luni, 8 mai 2023

#08 Jurnal de MSC - Al doilea capitol -

   


💭 Cateva ganduri despre saptamana care tocmai s-a incheiat

De mai bine de o saptamana „dorm” in sufragerie... Asta dupa ce m-a pufait cea odorizant in doua nopti de am sarit din pat in mijlocul camerei (noroc ca am o camera mica.. haha). Sunt obosita si ma concentrez greu - mai ales ca si vremea nu prea ajuta. 

Colac peste pupaza, la final de saptamana am luat o portie zdravana de (Dumnezeu stie ce baga aia acolo) dezinfectant de avion - probabil, la ca efect coroziv are. Ralu a trecut pe acasa cat sa ne vedem si desi si-a facut dus, spalat pe par, schimbat haine (tot tacamul.. masca, esarfa de par etc.) tot mirosea de imi ieseau ochii din cap. Culmea e ca si ea si eu ne intrbam apoi de ce ne simtim rau :))))). Ea ca ea... dar eu... si atunci ce pretentie sa am la altii?

Nu, pe bune.. deci dupa ce a fost efectiv imbalsamata cu porcaria aia (ca sa nu mai spunem ca aerul recirculat in avion nu e o binecuvantare.. haha)... ne mai intrebam de ce nu se simte prea bine. Sau eu.. de ce am uitat sa ii dau niste lucruri :))). In fine.

Ca sa fie treaba treaba, in weekend s-a deversat ceva scarbos in baie. Voi cum va mai distrati? :))))))

🔍 O privire spre ce a fost - cautand cauza/ele

Pana sa am certitudinea ca nu „mi se pare” cum mi se tot baga pe gat ani de-a randul si ca exista ceea ce eu descriu, m-am ghidat si dupa instinct, pana la urma. Deci.. daca imi face rau, nu ma mai expun. imi e bine. Ok, atunci asa fac.

Am avut perioade in care am fost atat de bine, incat am si uitat ca mi-a fost vreodata rau. Acele perioade au coincis fix cu cele de relaxare parfumata si chimizata. Deasemenea, privind retrospectiv, fiecare perioada mai putin buna (a se nota ca incerc sa merg cat mai mult pe termeni cu vibratie pozitiva, da?) a coincis cu o ajustare a concentratiei produselor de curatare, cu o explozie a folosirii pe scara larga a numitor produse (gen moda odorizant/spray de camera, mai nou asevi - care mai au si marea nerusinare sa spuna ca iti ofera prospetimea aerului in camera... cred ca nu vorbim de acelasi produs care intra prin usa inchisa si etansata pe margini, si te lasa fara suflare...nu?).

Problema e ca nu a mai fost de mult o relaxare... si mi-ar trebui una, cat mai curand. Am obosit. am nevoie sa imi refac si eu puterile...

💚 Balsam pentru suflet - „tratamentul” creativ / lecturi /muzica / hobbies

In ultima perioada nu am mai apucat sa lucrez ... si simt o nevoie urgenta sa fac acest lucru. Dar, oboseala asta data de atata chimic in jur (pe cuvant ca s-au luat la intrecere, care da cu o chestie mai nasoala si mai scarbos parfumata - dupa Sarbatori cel putin.. nu stiu ce vor sa acopere...:)) ), parca imi pune frane in procesul de gandire si de actiune. Frustrant.

Am acumulat deja 4 proiecte pe care nu am reusit sa le fac si noroc ca am ceva materiale adunate pentru blog, despre care nu am reusit sa povestesc. Dar si cu concentrarea stau ... deficitar, sa zicem.

🍏 Alimentatie / Stil de viata / Curatenie - solutii alternative, prietenoase si neinvazive

Continui retrospectiva cu 2015 (2014 a fost unul dintre cei mai buni ani - oh, efectiv reusisem sa recuperez foarte foarte mult - dar pe blog am postat destul de putintel si laacest capitol deloc..😅). Dar sa vedem retetele!

Budinca de cacao cu lapte - este geniala. O recomand din suflet, cu mentiunea ca acum am gasit cacao mult mai buna, raw. de exemplu cea de la Niavis, Obio, sau Naturia. Cea de la Niavis este putin mai dura ca aroma, cea de la Naturia este mai luxurianta, ca sa zic asa. de Obio nu imi aduc aminte - cred ca undeva la mijloc. Ca idee. Va recomand sa luati o cacao naturala, de genul acesta, care are minerale din planta, nu adaugate. Eu nu am mai mancat de ceva timp (pentru ca organismul meu este prea stresat si nu pot, nu ca nu mi-ar placea) si chiar mi s-a facut dor.

