vineri, 4 august 2023

Inramare puzzle cu folie si baghete.

Buna!

Haideti ca am reusit 😁. Stiti ca va spuneam zilele trecute (luna trecuta, hahah) ca as vrea sa fac ceva poze la inramarea fericitului puzzle terminat fulger luna trecuta? Am reusit  - facut poze, documentat - ma prezint cu ideea si in clubul de puzzle. Cred ca se poate mult imbunatati - eu am lucrat si de data aceasta destul de pe fuga si cu ochii in paispe directii (nu va spun ca fix atunci cand voiam eu sa tai cutia folosita pentru spate cu si anume cutterul, se treziste si istetul Kouki sa vrea sa treaca spre usa de la sufragerie... de am ragusit tot repetandu-i ca nu e cazul, totusi.


Asadar, m-am inarmat cu banda dubla adeziva (si, vai de mine, se termina😲), scoci, foarfeca, un cutter care nu apare-n poza, haha, hartia lucrioasa care era in rama mare (cea pentru puzzle-uri de 1000)... ce mai era - ah, da, folia protectiva pusa pe plexiglasul ramei si... o curtie de carton. 

Pont: Daca aveti puzzle-uri de 500 de piese (36 pe 49 de exemplu), atunci sa stiti ca puteti folosi cutiile de la Noriel, dimensiune mare. Asta in caz ca faceti cumparaturi de acolo si le primiti in asa ceva. Mie imi plac cutiile de la ei pentru ca sunt foarte versatile! In cele mai mici se pot depozita foarte usor diverse, sau se pot transforma, cele mijlocii iar pot deveni foarte usor alt fel de cutii de depozitare (zic altfel, pentru ca eu le-am transformat ca sa pot pune in camara diversele cumparaturi pe categorii si au un capac tip clapeta acum. Iata ca cele mari pot servi drept spate pentru un puzzle!

Am pus partea imprimata spre exterior si am asezat cartonul pe partea imprimata a foii lucioase ce fusese pusa in rama. Dupa aceea am lipit excesul de hartie pe spate, asigurand astfel si baza:




Am transferat apoi puzzle-ul de pe cealalta hartie lucioasa pe care il montasem si mi-am pregatit folia protectoare ce fusese lipita pe plexiglas. Nu stiu in ce masura ar merge folia pentru bucatarie (e mult mai subtire, dar cred ca cea folosita la impachetat lucruri mai voluminoase (gen bagaje) s-ar preta la asa ceva. Cand raman fara foliile astea, voi incerca!



Dupa ce am asezat folia, mi-am amintit sa pozez si baghetele - sunt rosii, pentru ca le-am gasit la reducere cu 15 ron pentru 25 de bucati (sunt din cele de 8mm - am mai avut pe alb si se potrivesc bine sa tina cartonul si puzzle-ul).


Surplusul de folie l-am indoit spre spate - pe margnile laterale s-a fixat oarecum si astfel am putut dintr-o miscare rapida sa intorc puzzle-ul pe spate:



Am lipit astfel si folia pe spate - astfel se fixeaza puzzle-ul bine si il pot intoarce cu usurinta. Ceea ce am si facut si am inceput sa pun baghetele, cu ajutorul unei bucatele de hartii, ca sa poata aluneca - altfel se va agata partea de folie de bagheta si se va rupe:




Dupa patru ture, iata si rezultatul final. Probabil ca ar fi iesit mai putin incretit, daca as fi lucrat mai incet, dar ... ma cam grabeam sa termin (plus ca v-am zis, mai aveam si un curios nerabdator in jur si.. trebuia sa ii pun si lui Buni pe andrele - pe care cred ca le-am prins prin poze).:



Ca sa il expun, ar fi preferabil sa am plexiglas (desi nu ma deranjeaza chiar asa de tare, in realitate nu se observa asa rau incretiturile) - poate voi gasi candva, dar pentru a il depozita in siguranta, merge foarte bine. Pot sa il folosesc si ca fundal, pentru poze, fara probleme:

Acum am in plan un puzzle de 1000  - pentru ca am aerisit un plexiglas de la ramele mari si mai am carton mare pentru doua de aceasta dimensiune. Apoi voi vedea daca vine iar unul de 500 (probabil ca da, pentru ca voi avea o folie de protectie la dispozitie :D).

