toate culorile curcubeului", dar pentru ca micul N a facut o pasiune pentru culoarea "portocaliu" (cred ca ii placea mai ales cum suna)... Ra a propus ca paturica micului H sa aiba portocaliu.. in ea.


Am mers pe o combinatie asemanatoare cu cea de la paturica numarul trei, a micului N.  Am inlocuit cremul cu un crem "patat"- pe care l-am mai folosit si la paturica lui Mami, dar si la ursul lui Ralu. Portocaliul a luat locul verdelui inchis, iar pentru incheiere (adica partea care imi revenea mie) a ramas verdele mai deschis - nu stiu daca este exact aceeasi nuanta ca la paturica micului N, pentru ca acele sculuri le luasem la lichidare de stoc, dar asa pare a fi.


Din fericire aveam de model un "peticel" lucrat cu crem (Buni lucrase cate 32 din fiecare, iar la combinatia facuta de mine pentru a iesi astfel paturica intrau 32 dintr-o culoare si 31 din alta si asa una a ramas ) asa ca am pornit la drum cu .... curaj. Si spor la Buni. Ca eu... ei bine eu am dat bice abia in ultima saptamana (mi s-au suprapus fix atunci niste gemuri de afine si caise la care nu aveam de gand sa renunt, pentru ca voiam sa ii trimit lui Ralu - pana la urma am pastrat si noi cate un borcanel de gust ).


In timp ce "inramam" fiecare parte tricotata din paturica, am reusit sa decapitez croseta. Mare moment de panica - eram in cursa contra cronometru si riscam sa raman cu paturica in brate daca nu terminam... ceea  ce nu imi doream, desigur.
In timp ce eu ma gandeam ce ma fac (toate ustensilele sunt intr-o cutie pusa bine de tot), mi-am reamintit ca mai am o croseta (daca nu chiar doua) la fel cu cea de plastic, portocalie, pusa undeva la indemana... Din fericire am gasit-o si mi-am continuat "frenetic" crosetatul... si apoi asamblatul.


Imi place tare mult sa crosetez.... dar pe bune ca mergea cam greu "inramatul" mai ales pe unde erau incheiate dreptunghiurile si ochiurile era super stramte. Tot ma chinuiam cu acul de lana sau cu o scobitoare sa slabesc cat sa incapa croseta :))))).  Asa ca la capitolul croseta a mers incet (si stresant). 
Pe de alta parte, la capitolul cusut a fost suuuuuuper relaxant. In timpul asta cat ma perpeleam eu sa termin, Buni a facut si partile dintr-un proiect nou pentru micul H (vi le-am aratat luni) pe care nu am apucat evident sa il mai termin atunci. Si cum e foarte cald si asta o mai relaxeaza.... ii face proiectului si un frate mai mare pentru micul N. Ca sa nu patim ca la patura - cand a vazut-o strengarul, a si pus mana pe ea :))) [ "Meine" - ca sa-l citez]. Desi are si el una, dupa cum spuneam ... lol.


Pana sambata viitoare sper sa primesc si poze cu paturica gata si ajunsa la destinatie... daca nu, ne multumim cu cele facute de mine la ora 4 dimineata, cand incercam sa nu adorm cu telefonul in mana.

Puteti citi mai multe despre colectia de paturici magice tricotate aici:  Paturici Tricotate .
Voi ce mai lucrati? Mi-ar placea tare mult sa vad ce lucrusoare frumoase mai faceti. Puteti inscrie proiectele voastre in colectia de mai jos [tabel valabil pana sambata viitoare]:
 



 
Pe maine!

8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Pfoaaaaa! :) Cata munca! Si rabdare! :) E superba! Mi-a placut intotdeauna acest gen de paturica dar nu cred ca m-as incumeta! Am tricotat cate una-alta de-a lungul timpului dar "simplitati" - complicatele erau specialitatea mamei. :) Acum vreun an (poate mai putin de-un an) am tricotat - pe ace din lemn foarte mari, cu fir de ata foarte subtire (sa mearga repede!) :) un fel de... sal... Era la vremea cand incercam sa ma las de fumat! Am pierdut ochiuri! E un sal (de fapt, un dreptunghi) foarte subtire pe care nu-l foloseste nimeni - mai acopar cate un morman de haine cu el, cand se intampla sa vina musafiri care nu se anunta. :) Noh! M-a luat valul amintirilor de la paturica voastra vesela! <3
Sanatate, bucurii si veselie va doresc! Pupici cu drag! <3
P.S. Cu croseta nu stiu sa fac nici "lantisor"! :) Si nici sa pun ochiuri pe ac, pentru tricotat.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur mult ca iti place ;). Astea doua ale baietilor sunt micute (sa le vezi pe cele mari - cele mai mari sunt ale lui tati si Christian .. ohohoh).
Daca vrei sa te lucrezi astfel de proiecte, incearca toamna ;)). Eu am vrut sa imi fac una cu ochiul ciorapesc (Buni nu poate lucra foarte bine alte modele pentru ca ea doar zereste si practic totul e facut pe pipuite la propriu si figurat .. <3. Doar cu multa vointa si greutate mi-a facut mie niste maneci doi pe fata doi pe dos... )

Eu voiam una ciorapeste, dupa cum ziceam, pe care sa brodez un caniche :))) Poate imi fac o fata de perna candva asa. Vazusem demuuuult modelul. Prin 2010-2011 ceva de gen.

Ah deci si tu incerci combinatii periculoase? :))) Am lucrat si eu cu croseta fir pentru andrele (din acela la care daca pierzi un ochi sau gresesti aia e, nu mai repari). :))
Eu m-am lasat de ciocolata. :D Nu cu crosetatul - cu gimnastica si bicicleta de apartament. Facusem o dependenta serioasa pentru una alba cu crema de mar verde lol. Pur si simplu intr-o zi m-am lasat... a fost cred cel mai fain moment. O eliberare super faina. <3

Cu croseta am invatat de prin 2010 :)). In copilarie invatasem snurul acela folosit la laseta si ochiuri simple.... De pus pe andrele stiu insa de cand eram mica, pentru ca ma bagam in sufletul lui Buni, mai ales cand lucra cu andrelele roz... ca imi placeau mult. Mereu ii stateam in "andrele"... draga de ea.

Pupici cu drag si multa sanatate si din partea mea (sa fie sa avem ca e cea mai de pret <3).


ps: poate o sa fac in timp cateva filmulete scurte cu mici modele - si asa am promis acum ceva vreme unul pentru mitene :D





Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Ce combinatie de culori interesanta <3
Il inteleg pe Micul N perfect ;) :))
Pupici si la cat mai multe proiecte alaturi de buni <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Micaela gh da :)) daca era porticaliu cu verde zici ca era pepene galben cu coaja verde... hahaha dar cremul acela hmmmm parca e o inghetata asortata de caise fistic si vanilie cu fulgi de ciocolata.
hahahahahahahaahahah
Merci mult draga mea :* pupic !!!
Si tie la fel iti doresc :* <3

Laura spunea... [Raspunde]

Spor in tot ce faci!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Laura multumesc mult, sa fie! :) La fel si din partea mea :D!!

Gianina spunea... [Raspunde]

Wow,a opta...iar eu nu am reușit nici una până acum...poate în iarna asta...
Spor!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Gianina neaparat :D. Iti fac galerie <3!!
Pupici cu drag :)

Trimiteți un comentariu