luni, 28 august 2023

Pantofii de poveste si cutia lor.( (P.V. M.i.M Ep.3 3/4) (S32/52)


Buna!

Duminica aveam in plan sa transform o cutie de pantofi in ceva practic, cochet si incapator cat pentru o poveste. Cutia a ajuns in ultima clipa si ... a fost alta decat cea la care ma asteptam. E foarte faina si sigur o voi folosi, dar nu acum - ci cand voi avea material potrivit ca sa o transform. Asa ca... dupa ce m-am perpelit (de cald si nesomn, printre altele), am acceptat ca asta e si... am trecut la un plan B, care nu exista. 😅

Asa ca, pe cand invarteam de zor la rosii.... mi-a venit o idee - dar daca fac eu cutia.. si sa fie pentru marimea papusilor? Si.... ce pun in ea? 😅 Asta a fost urmatoarea intrebare..... Nu din ce o fac, ci ce pun in ea. 
Ma bazam eu pe o cutie de plastic de pantofi, de la o OMG, dar ce sa vezi. Fix aceea, nu are cutie. 😅Asa ca.. ma intorsesem de unde plecasem. Dar, framantand eu pizza cea de toate zilele, mi-am amintit ca am un fel de chestie de plastic impletita, care tine la un loc deobicei lucruri care nu ar trebui sa se desfaca - banuiesc ca in cazul celei pe care o am eu, un raft cu rotile, sau un top de hartie. Cum de am pastrat-o... nici eu nu mai stiu exact, cred ca mi s-a parut ca are potential. Voiam sa o folosesc la cutia de pantofi (cea mare), asa ca observasem atunci ca se poate indoi si modela relativ usor... asa ca mi-a dat o idee.


Dupa ce am terminat treburile, m-am infiintat in fata Razei si a lui Rukkusu si le-am inmanat cele banda aceea si ce mai aveam dintr-o cutie de plastic... Ele... in hamac, in fotoliu... odihnite, fresh. Eu... mai bine ne concentram la ce am facut, pana nu uit de tot :))).


Am inceput prin a modela banda pe piciorul Razei ( de fapt pe picioare). Aveam cate doua - una mai micuta una mai mare - una pentru interior, cealalta pentru exterior.


Apoi, am incercat sa le dau forma rotunjita, urmarind conturul piciorului. Intai la unul, apoi la celalalt. Nu ma intrebati cum, dar am reusit, in cele din urma. Daca vreti sa incercati sa faceti si voi talpi din asa ceva, va recomand sa taiati cu o forfecuta micuta, pentru detalii si sa aveti rabdare :).


Pana acum, toate bune si frumoase - am talpi... Next? 😅Am gasit doua bucatele de sarma plusata - imi trebuia musai alb. Ahhhh, ce caraghioasa sunt!!! Am uitat sa va spun - pantofii sunt pentru Raza de Soare si sunt inspirati din cei purtati de Dora Minodora si Luna Betliluna. Deci musai trebuiau sa fie albi! Si daca tot mi-am amintit, am sa mai adaug faptul ca am incercat sa refolosesc cat mai multe elemente plasticoase si sa fiu cat mai creativa posibil in ceea ce le priveste - pentru cea de-a patra provocare a transformărilor creative de august, gazduite de MNiko (Mihaela).
Nu va imaginati bucuria mea cand am dat peste o bucatica de plasa plasticoasa de pus la geam.. stiti voi, anti insecte. Nu stiam nici eu exact ce voi face, dar iata ce a iesit:


Un pantofior sandaluta super dragalas. Adica mie imi place ... vreau si eu! Cum am facut? Am pus banda dublu adeziva pe partea de talpa mai mare (care urma sa fie la exterior) pentru a o putea lipi de cealalta. Inainte de a face asta, am lipit cele doua capete de la partea din spate a materialului si doar una de la cea din fata. Cealalta parte de la cea din fata am prins-o de ... talpa pentru interior...si apoi le-am lipit impreuna. Daca nu intelegeti nu e nimic... nici eu nu prea mai inteleg ceva la ora asta - dar!!! Daca va plac, luna viitoare poate mai incerc sa fac o pereche si o documentez mai bine :D. De fapt, voi incerca si pentru alte papusi, sa vad daca merge... Raza are un picior mai mare, se lucreaza relativ usor pentru el...


Am repetat repede operatiunea (ca sa nu uit intre timp) si Raza are incaltari noi, inspirate de cele purtate de Luna Betiluna si Dora Minodora... dar aveam nevoie si de cutia lor nu? Si asa, puteam bifa foarte frumos si o a treia tema (din patru) de la Mesager in Misiune: Salvam carti! Episodul al treilea : August - O poveste intr-o cutie ( de pantofi )!



Pentru cutie am folosit o bucatica de plastic, recuperata de la capacul de plastic, al unei cutii de papusi. 😅 - din care am facut si aripile... si un geam..
Am incercat eu sa vizualizez cu ochii mintii cam care ar trebui sa fie elementele cutiei (sau cum sa fac sa o realizez dintr-o bucata...) si cum aveam 10,5 cm si 7,5cm, am zis ca va trebui sa indoi pe lung? 5 cm 2 cm 3 cm 2cm 3cm... si pe lat 2cm...cu taieturi ca sa pot indoi...si a iesit, in cele din urma, acesta cutie de pantofi:


Deja apucasem sa o decorez (cu foarte mult talent, se intelege - nu stiu ce m-as face fara umor... haz de necaz, sau ironie... ok, uneori si putin sarcasm)., cand m-am trezit ca nu am facut poze deloc. Pe capac am desenat perechea de pantofi si un fel de dantela (lol) cu alb. Apoi cu albastru am scris numele muzelor care au inpirat aceasta.. era sa zic colectie :))). Care ne-au inspirat, mai bine asa.