Fursecuri Inimoase cu gem si nuca - partea I -  si Fursecuri Inimoase cu gem si nuca - partea aIIa- recunosc ca nu am mai facut. Pentru mine capitolul zahar este in hiatus. Din 2018 nu am mai consumat nici macar brun. Banuiesc ca mi se trage de la alt aliment (untul) pentru ca vad ca nu imi prieste, asa ca deocamdata il evit. Insa ma gandesc sa incerc un experiment si sa adaptez reteta la smantana.... o sa va zic atunci cand va fi cazul. 

Am mai povestit atunci despre

🟩 Cati oameni, atatea povesti 

Mi s-a intamplat ceva foarte ciudat... Am mai citit la marturiile altora de faptul ca, atunci cand intrau in contact cu o substanta care le facea rau, unii se tavaleau pe jos de durere si tipau. 

Eram foarte fericita ca reusesc sa imi controlez starile binisor si ca, singura iesire (de care nu sunt mandra deloc, dar pe care o gasesc necesare ca mijloc de refulare si epurare, ca sa zic asa) era sa ma manifest un pic mai zgomotos, blagoslovind de zor. Ideea e ca nu imi place sa .. fac treaba asta, dar e ca si cum scot raul din mine si apoi ma simt un pic mai .. usurata (nu neaparat bine).

Ei... sambata, dupa tot tratamentul intensiv cu „de toate”, am uitat la un moment dat ca putea in baie (mai nou se poarta un fel de concentrat de ciorba care aduce cu head and shoulders - o gretosenie) si am intrat sa iau ceva. Si am respirat.. na.. Mi-a venit efectiv sa tip de durere. A fost un moment pe care nu mi-as fi dorit sa il consemnez. Dar e ceva nou. Se pare ca pragul de suportabilitate are si el o limita si... anii de dureri cronice isi spun cuvantul.

🟢 Inspirate de voi

Tot povestind pe la comentarii, m-am gandit sa va povestesc despre cum sa adopti un regim de viata sanatos, poate sa devina o capcana. In 2006, am decis intr-un moment de inspiratie (datorita faptului ca mancam ciocolata alba cu crema de mar verde care nu avea de-a face cu marul verde... deci, na, m-a nspirat sa scap de dependenta) sa imi imbunatatesc stilul de viata si nutrite. 

Nu am ales ceva extrem. Nu sunt adepta regimurilor, dietelor si chestiilor extreme. Nu m-am infometat (decat daca punem la socoteala incercarea dureroasa de a nu mai manca dupa 7 seara care mie nu mi s-a potrivit deloc) si am imbinat o viata cu sport, hidratare si mancare „sanatoasa”. Pun intre ghilimele, pentru ca alegerile erau bune. DAR!

Analizand acum, la rece, nu erau. Si au avut repercursiuni asupra sanatatii. Pe atunci mi se zicea ca nu ma simt bine ca am colita/ gastrita.. in cocluzie e ceva cu mine. Simplu ca buna-ziua. Cum sa facem noi legatura cu cauza reala? Adica... se intreba cineva ce mananca pestele? In ce conditii traieste? Nu.. de ce am facea-o. Si uite asa, de cate ori dorada proaspata era pregatita fiarta, ma durea burta .. si cand era la cuptor, dar mai putin (proaspata.. dar cu ce era hranita... mda, la asta nu ne gandim - am facut legatura cativa ani buni mai tarziu, cand am mancat pastrav proaspat si m-am simtit obosita si batuta, ca apoi sa aflu cu ce erau hraniti la pastravaria lui peste prapadeste: prafuri si mancare pentru caini. hahahaha).

O alta alegere sanatoasa era: legume pregatite la abur.. Foarte frumos nu? Da.. doar ca atunci nu era sezon si luam congelate. Pentru ca ma balonam ca toate cele, incercam sa nu iau straine (pentru ca pungile erau gaurite pe alocuri, ci locale, romanesti... parca erau furajere, nu altceva. Un chin.

