duminică, 13 august 2023

#02 Achizitiile „nouazeciste” ale lui Rha. Transformari. Barbie cu acelasi chip - punte peste ani. (Jurnal de colectionar)


Buna!
Iata ne intalnim din nou intr-o pagina de jurnal :). Ultimele zile au fost .. am senzatia ca au trecut ani, nu zile. Asa ca astazi am zis ca merit o mica-mica pauza, in care sa stau si sa povestim putin.

Ca sa ajung la cum am ajuns eu sa am o colectie de papusi... am sa ma intorc putin prin anii 90. Cam 1997, mai precis. Mi-am luat reper, o pereche de papusi verde/roz (dupa par) pe care Ralu le-a luat atunci - pe cea cu par roz mi-o daruise mie si ii facusem rochita ca a Julietei (filmul cu Claire Danes si Leonardo di Caprio).

Desigur, ar fi trebuit sa merg vreo 5 ani si mai in urma... dar, ce sa vezi, nu am gasit pozele care imi trebuiau - asa ca, cel mai probabil ne vom teleporta prin 1992 saptamana viitoare.

Revenind - prin 97 (cam asa), Ralu a achizitionat mai multe papusele de la un magazin din zona. Sunt... clone. Denumire generica. Adica papusi cu mulaje „inspirate” de alte papusi.... cu notorietate. Nu erau foarte scumpe (nici ieftine) dar.. accesibile. Asa ca surioara mea si-a facut o colectie micuta, care sa ii tina de urat dragutei ei Barbie! Am primit permisiunea sa le preiau din cutia cu amintiri (Slava Domnului ca nu a reusit sa le faca vant pe la vreo curatenie 😅🙏) si asa aratau cand le-am inclus in proiectul aflat la inceput pe atunci (2019) Salvam Papusi:




Pentru mine sunt mici comori. Au o mare valoare sentimentala (in primul rand). In al doilea rand... trebuie sa recunosc ca Ralu le-a ales foarte bine. Au niste trasaturi foarte frumoase si sunt deosebite. In cele trei poze de mai sus sunt fix cum le-am recuperat (rochita alba din poza a doua este de Barbie - atunci cand a primit ralu papusa ei, a primit si cateva tinute, printre care si acea rochita). 
Cele doua cu par roz / verde sunt clone de Betty Teen - niste clone chiar reusite! Aveau si breton dar le-a aranjat Ralu :))). Tot apropo de ele, cateva lucruri amuzante:
  • a mea era intr-o forma super buna in ceea ce priveste parul (se poate vedea ceva mai jos, ca a surioarei mele, cea cu par verde, primise si ceva implant de ata) - dar, cand m-am apucat sa o spal si pe ea pe par, acesta a inceput sa se dezintegreze, asa ca i-am facut reroot. (am documentat procesul si cand voi gasi pozele am sa va arat si voua).
  • habar nu am daca a mai ramas ceva din minunata mea rochita inspirata de Julieta - adevarul este ca papusa era pusa in raful meu langa alte cateva lucrusoare dragi, dar a fost luata pe sus si dusa a fost :))).
  • vestuta cu buline bleu pe care o poarta este de la o alta papusica draguta foc - sper sa mai existe si sa nu fie singurul lucru ramas de la ea (face parte dintre cele pe care le aveam acasa la Buni, in copilarie si cum habar nu am avut ca ne mutam nu am putut sa imi iau lucrurile cu mine).
  • papusa lui Ralu, cea cu par verde, a avut un rol important in prima serie a Salvam Papusi de pe Provocari Verzi:Miercurea fara cuvinte " S.T.D./S.P. #02 Zana Verde Fluturas "
  • despre transformarea in zana am scris aici: Making of costumatia de Zana Verde Fluturas ( #02 STD/SP) si mai jos puteti vedea doua poze din timpul pregatirii (cum a aratat dupa „baie” si o poza de aproape - vedeti ce chip frumos are? :)



Cam atat despre achizitiile nouazeciste - voi mai reveni cand voi reusi sa recuperez proiectele neprezentate inca pe blog - sfarsitul lui 2019 nu a fost unul prea bun (a fost de fapt inceputul unor bete in roate uratele, care m-au cam scos de pe sine o vreme). Dar sper sa reusesc ca mai curand sa indrept acest lucru si sa va prezint si restul de transformari (deocamdata ne limitam la Zana cu par verde).

