joi, 30 martie 2017

#13 Visând la o Vacanță Specială


În acest moment, poate mai mult ca oricând, aș vrea să pot pleca într-o vacanță. Îmi place tare mult să călătoresc. Este modul meu de a mă elibera de tot bagajul nesuferit și nedorit acumulat în timp, de tristețe și de a îmi încărca bateriile cu energie pozitivă!! Dacă aș putea m-aș angaja ca turist.. hehe.

Probabil vă mai amintiți de planurile mele din anii trecuți, când vă povesteam că îmi doresc să ajung în Japonia, sau făceam planul unui circuit prin Europa, alături de cei dragi. Visez la vacanțe speciale. Momentan atât pot face, să visez sau să îmi reamintesc momente frumoase din  vacanțele  trecute, precum cea din liceu, când am avut parte de un circuit cu autocarul, ce ne-a purtat (pe mine și pe colegii mei) prin mai multe țări din Europa, destinația finală fiind Anglia.



Din 2008 (wow - deja s-au împlinit 9 ani) nu am mai plecat în drumeții. Ah... Ba da, am fost anul trecut cu mașina într-o foarte scurtă plimbare, pe Bran. Am mers până la Fundata, am făcut un popas la o cabană și ne-am întors. O mică evadare la munte alături de familia mea, în formație completă - adică și cu Buni și Dodo.
Este a doua oară când mergem undeva cu el - pentru mine, o vacanță cu adevarat specială ar fi una din care drăgălașul creț să nu lipsească. Clar.


Încă de când a intrat în viețile noastre și ni le-a umplut de bucurie îmi doresc să mergem împreună la mare. Dacă mă întrebați, cred că este visul cel mai arzător (hehehe - ca soarele verii) și sper din tot sufletul să îl pot transforma în realitate. Mi-l și imaginez pe malul Mării Negre, privind cu interes valurile ce se sparg, încercând să le prindă, țopăind pe nisip și stând apoi cuminte (este extrem de cumințel și curat) pe prosopelul lui, sub o umbrelă.
Știu eu un loc frumos, o plajă micuță (și nu foarte aglomerată), între Olimp și Neptun - practic ar trebui doar să găsim o ofertă turistică potrivită și să rezolvăm problema cu timpul.



Ca turist, nu sunt deloc pretențioasă. Sau poate că sunt. În vremurile noastre ceea ce este normal a devenit pretenție și invers. Îmi plac locurile suficient de spațioase încât să nu simți că esti băgat într-o cutie, geamurile mari și balcoanele. Prefer parchetul (sau gresia, chiar cimentul) mochetelor; geamurile cu plasă (ce țin departe țânțarii și alte băzâitoare) aerului condiționat; detergenții naturali, fără miros tuturor chimicalelor parfumate, sau uleiurilor esențiale. Da, știu, sunt o mofturoasă. Glumesc. Dar în turism, din fericire, există și soluții pentru cei ca mine. Există Vacanțe Speciale!


Întâmplările recente mă fac însă să îmi doresc parcă și mai multă liniște. Una specială, pe care o găsești în frumoasa noastră Bucovină, pe meleaguri de poveste. Din mulțimea de  destinații de vacanță, anul acesta aș vrea să petrec câteva zile acolo. Vreau să respir aerul curat de munte, să mă bucur de natura minunată și să vizitez mânăstirile. În amintirile mele din excursia făcută cu părinții și sora mea când eram mici, Bucovina este un tărâm al pădurilor semețe, al mânăstirilor cu picturi superbe și oameni frumoși, un loc de unde să te întorci mai blând cu tine și cu lumea, mai puternic și mai senin.
Oricum ar fi și indiferent de destinația pe care o vom alege, îmi doresc să avem cu toții parte de vacanțe speciale
http://super-blog.eu/2017/03/29/proba-13-vreau-vacanta-mea-de-vara-o-vacanta-speciala/

0 comments :

Trimiteți un comentariu