duminică, 16 decembrie 2018

#16. Cum facem? "Craciunul Verde" si... mere coapte.


Buna!
Astazi in Calendarul Advent am pregatit ... un nou episod de vlog din seria Cum facem? cu a treia si ultima tema din Provocarile Iernii - Decembrie 2018!
 
 
Cu numarul  #26 pe tricou, tema "Craciunul Verde" si-a facut debutul in 2014.
Eu am creat o coronita, a carei poveste o puteti citi aici - A.C. 02 "Craciunul Verde". 😊😍😌
Celelalte creatii inscrise atunci pe aceasta tema, le gasiti in Galeria de creatii "Craciunul Verde".
Acestea fiind scrise, va las sa urmariti filmuletul de astazi in care va prezint si alte idei pe care sper sa le gasiti interesante, ceva mai jos urmand sa va invit sa va tratez virtual cu ceva dulce, sanatos si de sezon!
 


Kouki m-a incarcat cu multa energie pozitiva (ieri a nins si azi a plouat torential... tz - am reusit sa sterg vreo doua variante ale acestui filmulet... si cu ultimele puteri iata-ma!! sa vad acum cand reusesc sa si incarc si editez filmuletele..lol) si am venit sa va oferim cateva idei!

Si, pentru ca ne sunteti mereu alaturi, vrem sa va oferim si oo tratatie buna-buna si sanatoasa cu... 🍏🍎 mere coapte!

Mere Coapte


Merele se aleg sa fie sanatoase, se spala bine bine (eventual cu un burete - la noi de ceva timp se lipeste pe coaja o mazga de la poluare si, desi merele sunt naturale, nestropite, eu deobicei le decojesc; pentru merele coapte spal joaca foarte bine cu un burete special pentru fructe - adica spal doar fructe si eventual legume cu el, nu si altceva, fara detergent).
Daca sunt mai acrisoare sau va place sa puneti putin zahar, se taie capacul si se scobesc putin si se adauga zahar ( varianta din poze vine de  1.11.2012 si am folosit putin zahar brun). Daca nu le puneti pur si simplu in cuptor pe o tava (puteti folosi si hartie de copt, noi am folosit tavi de inox (si sucul cares-a scurs din fruct a facut o gelatina geniala... ha ha, ce bomboane... yummy!)


Cuptorul sa fie la foc mediu pornit, le verificati din cand in cand si cam atat ar fi. Ahhh cred ca in curand, foarte curand, o sa imi caut si eu cateva mere sa imi fac o portie.. ce pofta mi s-a facut. De mult nu am mai mancat :P.



Am mai povestit si despre prima tema aici:

Va puteti inscrie creatiile pana pe 31 decembrie (sau 28 februarie - daca nu aveti timp suficient acum, sau nu vreti sa primiti si premiul grafic).
Pe curand!!


 
Ziua 16 in Calendarele Advent 2010-2018 💗:





Linkuri directe:
 
⛄⛄
Pe pagina Sarbatoarea Craciunului puteti gasi si alte articole in tema sarbatorilor de iarna. Iata doar doua exemple:
- Colectia de Colinde pe Copilarim
- Decoratiuni pentru sarbatorile de iarna

⛄⛄⛄

Actualizare 💗 - lista linkurilor din colectia Inlinkz se va actualiza in fiecare an, adaugand articolele publicate ulterior.

2 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

La noi, merele coapte sunt un fel de "specialitatea casei" :) Mama le face pentru mine cu zahar si cu stafide.
Un deliciu! Multumesc pentru merele coapte! Imghit in sec - pana mai spre seara, cand sper sa am si eu cateva mere coapte. :)
Si-acum... dau fuga la filmulet! Aseara mi-am amintit ca mai e o tema: 3. :)
Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana gata merg sa ma milogesc si eu un pic la mama (vai cred ca sunt geniale cu stafide.. tocmai mi-am amintit de melcul acela cu stafide, din foietaj, pe care obisnuiam sa il mancam acum un secol.. hahaha).
:))) Da, mai este o tema :D.
Puuuupic

Trimiteți un comentariu