Sa va mai zic de rasol de vita? Adica.. sa ne intelegem - mancam bine si sanatos. Dar na.. si vitele sunt fiinte.. care mananca diverse si, mot, mai sunt si vaccinate si asa mai departe, 

Mai punem rondele de orez (care in timp mi-au adus o minunata intoleranta la orez in general hahaha - si erau rizzo scotti, totusi), prunele uscate (cele de la magazin, care ca si alte fructe gen caise, mai au si alte adaosuri, despre care nu stiam).. Sau chiar ciocolata neagra (care atunci se gasea in sortimente limitate si cam indoleinice).  

Dar ce stiam eu atunci? Concluzia e ca... nici atunci cand mananci bine nu e chiar bine. Scapasem de pufosenia (nu am fost grasa, dar ma pufosisem de la hormonii din carnea de pui, cum e moda mai nou) aia care ma faceam sa ma simt rau, eram patratele de invidiat, dar de bine, nu prea ma simteam bine.. si acum stiu de ce. Pentru ca.. suntem ceea ce mancam (si implicit ce mananca si ceea ce mancam).

📗 Ce se spune / stie

Un articol despre MCS, pe care nu am reusit sa il parcurg pe indelete, dar am zis sa il aduag aici: Multiple Chemical Sensitivity - PMC (nih.gov)

In principiu, cam ce stiam...

Ma tot gandesc insa la ce povesteam in legatura cu faptul ca italienii tot incercau sa obtina de la UE o incadrare pentru MCS si ca li s-a spus ca pe etichetele produselor se vor mentiona ingredientele. Si nu pot decat sa rad de una singura, imaginandu-mi cum nimeni nu citeste etichetele cu adevarat, pentru ca nu se constientizeaza ca raul poate fin in ce consumam zilnic. Desigur, cu reclamele (agresive) de la tv, care ne imbie cu o imagine alterata a cum e viata, nu e de mirare.

❓ Stiati ca....

In compozitia unui foarte cunoscut antialergic se afla E132 (Indigotin) ? Dar... despre ce este vorba? Ce este acest ingredient? 

Potrivit Ghidul aditivilor alimentari - Corinne Gouget - , unde apare sub categoria rosu, este un colorant albastru sintetic. (

Riscuri: hiperactivitate, stari de greata, hipertensiune, reactii cutanate, probleme respiratorii, alergii; este cangerigen si mutagen. Evitati-l!

Poate fi gasit si in produse cosmetice.

Intrebarea mea este: ce cauta intr-un medicament si.. nu orice fel de medicament, ci... intr-un antialergic?  😶

💬Motivational

O serie de exercitii de yoga - pentru dimineata :D. Mie mi se pare super amuzant Idan si ... urmaresc (dar si aplic, din pacate in ultimul timp mai rar) exercitiile. Cel mai mult mi-a placut programul Wonder Woman. Doar ca momentan nu prea am energie pentru asa ceva.

Si un citat, de la Idan: „Remember, Do Yoga it just makes life.. betteeeer!! 😁”

 🕮

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni*, facand parte din Serialul ”Citate favorite”😊

8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

In linkul pe care l-ai lasat, sunt si alte cuvinte cheie. Banuiesc ca ar putea fi verificate pentru noi idei.
La cate probleme aveti in blocul unde locuiti, poate ar merita sa meditezi la o schimbare de domiciliu, ca acolo nu par a fi solutii. Nu se stie niciodata cum atragi o situatie avantajoasa. Macar asa, un mic gand...
Imi pare rau ca nu se fac statistici despre cati oameni citesc prospectele si incep sa le analizeze. Cred ca procentul este ff mic. Sunt convinsa ca am putea obtine un raspuns de genul: concentratia este mica si fooooarte departe de a crea efecte; doar ca stim bine ca orice chimicala se cumuleaza si incepe sa aiba efecte pe ici, pe colo.
Deosebita colectia de retete. O sa o mai explorez. Cam asa fac si eu gemurile, cantitativ (3:1).
Pana la urma orice regim alimentar utilizam, doar corpul ne spune ce si cum, daca se simte bine sau nu.
Pupici si inspiratie in decizii, draga Rux! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ei se tot straduiesc sa gaseasca ceva tratabil :))). Cred ca e foarte frustrant pentru ca e atat de imprevizibil si putin profitabil. Si foarte deranjant pentru ca daca se recunoaste acest fapt, implicatiile nu ar intarzia sa apara. De aceea nu se grabesc si tergiverseaza de atata timp.

