sâmbătă, 17 decembrie 2016

C.A. 17. " Tutorial - Coronita cu Om de Zapada - "



Buna :)
Astazi v-am pregatit un tutorial :). L-am realizat anul trecut si publicat in Revista Atelierul, aici: Tutorial „Coronița Omului de Zăpadă „, dar aceasta este varianta pentru blog.
Ideea este foarte simpla: un cerc decupat din carton (puteti folosi orice fel de carton, mai ales daca il faceti pentru voi - baza poate fi reciclata in voie) imbracat si decorat. Eu am folosit carton de la baza unui caiet de desen. Daca reciclati de exemplu o cutie si vi se pare insuficient de gros materialul, puteti lipi la un loc mai multe straturi :).
Spatele decoratiunii este realizat din fetru lipit cu banda dublu adeziva de carton. Fata decoratiunii este crosetata. La firul acela de acril in degrade am lucrat cu croseta de 4. Pentru cercul meu am realizat un lant format din 55 de ochiuri. Apoi am lucrat trei randuri. La fiecare rand am lucrat asa: 4 picioruse duble, la al cincilea ochi cate 2 picioruse duble, inmultind deci. Puteti incerca insa orice combinatie se potriveste cerculetului ales, sau alege varianta mai simpla - sa folositi tot fetru, sau alt material, sau chiar hartie imprimata.
Partea crosetata am cusut-o de fetru pe interior si exterior. Apoi a urmat partea de decorare propriu zisa :D. Eu am lucrat pentru Ralu ("Coronita Omului de Zapada"). Ea avea deja un set dede coratiuni ("Calendar Advent Iarna pe Ulita") si un varf de bradut ( Steluta Provocari Verzi ) si voiam sa fie ceva in acelasi registru cromatic ( plus ca Rha ma tot ameninta ca sa nu ii mai fac nimic.. hahaha). Si daca la partea cromatica aveam deja trasata directia, mai ramanea sa aleg personajul central al decoratiunii: omul de zapada.
Omul de zapada este realizat din resturi de fetru ramase de la alte proiecte. Picioarele sunt facute cu tricotinul meu din acril alb. Am folosit pom-poms, margelute, strasuri, paiete si multe alte decoratiuni mititele :). Omul de zapada poate fi scos de pe coronita. Restul decoratiunilor sunt fie cusute, fie lipite (dezlipite... si date disparute in urma transportului - sper sa gaseasca Rha cele 3 strasuri lipsa - anul trecut nu a reusit sa le lipeasca ea cu pistolul de silicon s-au desprins si ratacit, desi erau in cutiuta). E prima data cand banda dubluadeziva imi face surpriza asta. Am o gramada de proiecte intacte si fara probleme... Eh, la asta m-a tradat.
Si cam atat. Nu uitati ca sunt poze mai multe dupa (more / aflati mai multe). :)



La finalul articolului gasiti cateva link-uri dragute, catre ce am scris in anii trecuti pe 17 decembrie in Calendarele Advent cat si spre alte articole pe tema Craciunului.





















*
 
Day 17 in Calendarele Advent 2010-2015 💗:





Linkuri directe:
 **
Pe pagina Sarbatoarea Craciunului puteti gasi si alte articole in tema sarbatorilor de iarna. Iata doar doua exemple:
- Colectia de Colinde pe Copilarim
- Decoratiuni pentru sarbatorile de iarna
  

 Pe maine!!

***
Actualizare 💗 - lista linkurilor din colectia Inlinkz se va actualiza in fiecare an, adaugand articolele publicate ulterior.

0 comments :

Trimiteți un comentariu