Pe lateralele capacului si in fata am folosit un auriu frumos. iar pe laterala din spate am desenat doua crengute cu frunze - pentru ca, in povestea cu papusile surori, frunzele joaca un rol... important.


Lui Raza nici prin gand nu ii trece sa se descalte... mai mult, ma someaza sa ii fac si o rochita... :O. Asa ca, i-am facut hatarul si am lasat-o cu pantofiorii. I-am pus pe cei vechi in cutie:


Iata si o poza cu o imagine din carte - ca tot va spuneam de frunza, da? Si se vede si un pantofior :). Intentionam sa folosesc aceasta poza pentru provocari... dar m-am dat seama ca la cutie nu se vad prea bine detaliile... Deh, o cutie din plastic transparent e draguta, dar are si dezavantaje.



Si atunci.. ne-a venit ideea. Sa folosim hartie din aceea subtire - asa cum se gaseste cand cumparam pantofi, in cutii. Fina si alba, de preferat. Am gasit o bucatica si s-a potrivit la fix:


Avem acum si poza pentru provocare. cu cutie, cu pantofiori... pe fotoliul tesut.... toata lumea e fericita si eu ma grabesc sa termin articolul sa merg la somn...😴.


Rukkusu s-a grabit sa vina si ea la poza... ca doar nu era sa ratam chiar poza zilei! Libelula era si ea prezenta... Cutia cu spatele, cutia cu fata (era sa sterg tot articolul de vreo doua ori... haha):



Si gata... am reusit! Maine va trebui sa fac si ultimul proiect (care ar fi trebuit sa fie primul). Mai mult ca sigur voi face si acolo niste schimbari - cel original implica vopsit. Cu culori acrilice, dar chiar si asa, pe caldura asta ... pica. Alta data. Va trebui sa trec la un plan B. Crea nu exista.. dar se intrevede :)).


Ja ne!!

8 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Și eu vreau sandale ca ale Razei de soare! Sunt tare drăguțe. Și cutia de pantofi este specială, custom made, și chiar e un avantaj că este transparenta, nu trebuie deschisă sa vezi in ea.

Diana spunea... [Raspunde]

Planul B - care nu exista! 😃 - ti-a reusit! Si sandalele si cutiuta sunt niste minuni miniaturale! Felicitari, Rux!
La Provocari n-am reusit sa mai... raspund. :-(
Tare frumusele cele doua papusele! Odihnite fiind, sunt convinsa ca te-au ajutat, nu gluma! (ma duc sa vad de libelula pe care o are Rukkusu).
Pupici cu drag! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso te rog sa ma crezi ca si eu.. Cred ca ne-am putea face... cu talpa de sfoara impletita :D - sau se mai gasesc si talpi pentru papuci crosetati (dar ma intreb daca au 34-35 :)))

Da.Transparenta e si un avantaj, dar si un dezavantaj -la poze. Sa stii ca am avut o cutie din asta de pantofiori de bebe, transparenta - dar avea alta forma - ma gandisem sa o atac, dar nu am avut timp sa ajung la ea - si oricum era plina cu petale de trandafiri.

Pupici cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana daca ai stii tu cate planuri B inexistente am pus in aplicare in ultima vreme :))))))))). ohohoh... Sper totusi sa nu devina un obicei, nu de alta dar e bine sa iti mai si iasa planurile, nu?
Ma bcur mult ca iti plac. Ele stau toata ziua si pun tara la cale - apoi, nici nu ajung bine in camera ca ... sar la atac :))). Ma iau de noua.

Cum sa nu reusesti - doar ai facut coperta - tot ai reusit sa misti ceva, ceea ce e genial. :* Sper ca toamna sa ne fie mai rodnica la timpul pentru noi :D Hihi. safreusim sa ne mai jucam un pic, sa dezmmortim mesagerii - chiar, ce mai face Vivi ? :D
Pupici cu draaag!!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Cand am citit articolul am comentat,dar se pare că ceva s-a întâmplat! Așa se întâmplă cand te grăbești!
Imi plac foarte mult cum au ieșit sandalele. Eu nu am rabdarea necesară pentru a face papuci păpușilor, de aceea sunt toate desculțe.😂 Felicitări. Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă aveam in plan sa fac (acum ca pare sa se racoreasca) mai multe perechi - dar... momentan numai la asta nu imi mai sta gandul. Nu stiu ce voi mai reusi sa fac din ceea ce mi-am propus si nici cand...
Mi se pare atat de de mult,,, asta. De fapt nici nu stiu unde am pus ultimele creatii... ca am strans totul in mare grada.
Pup cu drag :)

CARMEN spunea... [Raspunde]

vaaai ce sandale elegante! Si cutia lor parca ar fi cutie de bijuterii! Superb ti-au iesit, Rux draga ♥ Felicitari ♥
Pupici si îmbratisari ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN iti multumesc mult :*. Sper sa mai fac.. candva. cine stie.
Pupici

Trimiteți un comentariu