Oh.. unde? Poate undeva intr-o pestera fermecata .... departe de lumea dezlantuita :)))). Sa stii ca un gand exista (si nu e chiar mic, chiar deloc, e foarte mare). Sunt recunoscatoare pentru ce am. Mi-e drag locul asta ca e... suficient si e casa mea pana la urma. Dar ... in conditiile date, eu sunt gata... ce pot sa zic (uneori ma amuzam ca poate cineva vrea sa cumpere si nu stie cum sa ne goneasca... macar sa zica.. haha).

Bineintele ca pe toate scrie ca au o concentratie in limite.. dar concentratiile astea se aduna (de ex sare iodata e in tot si in toate.. coloranti, aditivi.. caragenanul.. am tot vorbit despre ei - la un moment dat e ca in fabula aia cu broasca.. cea care e aruncata in apa fierbinte sare, cea la care apa se incalzeste treptat nu mai are resurse si atunci oamenii se intreaba de ce mie... dar nu fac legatura).

Acum, acum incepe sezonul. Eu as vrea sa fac cumva si fara zahar. Dar nu stiu cum :))). O sa incerc daca prind niste cirese din acelea negre dulci.. macar asa o portie mica si fara zahar :O.

Da sa stii - eu nu am tinut regim. Ce poveteam acolo este despre cum niste alegeri teoretic sanatoase, nu sunt ... chiar atat de sanatoase, uneori. Si de ce sunt oameni care mananca sanatos si au probleme. Si de faptul ca atunci cand spuneam ca nu ma simt bine mi se trantea automat ca e cumva „vina mea”. Dar eu nu aveam nici colita, nici gastrita.. ma balonam si ma durea burta din cauza calitatii mancarii (fie ca era vorba de ingredientul de baza - vezi legume, sau de dieta si tratamentele vezi in cazul carnii.. lol). Legaturile astea nu se prea au in vedere...

Si da - si dreptate, corpul ne spune. :)

Pup cu drag :*

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Primul lucru a fost sa caut ce înseamnă asevi 😃 sa nu râzi de mine. Nu mă uit nici la reclame, in puținul timp când mă uit la televizor, la reclame mintea mea comută automat pe altceva, mă gândesc la ale mele, sau dau o fugă în bucătărie și rezolv ceva rapid pe acolo.
M-am amuzat și eu de Idan, poate in weekend reușesc să fac și eu yoga matinala, dimineața la ce oră plec eu de acasă exclus, nu știu cum să dorm măcar 7 ore. Dar rămân de studiat filmulețele lui, mulțumesc.
Eu am probleme cu parul, l-am spălat ani la rând cu bicarbonat, acum parcă nu mai funcționează și am revenit la șampon, dar la șamponul pentru cai, cu ingrediente mai puține decât cele pentru oameni. Și apropo de cele pentru oameni, mă întreb de ce într-un șampon împotriva căderii părului se găsesc ingrediente care provoacă acest fenomen.
Mama mea are multe probleme de sănătate, nici nu s-a îngrijit la timp mergând pe filozofia "nu le bag pe toate in seama" iar acum nu mai pot fi ignorate și din păcate nici vindecate, boli multiple, tratamentele și regimurile alimentare se bat cap in cap. Și acum mă întreb dacă nu cumva cauza principală este locul în care a lucrat, 32 de ani într-un laborator chimic. Fără nici un fel de măsuri de protecție, expusă la multe substanțe periculoase. Nici fostele colege nu sunt bine, dar ea e cel mai rău.
Sar de la una la alta aiurea, cred că în expunerea la chimicale se găsește motivul pentru care se nasc atâția copii cu astm și probleme respiratorii.
Budinca... nu am mai făcut de mult, dar după ce acum vreo 20 de ani am avut curiozitatea sa citesc ingredientele de pe un plic de budinca nu am mai cumpărat niciodată, am inceput să fac eu. Tot de cacao, e aroma noastră preferată. Soțul a mormait că nu ar avea aceeași gust, ii lipseau chimicalele. El nu are nici un fel de probleme și sensibilități, eu am șarjat in acel moment pe argumentul prețului și i-am spus că nu sunt dispusă să plătesc la suprapreț niște făină cu cacao.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso nu rad :D. Nici eu nu vad reclame decat pe youtube si nu stiu cum sa le dau pass mai repede sau cand mai apar pe feed la fb (atunci cand intru in grup, pentru ca altfel nu prea mai apuc fb). Asta mi-a aparut in feed-ul copilarim. Daca iti vine sa crezi... si stiam denumirea pentru ca mi-a zis Mami cum se numeste oribilitatea care e la moda pentru spalatul in scarile de bloc.