Si, inainte sa inchei, as vrea sa notez un citat, o vorba, o idee, care mi-a  placut foarte mult 😁. Stati sa vedeti - ma uitam la un vlog (uneori, cand fac treaba la bucatarie, mai deschid youtube-ul si ma uit / ascult in timp ce lucrez - am cativa oameni pe care imi place sa ii urmaresc, dar nu sunt foarte constanta - in functie de timp, de subiectele abordate, de cum ma simt etc.). Asa, si ma uitam la un vlog al Andreei Balaban (acesta ) si, la un moment dat, Andreea a amintit de idee asta:

Iti doresc sa ti se implineasca ceea ce imi doresti si tu mie.”.

Acum, nu este un citat redat exact (si nici nu stau sa caut secventa in clip - apropo, daca va mutati, sau vreti sa va mutati, cred ca vor urma niste filmulete interesante din multe puncte de vedere - de la date despre cumparare de locuita, sa zicem asa, ca termen general, pana la mutare si amenajare).

Si evident ca si mie mi s-a parut foarte tare ideea - e oarecum, un fel de impuls, ca sa gandeasca lumea de bine, cam asa vad si eu lucrurile. Si am zis sa il notez, pentru ca nu stiu cand voi reusi eu sa fac vreo recenzie si as vrea sa salut tabelul cu citate al Suzanei :D, proaspat deschis saptamana aceasta.

📚📚

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite” 

14 comments :

camdandusler spunea... [Raspunde]

So cool post, thanks for your sharing...

CARMEN spunea... [Raspunde]

Frumooos! Felicitari! Iata inca un proiect terminat, pâna la capat! ♥
Hahaha, a trebuit sa râd când am citit citatul ☺ pentru ca ieri am vazut pe FB o sceneta umoristica: dialog intre Ea si Sotul:
- Iubi, maica-ta iar nu mai vorbeste cu mine!
- Pai ce s-a întâmplat?!
- Nu stiu... am sunat-o ieri sa o felicit de ziua ei si i-am spus "iti doresc tot ce imi doresti tu mie, însa înzecit!" si... mi-a trântit telefonul si de atunci nu mai vrea sa vorbeasca cu mine!
☺☺☺

Te pup. Un start bun în weekend! ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@camdanduslerthank you :). hopefully is usefull :D.
HUgs!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN :))))))) da da da!! Exact!!! Cam asa sta treaba. :))).
Si eu ma bucur ca merge sa le asigur cu acea folie. Imi pare rau ca nu le-am pastrat si pe celelalte (e posibil totusi sa mai am vreo doua de la puzzle-urile de 500 de piese inramate - ce bine ar fi!! :D Nu se alta dar am un puzzle micut cu padure si l-as rezolva si pe el rapid :D

Pupici!!!

MNiko spunea... [Raspunde]

Sintagma nu-i aparține Adreei Balaban, nu-i știu exact originea dar făcea parte dintr-o poveste de-aceea cu tâlc cred că totuși cu origini asiatice, unde filozofia de viață în general e să te intereseze binele celuilat. Ar trebui s-o folosim mai mulți că poate vom deveni mai buni.
Îmi place metoda de înrămare a puzzle-ului. În legătură cu încrețiturile foliei, oare nu s-ar rezolva cu ceva căldură generată de un foen? Știi că așa se „strânge” folia care ambalează diveste produse în baxuri.

