joi, 2 martie 2017

"Amurgul unui cocor" si martisoare cusute


Hei!
In seara asta am lucrat putin la un proiect cusut. Am ajuns de curand la modelul acesta lucrand la un alt proiect, despre care va povestesc (sigur) saptamana viitoare. Povestea modelului este foarte frumoasa. Ce se vede la mijloc se numeste "motiv vita de vie" si simbolizeaza viata vesnica. L-am gasit pe Semne Cusute si mi s-a parut foarte frumos - parca ar fi mici inimi care danseaza. Eu am adaugat la capete doua inimi mai maricele. :)

Nu stiu de ce dar greu lucrez. Sau am uitat, sau sunt eu prea aspra cu mine, sau e astenia de primavara. Serios.... mi-a luat aproape o saptamana sa fac o broderie dubla ca cea de sus... plus un martisor brodat... Nici nu mai povestesc cat de greu scriu :))). Trece cate o ora pana reusesc sa fac si eu un articol. Nu ma plang.. doar constat. 

Dar mai bine sa va povestesc ce piesa de teatru am ascultat in timp ce terminam azi motivul de mai sus! :D Ii multumesc Micaelei pentru idee! Am o "foame" strasnica de citit si am gasit o cale sa pot si lucra si "lectura" in acelasi timp. O singura problema este... proasta sonorizare.... dar nu le putem avea chiar pe toate.


via youtube - Teatru Radiofonic

Am ascultat Amurgul unui cocor - o varianta din 1963 a piesei lui Junji Khinoshita. Interpretarea mi-a lasat sentimente amestecate. Piesa mi-a placut (imi place literatura japoneza). Interpretarea a fost interesanta. Doar ca nu prea a sunat a personaje japoneze. :)))
Cred ca totusi am aceasta senzatie si pentru ca am urmarit filme si documentare si animatii in japoneza si am o anumita imagine deja formata. Cred ca pana acum, daca ma gandesc la dublajele unor productii japoneze (animatii in principiu) doar la cele de pe italieni am regasit o linie apropiata de cea japoneza. La inflexiuni, trairi etc.
Dincolo de aceste amanunte si pareri personale, piesa este superba. Sa o ascultati, sau cititi, daca aveti ocazia.

2 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Am ascultat Amurgul unui cocor postat de tine, dar cred că am citit-o acum foarte mult timp când eram elevă. Mi-a plăcut, deși finalul nu e unul fericit.
Zi frumoasă să ai! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă e posibil sa o fi citit / ascultat si eu cand eram mica. Nu stiu daca chiar pe aceasta - sau ceva asemanator,
Da.. finalul. Apropo de curiozitate... ca tot vorbeam de ea la bucle Aurii.

Pupici cu drag :*

Trimiteți un comentariu