Tot astazi m-am gandit sa va arat doua Barbie cu acelasi chip, dar aparute la ceva ani distanta (90 versuri 2018 sau ceva de gen). Nu de alta dar, poza de mai jos era langa celelalte si ... am zis ca...de ce nu?! Unde mai pui si faptul ca, singura papusa care a fost dispusa sa se intalneasca azi cu Rukkusu a fost Barbie Flower Fun (adica singura la care am putut sa ajung rapid 😅):


Dar cine este ea? Domnisoara in rochita crosetata din poza de mai sus. Barbie Flower Fun este premiul castigat de mine la concursul Doll Fanatic  - si un dar intarziat facut de mine, copilului din mine, care si-ar fi dorit prin anii 90 sa aiba asa ceva (mai multe detalii in episodul urmator.. haha).

Eu sunt genul acela care tine (pe cat posibil) papusile in cutii, imbracate in tinutele lor originale. Pe Flower Fun insa am scos-o, ba i-am facut si o rochita si am asezat-o langa o papusa relativ noua (realizata cu ocazia Toy Story 4.. cred - habar nu am si nici nu am la indemana cutia ei ca sa verific). Mulajul acesta nu prea mai este folosit in „vremurile noastre”, doar in ocazii speciale, asa ca mi s-a parut suuuuper tare cand a aparut si am vrut sa vad diferentele. Este posibil (dar nu stiu, va trebui sa verific intai) sa am si o varianta a papusii originale (cea in costum de gimnastica, aparuta prin anii 90). Nu stiu sigur pentru ca nu am reusit inca sa ma ocup de papusile salvate si sa le identific pe toate.  Dar cum ar fi? :D


Rukkusu s-a uitat fascinata la cutie - are pe spate mai multe exemple de tinute. Cutiile de pe vremuri erau tare frumusele. Trebuie sa recunosc :). Papusile erau calitative, grija la detalii...

Si... pentru ca este duminica, le-am lasat sa petreaca putin timp in gradina! Si eu am profitat sa le fac vreo doua poze:


Dupa care Flower s-a intors inapoi in cutie.. ce credeati? :))). Sa nu carecumva sa isi strice coafura - glumesc (si nu prea)! Apropo - deobicei Barbie din acei ani aveau niste pantofiori clasici - ea a venit cu un fel de tenesi (si nu a avut perie de par :O).

Imi place tare mult cand dau peste o papusa care are niste ani si arata impecabil - cutia la fel. Imi place si cand dau peste papusi din perioada aceea fara cutii - care pot fi tansformate (hahahaha - adica ma si pot juca putin cu ele). In cazuri fericite, acestea au fost pastrate in conditii decente si uneori arata ca abia scoase din cutie. In altele au fost „iubite” ca sa zic asa :))). Si au mare nevoie de ajutor. Sa isi revina ... asta nu ar fi insa o problema. Problema apare atunci cand..... intra in ecuatie produse parfumate. Mda. Mai ales pentru papusi cu parti cauciucate - ohoho, e o intreaga „distractie” - de aceea nici nu am reusit sa ma ocup de aceasta zona prea mult (desi am niste candidate scoase la aerisit  si sper ca la toamna sa le pot da atentia cuvenita, in a treia editie de Salvam Papusi (la care va trebui sa incep sa ma ocup de structura cat mai curand posibil). Dar.... pana una alta, gata pauza mea.😅🙄 cam prea scurta🤣. Continuam saptamana viitoare!

Ja ne!!




2 comments :

Mor Düşler Kitaplığı spunea... [Raspunde]

I think you joined the barbie movement too :))
Have a good day <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mor Düşler Kitaplığı is there such a movement? :O Really? Or is it related to .. the Movie? I know there is a movie (it is pretty impossible to ignore it since the commercials are everywhere on the internet - however I have not seen it - it is only on cinema and I am not going to the cinema)....
But this article is just a page from a... journal, about how I started my doll collection - nothing to do with the Barbie Movement - whatever that means😅. (I need to research though what is that about - just for curiosity :)))))))
HUgs :D

Trimiteți un comentariu