Suzana spunea... [Raspunde]

Imi place conceptul si ideea cu baghetele. Nu stiu sa fi vazut pana acum modelul si nici nu imi dau seama care le era destinatia. Cred ca era si un citat de genul: 'ce tie nu-ti place, altuia nu-i face'.
E superba poza cu puzzle-ul. M-a bucurat revederea.
Pupici si weekend placut, draga Rux!❤️😘

Diana spunea... [Raspunde]

Arata bine puzzle-ul astfel inramat. Buna idee!
Spor la montat piese, la altele! 😊
Am poze pentru Clubul de puzzle, dar nu stiu cand reusesc sa scriu si cateva randuri... Am si un puzzle care asteapta sa fie montat, dar... Eh.

Weekend cat mai placut iti doresc! Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko nici nu am zis ca ii apartine, doar ca ea a amintit de idee (si de faptul ca poate ne-ar prinde bine, oamenii ar fi mai draguti). :D
Dar pentru ca acolo am auzit-o cel mai recent, am zis sa si mentionez.
Asiatici au un mod frumos de a se raporta la viata. In fond si la urma urmei, cam asa eram si noi invatati acnd eram mici - sa fim respectuosi, altruisti, atenti la cei din jur. Acum traim epoca de aur a egoismului si fugii de responsabilitate :))).
Sa stii ca ar trebui sa o folosim. Mai des (undeva ne si amuzam de fetele unora cand le facem urarea).

Sa stii ca nu este folie din cea alimentara, sau din aceea de protectie pentru bagaje sa zicem. Este ceva mai grosuta dar transparenta - e lipita pe plexiglas (posibil sa fie ca cele care sunt puse pe ecranul la tel, posibil...).
Se increteste in momentul in care pun baghetele pentru ca o agata (chiar daca eu pun hartie ca sa le strecor...).

Sa vezi faza - eram asa fericita ca mai am material de pus inca doua puzzle-uri mari (ma refer la carton si surpriza.. nu e suficient pe lungime :O. TRebuie sa inadesc la un capat. sper insa sa tina baghetele zona suficient de bine. Oricum aici am si plexiglas.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Desinatia era de a tine la un loc hartii (bagi hartiile in filie de plastic si apoi le prinzi cu respectivele baghete.- referate, cursuri, acte etc).
Acum mult timp a ajuns ceva de genul acesta la mine - nu mai stiu cum, ideea e ca atunci cand candutam o solutie pentru puzzle-uri mi-am reamintit si m-am gandit ca ar putea merge :D.

Stai sa vezi ce puzzle am facut acum.... numai sa reusesc sa ii fac spatele din bucati. sper sa tina.

Erau mai multe citate de gen - dar cel mentionat de tine cred ca era cel mai cunoscut.

Imbratisari cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana iti multumesc - tocmai ce am terminat unul absolut superb... cu „floricele”. Nu vrei sa stii cum a fost parte cu floricelele :)))).

Eu sunt iar cu avariile pornite.. Noroc ca mai am materiale despre care nu am apucat sa povestesc.. :))). Si ca mai apuc sa ajung cate 5 -10 minute la laptop.

Tin pumnii sa reusesti sa te destinzi cu ce te face sa gte simti tu bine :*. (eu abia astept sa vad ce puzzle-uri ai :D hahaha)
Pup cu drag si de la lesinat de cald la datorie Kouki.

Daurel spunea... [Raspunde]

Mă gândesc să-i recomand fiicei mele această metoda de înrămare. De fapt ea nu are nici o metodă...
Mulțumesc!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Daurel sper sa fie de folos - nu e chiar o metoda propriu-zisa, e o solutie gasita de mine, dar merge :).
Cu drag! :)

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Super tare ideea! 🥰
Uite vezi că se poate înrăma un puzzle, și încă ce bine ți-a ieșit, iar posturile tale nu sunt deloc grele de executat.

Îți mulțumesc mult pentru că ai împărtășit și cu noi din descoperirea ta!
O seară liniștită îți doresc!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof acestea sunt baghetele despre care am povestit - sunt de 8mm - cred ca imi vor trebui si unele mai mici, in cazul in care vreau sa folosesc carton mai subtire.
Iti multumesc mult si ma bucur ca iti place :)

O saptamana minunata !!! :D

Trimiteți un comentariu