vineri, 30 decembrie 2016

Cum a fost la SuperBlog2016


In sfarsit a ajuns astazi si ultima piesa a puzzle-ului, asa ca urmeaza sa va povestesc despre experienta SuperBlog 2016, editia de toamna.
Dar inainte de a face o calatorie printre probe si asterne ganduri despre acestea, as vrea sa multumesc pentru aceasta calatorie interesanta, in urma careia am ramas cu nu mai putin de 24 de povesti si cel putin tot atatea desene :). A fost un maraton care m-a tinut in priza vreme de doua luni. Am reusit sa ma numar printre finalisti, chiar daca de multe ori am crezut ca nu voi reusi acest lucru, din motive independente de vointa mea. Am urcat in clasament fata de prima participare (aceasta este a doua la editia de toamna) semnificativ, de pe pozitia 52/53 (la egalitate cu o alta participanta) pe 38.

 
Chiar inainte de Craciun au inceput sa soseasca premiile si minunata diploma, a treia in colectia (deja) mea. :). Alaturi de diploma am primit trei carticele (sunt carti promotionale, fragmente din anumite opere publicate la editura Rao) si produse Sanovita, numai bune de pus sub brad, pentru ai mei dragi.

Noi foloseam produse Sanovita inca dinainte sa scriu despre ele in competitie (in special sarea de Himalaya si zaharul brun). Acum avem ocazia sa incercam 4 noi produse (si eu am pe lista sa vad ce e cu macul- daca are sau nu sulfiti :)) - glumesc; ideea este ca acum catva timp am fost la supermarket sa iau mac pentru colac si cel gasit acolo, nu imi mai amintesc firma era "imbunatatit" cu sulfiti, sper marea mea oroare 😖).


Pe lista cadourilor s-a numaraut o punguta cu seminte de floarea soarelui decojite (chiar m-am bucurat pentru ca noua ne plac mult semintele de floarea soarelui) si un ceai cu pliculete de coacaze negre. Pentru mine coacazele negre inseamna printre altele gradina bunicilor si deliciosul vin de coacaze :D.

Rondele de orez expandat am mai mancat (pentru o perioada de timp nu lipseau din alimentatia mea - inlocuisem painea dimineata (inainte sa facem paine in casa, pentru ca eu cel putin, pe cea din comert nu o mai pot consuma). Acestea sunt insa de grau, cu glazura de ciocolata. Yummy!
Sunt chiar curioasa cum sunt inimioarele de musli. :D
Am primit si doua acrticele cu retete (una i-o trimit lui Ralu :P).

Cele trei carticele de mai sus fac parte din premiul oferit de editura Rao participantilor finalisti la competitie. Sunt chiar curioasa sa vad despre ce este vorba.
Multumesc tuturor! 😁

❅❅❅❅❅

Si acum, in partea a doua, despre competitia in sine, si premiile castigate la probe! Puteti (re)vedea cele 24 de articole aici: SuperBlog 2016.

🚦Prima proba care a dat startul competitie la inceputul lunii octombrie a avut inca patru surori. Am scris despre (din fericire) articole de imbracaminte casual sport si semi-formale. Modul de notare m-a cam surprins. In general am avut note bune, doar ca acolo unde ma asteptam la mai mult am primit note mititele si invers. :))))
Nu am descoperit (dar nici nu pot spune ca am cautat prin alte parti ca sa fac comparatie - pentru ca timpul efectiv nu mi-a permis) reteta perfecta pentru a fi e plac acestui juriu.  Dar nu imi pare rau pentru ca am scris exact ce am simtit, astea sunt amintirile mele, preferintele mele si deci sunt mai mult decat multumita si fericita :D.  Desigur mi-ar fi placut sa fie recompensata munca mea, cel putin poveste pumisoarelor mele din copilarie (pe care le-am considerat total nedreptatite! nici nu am indraznit sa le spun ce punctaj au primit ☯ sa nu le stric zen-ul).
Acestea sunt probele cu pricina:
- 01. " My Black Tie is a Little Black Dress " [ 95 puncte]
- 08. " Apărători de amprente, la sol. " [ 89 puncte ]
- 14. " Blugii mei, de poveste. " [ 95 puncte ]
- 18. " Prealunga Lista de Dorinte și Dilemele ei.”  [ 89 puncte ]
- 22. " În stilul meu." [ 93 puncte]
In desene am folosit pe cat posibil elemente din tinutele despre care am scris in articole. Au fost unele dintre desenele mele preferate:


🚀Proba cu numarul doi m-a "propulsat" in aer. A fost interesant sa incerc sa fac un "traseu" cu avionul. Din doua motive: singura mea legatura cu avioanele este si a fost programarea si rezervarea zborurilor celorlalti membrii ai familie si al doilea: nu ma vad calatorind prea curand cu avionul 😂. Dar stiu ca am petrecut destul de mult timp desenand insotitoarea de bord, respectand cromatica operatorului de zbor.