Idam e super contagios :))) in sensul bun. Are multe clipuri faine. :D E si o rutina de noapte foarte simpatica - daca nu uit o caut pentru o data viitoare (cred ca in fila urmatoare o sa pun insa altceva. hihih).

Bicarbonatul m-a produs si mie o surpriza neplacuta acum cativa ani. Il foloseam pe la sf anilor 90 pentru spalat pe dinti. Ei.. in 2010 cam asa, am zis sa curat rafturile de la congelator. Si simteam ca ma sufoc si ma arde gatul. Am zis ca o fi o reactie.. dar nu. Era fix de la bicarbonat (vestitul Dr O). N-as stii sa iti zic de ce - dar clar au fost ceva probleme cu acest produs. Eu il evit.
Si Micaela mi-a spus de samponul pentru cai ( si am tot citit ca este mai bun) - eu nu ma risc ca nah. Raman pe masca din galbenus de ou, spalat cu apa de izvor incalzita, limpezit cu ceai de galbenele, apoi apa cu otet, apoi iar ceai. Si nu des.

De ce pun in sampoane ce pun? De ce pun in pasta de dinti ce pun? De ce pun in... antialergic un colorant alergen si cancerigen? :)))))

Cu siguranta este una din cauzele principale. Toate aceste expuneri in timp isi spun cuvantul. Filozofia aia ni se incoculeaza din motive bine determinate... Nu ai vazut, mergi la dr sa te ajute si te trezesti ca te cearta ca nu tolerezi ceva - altii cum pot? Altii sunt altii, oamenii nu sunt roboti, pana si robotii au nevoie de ajustari :)))).

Cu siguranta expunerea la chimicale nocive are acest efect - daca acest lucru ar fi luat in serios 90 la suta (si sunt generoasa..99,99 poate ar fi mai corect) din produse ar zbura de pe raft - inclusiv cele cu ue, asa zise naturale si sigure :)))).

Pai da - chestiile care sunt in produsele de pe raft dau niste gusturi foarte apetisante si care dau dependenta. Imi amintesc foarte bine :)). Nu am trait in eprubeta. Vorba aia... ciocolata pe paine... mda. Nu am facut excese, dar vreau sa zic ca inteleg de ce oamenilor le e in general greau sa renunte la multe nenorociri. Pe mine m-a ajutat ca am avut revelatia cand mancam ciocolata alba cu crema de mar verde.. si era buna. hai sa facem ciocolata alba.. (alba?!) si crema de mar verde... nu va iesi neam ca acea chestie. si atunci mi-am zis.. GATA. Am mai mancat anumite produse, dar care pareau a avea cat mai putine prostii. Cu timpul insa, dupa episodul acela de detoxifiere, am inceput sa observa ca nu imi fac bine si mai ales ca s-au schimbat multe retete. La inghetata am sesizat prima data. Parca imi ramanea o chestie alunecoasa pe gat si apoi un gust acrisor.. Apoi unele sortimente de ciocolata iar aveau gustul si mirosul schimbate. Si ... chiar s-au schimbat. Uite... in decembrie am fost de acord sa ii luam lui Buni Milkinis - e ciocolata pe care o mancam prin anii 90 ca avea calciu si dextroza si era „buna „pentru copii (hahaha) - faza e ca treaba de acum, nu mai are de-a face cu ce mancam eu acolo - cu totul alt miros... foarte fals. Rezultatul a fost ca am observat cum a pleostit-o pe Buni. Sa nu mai vad de-astea in casa. Ii fac o cacao bio 100% cacao, cu mineralele naturale din ea, cu lapte de la tara.
Si da - budinca facuta in casa e mult mai buna (eu am simplificat la max reteta - nu mai foloseam nici unt, ci caimac).

