vineri, 29 septembrie 2023

Paznicul padurii.. Lorax. (P.V. S.P/ S.t.D.#14) (S35/52)


Buna!

Cu chiu cu vai, am mai reusit sa bifez doua teme! Am combinat cea de-a treia tema de la transformări creative din aceasta luna (care era ambalaje tetra-pak, inclusiv cutii cu folie de alumniu la interior) cu tema de la Provocari Verzi : #14 Salvam Papusi // Save the Dolls: Paznicul Padurii, Lorax. 

De fapt, as putea adauga pe lista si cursul inceput acum un secol (cam asa se simte), de pe Domestika: Curs Domestika: Carla Mitrani - Sa crosetam marionete pentru degete. (U1-U2) si Curs Domestika: Carla Mitrani - Sa crosetam marionete pentru degete: Bucle aurii si cei 3 ursi. (U3). Nu de alta dar, dupa cum veti vedea, am facut practic si un proiect final pentru acesta, creandu-l pe Lorax, ca si marioneta.


Miercuri spre joi (in tura de noapte), am facut schita si am crosetat partea centrala a marioetei si mainile. Intentionam sa ii mai fac ceva dar atat s-a putut. M-au lasat si becurile.... si bateriile mele :)). Am folosit resturi de fire portocalii ramase de la proiecte si, desigur, m-am inspirat din curs, doar ca am adaptat un pic la croseta de 3 si firul mai gros. Imi pregatisem si materialele pentru transformarile creative gazduite de Mihaela (MNiko) - aveam un suport micut de la... se vede in imaginea de mai sus de la ce, care mergea perfect pe a treia tema propusa. 


In tura de zi, de dupa-amiaza, am profitat de toate momentele mai libere ca sa termin proiectul. Ideea mea era sa recreez cumva scena aparitiei lui Lorax. El apare din trunchiul, sau ciotul ramas de la copacul taiat. Asadar, am vrut sa realizez din ambalajul vizat o buturuga, ca sa zic asa... dar nu oricum! Ci una care sa aiba un mesaj de speranta - de aceea, pe cand imbracam in sfoara cutia (banda dublu adeziva am folosit), am prins si o crenguta (pe care o aveam de la castanele de anul trecut) - un simbol al reinvierii, ca sa zic asa. Am vrut ca din trunchiul retezat, sa apara o crenguta infrunzita:


Apoi a venit momentul sa il termin pe Lorax (sper ca nu.. definitiv, hahaha). Asa ca m-a chinuit terbil un talent ... de a impasli niste lana - noroc macar ca se potrivesc nuantele, ca rezultatul, este dupa cum puteti observa (sper ca nu ca in zicala cu Soarele...):


Am folosit un burete ca sa incerc sa ii mai dau o forma la mustata si sprancene... Si iata-l facandu-si aparitia!

Si el si Rukkusu mi-au atras atentia sa nu uit sa o aduc si pe Raza de Soare, ramasa prin sufragerie - nu stiam cine ma striga si de pe unde prin casa, haha.


Dar am rezolvat azi rapid problema si am facut si pozele cu Raza si cea a zilei - apropo... am ajuns la 364 - ceea ce inseamna ca, maine se incheie calatoria noastra de un an, alaturi de Rukkusu!!



Totusi... poate va intrebati ce comori are Lora la el in cutiuta? Ei bine.... daca tot am folosit o crenguta de castan, de ce nu... castane ? (oricum castane erau... hahahah, inainte de transformare!)


Are si Rukkusu o mini castana, la care tine foarte foarte mult - Lorax va avea grija de ea! Si, daca nu stiati, castanele au si scop terapeutic!



Citatele de astazi sunt „aproximative”, adica din ce imi mai amintesc. Filmul l-am vazut in engleza, acum ceva timp.

”Eu sunt Lorax, paznicul padurii. Vorbesc in numele copacilor, caci ei, nu au limba....”

In lumea aceea, nu mai sunt copaci, iar aerul  „proaspat” se vinde la doza. Copacii au nevoie de voci care sa se faca auzite si de oameni care sa inteleaga ce e cu adevarat important....

📚📚

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite” 

Ja ne!!

Va multumesc 🙏

12 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Lorax este tare dragalas,ti a iesit foarte bine! Imi plac culorile, sunt asa calde! Felicitari 🤗
Un start bun in weekend, Rux draga 😘💞🐾

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Foarte reusit personajul! Imi place foarte mult. Felicitări! Pupici

Diana spunea... [Raspunde]

E frumos, frumos, fumos Lorax! Are mutrisoara simpatica! Imi place tare mult! ❤ Felicitari! 💐
Weekend linistit iti doresc! Sanatate! 💕
Pupici! 💗

Suzana spunea... [Raspunde]

Ha, ha! Ce personaj simpatic! Lana ta impaslita mi-a amintit de zahar pe bat...
Noapte buna draga Rux! Numai bine la voi!
❤️😘 Pupici si un weekend linistit!

Mor Düşler Kitaplığı spunea... [Raspunde]

Looks cute and funny. :)) Have a good weekend my friend :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN iti multumesc mult. Ma bucur ca iti place. Am folosit firul din care a facutBuni vestutele - mai precis ce ramasese. Imi place culoarea aceea. Initial voiam sa pieptan eu niste acril galben (dar am realizat ca nu am... asa ca am folosit direct p=lana pentru impaslit.

Weekend frumos si la voi. Imbratisari cu mult drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă iti multumesc si ma bucur ca iti place! A fost un tur de forta, dar ma bucur ca am reusit :)
Puuup

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana🤗🤗 iti multumesc!
Azi am fost toata ziua adormita - asa ca de final de septembrie. 😴🥱
Acum incerc sa recuperez pe aici, dar zici ca sunt intr-o bujie :))))
Pup cu drag!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana am intepat si eu cam mi-a venit.. ca habar nu am sa impaslesc. zace cursul acolo, ca si celelalte :)). Ma bucur ca iti place - e chiar ok lana, ca idee!
Iti multumim! Bine sa ne fie la toti :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mor Düşler Kitaplığı thank you :)!! I am glad you like Lorax!! Have a wonderful weeekend :*!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

E un Lorax foarte drăgălaș, ți-a ieșit foarte bine!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso iti multumesc tare mult. L-am lucrat intr-una din nopti si practic era totul de asa din scurt, ca ... nici nu stiam daca va iesi ceva. Norocul meu ca am gasit si lana de impaslire pe nuanta... ce bine ca am luat atunci cand am avut ocazia :))). Si ca o aveam la indemana .. ca altfel...
Pup cu drag!

Trimiteți un comentariu