- 02. " Singur Acasa !?! " [90 puncte ]

⭐Proba trei a venit de la Farmec. A avut si o sora - penultima mai precis. Prima tema mi-a adus un premiu (bucurie mare pentru ca i-am putut oferi lui Rha un cadou frumos :D) si m-am bucurat ca am descoperit un produs prietenos (mai are de trecut proba testului). Cea de-a doua tema mi-a adus un desen pe care l-am folosit pe post de felicitare de sarbatori. Tare drag mi-a fost.





- 03. " Cum am reinventat roata, sau așa ceva.... " [ 100 puncte ]
- 23. " FARMECul Crăciunului"  [ 98 puncte ]



🚶Urmatoarele doua probe aveau, ca sa spun asa, toate sansele de podium. Una era despre traduceri in domeniul medical (deci bifam la amandoua din start domeniile) si a doua despre stampile (aici aveam experienta participarii de acum un an si faptul ca am doua stampile si pot vorbi la obiect despre avantajele pe care le aduc).
La prima am avut ideea de a aduce in discutie necesitatea unor acte medicale la purtator (traduse si intr-o limba de circulatie internationala, de preferinta engleza) in mod normal. Adica nu doar in ocazii speciale. De ce? Pentru ca nu se stie nicioadata ce aduce clipa si faptul ca poti avea informatiile de baza la tine poate face diferenta. Din pacate probabil ca timpul extrem de redus [ a fost exact perioada can micul N se afla in vizita si practic abia apucam sa finalizez proiectele] nu mi-a permis sa transmit ideea in asa fel incat sa fie inteleasa si apreciata, sau poate pur si simplu se voia altceva. M-a dezamagit punctajul obtinut si acelasi lucru s-a intamplat si in cazul probei urmatoare. Unde, colac peste pupaza, am pierdut 10 puncte pentru ca mi s-a blocat browserul exact cand voiam sa inscriu in platforma articolul. Eh... c'est la vie!



- 04. " Sănătate, că-i mai bună decât toate! "  [ 85 puncte  ]
- 05. " Cea mai frumoasa zi " [ 86 puncte - 10 penalizare]

🚴 A urmat o plimbare prin Micul Paris, adica prin capitala noastra iubita. Proba sase si sora ei mai mica (numarul 19 pe tricou) m-au facut sa descopar locuri pitoresti care chiar te invita sa redescoperi Bucurestiul. Am fost foarte dezamagita de punctajul obtinut la prima tema - sincer ma asteptam sa obtina macar 95 de puncte. Am muncit foarte mult la el (atat grafic, cat si ca poveste) si ma implicasem (adica empatizam cu personajul principal, era un fel de alter ego... :P). Ar fi frumos insa daca s-ar indeplini visul din cel de-al doilea articol scris.
La ambele articole mi-au placut foarte mult atat temele, cat si felul in care le-am abordat si ilustrat.
🚵 Una dintre probele dificile a fost cea cu numarul sapte pe tricou. Dar mi-a placut, in sensul ca mi-am facut un mic indrumar, asa cum sugereaza si titlul, in care voi gasi informatii utile, la nevoie. Mi-a placut foarte mult si desenul pe care l-am realizat pentru acest articol ;)).




- 07. " Foarte Mic Îndrumar de Rețelistică și Conectică " [ 93 puncte ]

⛷Urmatoarele doua probe (opt si noua) au insemnat o noua repriza de dezamagiri. Pentru ca au fost doua subiecte pe care le-am abordat implicandu-ma foarte mult afectiv. Prima a fost obositoare. Am avut foarte mult de "studiat".  Plus grafica, cu multe elemente care au cerut timp. Povestea mi-a placut foarte mult. Chiar ma atasasem de casuta aceea pe care reusisem sa o renovez asa cum trebuie. Pfff.... mai ales ca, articolele scrise in editiile trecute, au luat punctaje foarte bune.
De flori nici nu mai vorbesc. Facusem si un joc format din povestea scrisa si imaginile care o insoteau si desenele realizate erau asa draguuute. Pacat.

 

- 09. " Căsuța din vis " [ 87 puncte ]
- 10. " Eu și florile. Și-o lume mai frumoasă. " [ 85 puncte  ]

⛳ A urmat insa o surpriza placuta de la proba numarul 10. Am rememorat o calatorie facuta cu masina, impreuna cu familia si a fost amuzant sa desenez avatarul privit in oglinda masinii :D. Hihi. Desi poate ca nu a fost (ca poveste si grafica) la fel de reusit (din punctul meu de vedere, comparand articolelel scrise, ideile etc) ca cele precedente, punctajul a fost unul bun. Asa ca, pentru scurt timp, m-am bucurat.