puuuup :*

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Am scris, am scris, am scris și, brusc, am greșit ceva ... și mi-a dispărut comentariul...🙃🙂😥
Interesante rețete, apetisante - bine că am mâncat înainte de a începe să comentez...😃
Am văzut la tv, azi, o imagine de pe frontul ucrainean: o ceva care se asemăna cu o "ciupercuță" mai mare...ce ne aduce ea în "green-ul" planetei ?!...oftez...
Aseară am urmărit un fragment de interviu cu Florin Chilian pe care nu l-am mai zărit de mulți ani...tot ce spunea era dureros de sincer, un picuț parcă cinic, prea pur-bărbătesc, necosmetizat dar și plin de real...o viață puțin cam izolată, doar cu ce real îi place, fără a face cuiva rău...despre copiii, a spus că nu a vrut să creeze copiii într-o lume atât de neclară privind viitorul lor, ca o asumare a unei mari responsabilități...am scris asta, știu că are și nu prea are legătură cu ceea ce ai scris aici...dar deja lumea prezentă a devenit plină de ciudățenii...dar ìn viitor ?!
Apropo de ceea ce mănâncă un pește pe care îl consumăm noi apoi prin rețete alambicate, cu multe arome naturale și salate care mai de care mai deosebite: somonul care ne aduce metale grele din oceane...sau ce or mai fi deversat pe acolo..și crescătoriile de pești, păsări, etc sunt exact ca serele "naturiste" ce alimentează piețele noastre ...
Totul pornește de la om care în goana/viteza cu care umblă după bani - o chestie nespirituală...- nu mai are suflet...
Fiecare ne adaptăm mai mult sau mai puțin acestor timpuri...asta este... un picuț de responsabilitate și un picuț de minimă conștiență spirituală ne-ar ajuta mult !
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ohh.. mi se intampla si mie.Nu ma mai invat minte sa imi salvez comentariul daca vreau sa vad ce e pe un link si.. uit si dau click fara sa deschid in alta tereastra si pierd tot :))))

Ar trebui sa pun un disclaimer : atentie, mancati inainte, sa nu cumva sa va faca ochiul ceva. Desi nu vor mai fi (cred) liste prea lungi, ca nu mai chiar asa multe de revazut si comentat... se termina curand.

Ciupercuta? :O Nu am mai vazut de mult stiri... si bine ca ma tin departe ca fix aia mi-ar trebui. nu ar zice si ei de chestii bune... Pff... Cred ca as vrea sa vad niste reportaje in care sa ne arate campuri roditoare, cu oameni harnici si belsug..Ah stai.. ca acum vedem stiri despre cum otravesc pentru bani unii solul si mancarea... :)).

De cate ori citesc despre Chilian imi amintesc de anul cand am lucrat la Roton si am copiat versurile ca sa apara pe coperta albumlui :). Am si albumul (10) l-am luat pentru ai mei...
E un tip interesant. Imi amintesc ca a fost implicat in ceva scandal (dar ce a fost cu adevarat el stie). Dar ceea ce spune, mi s-a intamplat si mie sa gandesc, despre copii. Si totusi... E atat de complicat. Ma uit cata suferinta e in jur. Dar si cata seninatate este, in acelasi timp. Si ma gandesc ca, asa cu spuneai la final, daca exista responsabilitate, daca avem credinta si iubire si incercam sa facem alegeri documentandu-ne cat mai bine... ar putea fi (inca) o lume una si frumoasa pentru copii..

Da... nu mai este suflet, nu mai e respect... constiinta.. si nici nu se folosesc (de lene probabil, sau pentru ca asa e programarea - vorba aia „programare reusita„) celulele cenusii.

Pup cu drag :*

Diana spunea... [Raspunde]

Am restante la acest jurnal - in sensul ca nu am scris (de citit, am citit fiecare fila publicata). :-)

Primul meu gand, citind despre ce scrii ca e prin blocul tau, a fost ca... poate ar trebui sa va mutati (apoi am citit ca si Suzana a avut un gand asemanator). Am citit si raspunsul tau si, evident, suntem atasati de casuta noastra. E firesc, dar... In plus, cum ai observat si tu, tot intr-un bloc (sau chiar si la o "casa pe pamant") din aproape orice oras ar fi inutil sa ne "refugiem". Sunt zone mai putin poluate (unele din muntii Apuseni - am inteles) dar... prea departe de confortul cu care ne-am obisnuit.
Din pacate, chimicalele nu vor disparea, desi sunt mai multe scurte emisiuni si adevarate documentare despre cat rau ne fac...

Poate ca nu ai intalnit medicii potriviti... Doar din auzite scriu acum: ar fi medici homeopati (adica, oameni care au terminat facultatea de medicina, rezidentiat, au profesat si au ales sa nu mai practice medicina invatata la scoala) care "pun in legatura" posibilele cauze pentru o problema sau alta... si nu trateaza doar efectele. In Ro nu stiu, dar prin Anglia si Austria (ce mai tin minte din ce-am vazut in nu mai stiu ce documentare cu ani in urma) sunt clinici in care oamenii petrec "cate un sejur" (in fiecare an sau mai rar) si fiecare e "analizat" cu atentie si se recomanda un anumit regim - care se schimba daca nu pare potrivit, dar se spune ca in cazul oricarui regim, inainte de a fi mai bine este mai rau. Mai ales in cazul unei "detoxifieri". Organismul incepe sa elimine "daunatorii" si.. sufera... (cineva a descris senzatia cam asa: e ca si cum ai smulge lipitorile de pe corp - doare!)

Dorinta de a fi eliminate chimicalele din lume este... pfuu... Nu este o rezolvare pentru ca bani. :-(
Vor fi notate ingredientele pe etichete - impunere prin lege... Intr-un fel, oamenii au posibilitatea sa aleaga in cunostinta de cauza. Daca nu vor sa citeasca, treaba lor; daca citesc si consuma... la fel. Chiar vrei ca industria "pharma" sa dea faliment?! :-))) Si eu vreau, dar nu se va intampla.

Pe canalul de YT "Starea Natiei" este acum si o productie "Ceva cu reclame" - prezentata de Dragos Patraru - care "desfiinteaza" reclamele stupide, mincinoase, daunatoare... In aproape toate productiile marca "Starea Natiei" spune macar cateva cuvinte despre cat de daunatoare sunt anumite alimente, cat de daunatoare sunt "suplimentele naturale" si multe altele. Au chiar si o productie numita "Starea sanatatii" - cred ca aceasta e pe un canal YT separat, cu titlul dat.
Altfel spus: unii oameni incep sa se trezeasca. :-)

Cred ca m-am intins cam mult si n-am scris mare lucru...
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana atasata, da... recunoscatoare. E drept. Dar asa mult as vrea sa evadez, sa fie intr-un loc frumos, aerisit, curat... Nu imi vine sa cred, dar acum niste ani erau o gramada de astfel de locuri. Acum... stau si ma intreb.. unde :)))?
Asa cum spui si tu.. interese.

Mami are competenta in homeopatie. Am avut si tratament homeopat - cu rezultate nule. Am luat insa un timp oscillo pentru perioadele de gripa / viroze etc si pana cand nu l-am mai tolerat a fost ok. Nu stiu ce anume nu mi-a priit. poate ... zaharul? :) Pe el il banuiesc. in fine.

Eu stiu ce sa mai zic si cu detox-ul? Adica.. vorba aia.. eu nu mai folosesc de niciunele, dar pana la urma folosesc altii si atunci da... probabil ca de aceea am ocazional niste perioade uratele cu dureri de cap si toate cele... (culmea fix cam in cele in care fac party-uri chimice cei de prin jur). E bine dupa ce trece acea stare in care efectiv nici sa mananc nu prea pot.

Asta cu etichetele e ipocrizie pura. Sa zicem ca ne uitam noi, ca stim, ca suntem responsabili.Dar ce ma fac cu cei care, cu pretentii (ca au studii) isi descarca un tub de spray in jurul capului... Mda. Cred ca or sa citeasca etichetele cand folosesc cate ceva in mai multe limbi straine, ca sa isi exerseze dictia.

pharma ne vrea binele desigur. De aceea sunt oamenii atat de sanatosi.

Reclamele ar trebui interzise cam 90 la suta :)). Doamne.. inca mai merg texte de genul „mai puternic, mai rezistent, mai persistent, mai concentrat”? dar pana cand fratilor.. sau ”formula inovatoare”... Bine.
De suplimente naturale chiar ma abtin (si vitamine)... sau reclame la diferite produse care iti permit sa mananci toate prostiile pamantului.. ehe.

Eu n-am mai reusit sa scriu..... am in draft jurnalul... si culmea e ca voiam sa scriu chestiuni amuzante - apropo de demontat reclame :)))).
poate vineri
puuup cu drag si iti multumesc pentru gandurile bune :).💗💗💗

Trimiteți un comentariu