- 11. " O altfel de călătorie cu mașina " [ 95 puncte ] 

🚿 Pentru scurt timp pentru ca a urmat un dus rece. Doua articole la care aveam maaari asteptari. La primul am mers pe ideea casei viitorului ca un joc puzzle la care trebuie a potrivesti piesele corecte pentru a crea o locuinta perfecta. Cat am mai muncit la piesele alea :)).
Cel mai mult din toata competita m-a dezamagit insa nota obtinuta la proba 13. Banuiesc ca doar pentru ca am ales altceva. Ideea mea de Revelion mi s-a parut absolut originala si cred ca, cel putin in randul cititorilor blogului meu, ar prinde foarte bine. De aceea mi s-a parut nedrept faptul ca am primit asa un punctaj mic, doar pentru ca am hotarat ca ar fi util si amuzant de organizat o "sesiune de fotografie" gen petrecere in familie (sau cu prietenii) inainte de Revelion. Asta a fost ideea. Apoi sa ma scuzati, dar eu n-as da pe nimic confortul casei de sarbatori. Si cred ca suntem destui care prefera acest lucru. Mi se parea amuzant si faptul de a urca poze de prin cine stie ce loc exotic (facute la petrecerea respectiva). Dar unora le place la gramada si asta a fost.


- 12. " - E cineva acasă? " [ 86 puncte ]
- 13. " Unde-ți petreci Revelionul?! "[ 79 puncte ]

📗 Proba cu numarul 15 a fost despre carti. Ce-as mai fi scris.... Am fost foarte aproape de podium. Am ales trei carti despre care chiar mi-a facut placere sa scriu si pe una am si castigat-o (exact pe cea pe care doream cel mai mult sa o citesc cu Buni).


Astazi a ajuns premiul de la editura Rao, asa ca nu o voi citi de Craciun (poate o voi reciti de cel viitor, cine stie). Multumesc! Este foarte faina cartea - formatul, are coperta detasabila, semn de carte inclus (din material, ca la agende) - abia astept sa o citesc.



- 15. " Cele trei Cărți ale Crăciunului. " [ 97 puncte ]

📉  La proba 16 am scris despre experienta mea (o parte din ea) cu hearlthy food. No comment. Nu stiu exact ce s-a vrut si nici nu as schimba nimic (ca de altfel la niciun articol). La cea cu numarul 17 insa.... am simtit nevoia de o portie suplimentara de pancakes. :)) In plus nu stiam daca sa rad, sau sa plang. Inca nu am vazut filmul, dar de cate ori recitesc articolul dau un search pe net sa vad daca a aparut pe dvd sau il pot gasi pe undeva sa il vad. Deci cred ca am scris bine. 😊

- 16. "Îndreptar pentru „Rețeta unei Vieți Perfecte„"  [ 85 puncte ]
- 17. "Mă scuzați, vorbiți ”extraterestra”? " [ 70 puncte ]

💧Legenda lui WuXing nu exista. Am inventat-o eu. Normal ca el (WuXing) NU STIE tot. 😝 Cred ca a fost una dintre cele mai creative lucrari pe care am scris-o. M-am distrat copios si (desi mi-as fi dorit sa castig un voucher pentru ca urma ziua prietenei mele din Bucuresti si voiam sa ii fac o surpriza) m-am ales si cu o legenda credibila (mai multe persoane m-au intrebat daca e adevarata... hahahaha) si o gramada de amintiri haoiase din perioada de documentare, grafica si scris.
La ghidul de vacanta (cu experientele din anii precedenti la activ) sunt oarecum multumita de punctaj. Dar doar pentru ca la acest capitol chiar nu stiu ce vor sponsorii. Mai ales ca de fiecare data ma aleg cu dureri de cap pe site-ul lor, la capitolul documentare.😋


- 20. " Legenda lui WuXing " [ 84 puncte ]
- 21. " Ghid de vacanță europeană. " [ 90 puncte ]

 💫 Am ajuns in cele din urma si la ultimul articol. A fost greu - mereu mi se pare dificil sa scriu despre credite. Dar am reusit sa gasesc formula prin care nu am punctat si cerintele temei si am ramas si fidela modelul dupa care ma ghidez in viata. Si cred ca a fost printre putinele probe la care notarea a fost foarte corecta. Ce pot sa spun mai mult decat faptul: jos palaria, in ea se afla un AS!

 

- 24. " Rapid, cu Creditul Rapid!" [ 97 puncte]

La final, bilantul cam acesta este. Multa, muuuulta munca. Satisfactia de a reusi sa fiu finalist si de a avea articole apreciate, de care sunt mandra si pe care le pot reciti oricand cu placere. Cred ca cel mai fericita sunt ca, pana acum cel putin, nu a fost niciun articol la care sa fac compromisuri. Si sper sa gasesc de fiecare data o solutie pentru a pastra aceasta traditie. De fapt asta este ideea mea referitoare la participarea la SuperBlog: sa [ma] informez, sa reusesc sa gasesc idei interesante, sa respect cerintele fara a face compromisuri, sa gasesc solutii acolo unde nu par a fi si sa retraiesc emotiile din timpul scoliii. Desi, sincera sa fiu, atunci cand lucrarea este clar nedreptatita[ si sunt destule cazuri, nu e vorba de subiectivism], nu mai sunt atat de entuziasmata.  Nu imi lipseste aceasta parte 😝.

Pana la urmatoarea intalnire, sper sa imi reincarc bateriile!


0 comments :

Trimiteți un comentariu