duminică, 20 august 2023

Puzzle: Exotic Garden, Heye (500)


Buna!!

Astazi era zi de „jurnal” daaaaar.. viata. 😂😅 Se intampla. Imi pregatisem eu ceva poze - numai ca protagonista despre crae voiam sa scriu nu prea avea cum sa apara la apel.. ca e intr-o cutie la care nu a acces. 

In plus... se pare ca am cam obosit. Dupa o alta noapte de nesomn (cauzata pe alocuri si de faptul ca ieri mi-am facut o foarte mare pofta si am mancat.... mancare de cartofi -ah, nu va imaginati cine stie ce dezmat culinar, nici macar ulei nu am pus: doar cartofi, o ceapa micuta, cativa catei de usturoi si putin sos de rosii... si apa), azi m-am foarte resimtit. Nu am facut ... mai nimic (ca tot mi-am facut 1 pizza si jumatate (jumatate pentru ca pe prima am facut-o in colaborare cu Mami). Ok.. si o mamaliga pentru Buni. Dar in rest.. n-am avut putere sa fac nimic. 

M-am tratat cu... un puzzle. Pentru ca toata luna am tras, desi nu se vede mare lucru, zi lumina. Si nu ma plang - fac cu bucurie, doar ca.. am obosit si am avut nevoie de o mica pauza. Imi cumparasem acum ceva vreme acest puzzle absolut superb, de la Heye. De fapt este al doilea, primul fiind cel de 2000 din aceeasi serie - dar cine stie cand voi avea loc pentru el. Mai asteapta. Cred ca l-am luat de la Ozone (magazinul bulgaresc, nu formatia.. hahaha - gluma). Am facut si poze, asa ca mai bine sa le inserez:


Sa incep cu ... inceputul. Cutia in primul rand, este foarte micuta, comparativ cu cele obisnuite. Ceea ce mi se pare tare dragut :). Puzzle-ul are dimensiunile 35x50, odata montat. Calitatea pieselor este foarte faina. Imprimate fain, nu miroase - o experienta placuta acest puzzle Heye (o firma nemteasca, din cate am inteles). 
Dar sa... trec la treaba:


Am sortat piesele in functie de forma, dar am incercat pe cat pozibil sa fiu atenta si la cromatica. Bineinteles, mi-am pus deoparte marginile... si am trecut la montare:



Mi-a placut foarte mult stilul in care a fost desenat acest tablou, care sta la baza puzzle-ului. Imi aminteste putin de desenele persane...Nu vi se pare?
Rukkusu mi-a fost, ca deobicei, de un real ajutor:



Am atacat pentru inceput coltul din stanga sus si... apoi, cerul.Urmand sa coboram spre copacii roscati... si continuant cu cei in nuante de mov:





Am continuat povestea apoi cu leii si girafa, dupa care am inceput sa ma ocupde pasari (care seamana putin cu niste egrete..):




A fost o adevarata placere si bucurie sa montez aces puzzle si mi-a dat si o stare de foarte bine... m-a... energizat, ca sa zic asa. 



Am aplicat metoda folia :))), fericita ca am un carton deja pregatit Nu sunt eu extrem de multumita - la ultimele doua puzzle-uri cartoanele nu au fost perfect drepte (de la transport) si mi se cam onduleaza (nu ma refer la folie,  aia oricum se face asa in momentul in care bag bagheta, desi eu pun o hartie care ma ajute sa glizez fara a agata folia (si a o rupe). Pur si simplu cartonul nu sta perfect drept - dar deocamdata merge, pana voi gasi altceva mai potrivit.


Si iata si cateva detalii:






Este o adevarata poveste, nu vi se pare? :)
Si.. nu imimai ramane decat sa il inscriu in Clubul de puzzle, gazduit de Mihaela ( MNiko), in galeria dedicata acestui an.



Ja ne! 🙏🤗

8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

E minunat! Imi parea cunoscut "stilul desenului" dar nu m-as fi gandit la persani. 😊 Imi plac mult si fotografiile! ❤ Un adevarat ajutor ai in Rukkusu 😊
Foarte fain si modul in care le inramezi. Pe cele terminate le-am imbracat in folie, dar nu am baghete - arata binisor, daca nu "strang" prea tare folia pe ele (se "contracta" folia, la un moment dat si indoaie cartonul, dar lasata mai lejer e ok)
Tot vazand la tine, la M. si la Suzana puzzle mi-e tare pofta de unul! 😃 Cum am mai zis: am unul, neinceput, dar dublura - vreau sa-l montez, numai din placere. 😊 Dar nu stiu cand! Nici noile postari cu puzzle-urile vechi (postate deja) nu am reusit sa le termin... Oooof!
Sa stii ca mi-ai facut pofta de mancare de cartofi! 😃 E cam mult de cand n-am mai mancat.
Draga Rux, iti doresc... ce iti doresti tu! Sa te poti odihni iti doresc in primul rand. Pupici cu drag! 😘 💗

din casuta noastra spunea... [Raspunde]

Rux, e foarte frumos puzzle-ul. Si, din ceea ce am citit, chiar ai avut spor. Felicitari.

CARMEN spunea... [Raspunde]

Foarte frumos tabloul! Tufisurile acelea mi se par ca dintr o pictura in ulei, superbe! Intregul tablou este frumos, echilibrat. Felicitari!
Eu am prea mancat in saptamana petrecuta in Alsacia cred ca m am ingrasat doua kilograme! Branzeturi cremoase, vinuri fructante... Prajituri cu ciocolata, cu fructe, creme brûlee, ecler... Eu chiar am facut un dezmat culinat! Dar efectul e acelasi ca si la opusul dezmatului.... Tot fara forta ma simt, ba mai mult.... greoaie!
Dar astazi spre surprinderea mea, in birou, este o temperatura atat de placuta, ca imi vine sa fac ore suplimentare 🤣😅
Cand ies afara in curte, ma izbeste un zid de aer fierbinte....poate chiar o sa dorm aici 🤣😅 sub birou!
Pupici si imbratisari 😘🐾🤗

din casuta noastra spunea... [Raspunde]

Este foarte frumos. Înrămat, poate fi un cadou plăcut.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana pe mine la asta m-a dus cu gandul cand l-am vazut. Nu stiu daca chiar asa si este, dar ... asta a fost primul gand. :D
Rukkusu e nelipsita de la puzzle-uri :D Ii place tare mult sa se pozeze cu ele asezate pe fundal :))).

Folia asta nu e ca aceea alimentara, este protectia de la geamul plexiglas de la rame. daca voi ramane fara, sau cand, mai bine zis, voi incerca metoda ta :D! Cartonul asta l-am recuperat de la cutii.. si din pacate era deja ondulat unde fusese indoit, dar pentru moment... merge :D.

Cu puzzle-urile ce am reusit sa imi mai incarc si eu bateriile un pic. Mai am unul la care lucrez acum printre picaturi (foarte fain, i l-am luat lui Mami de ziua ei.. a reusit sa puna si ea cateva piese .. hahahahahaha - initial nu voia sa auda de puzzle-uri, dar s-a dovedit ca ii place sa lucram la ele :D).
Iti multumesc mult - si eu iti doresc tot binele din lume :*
Pup cu drag!!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@din casuta noastra iti multumesc mult! Da.. l-am terminat chiar repede - nu ma asteptam. :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN asa-i? M-a fermecat ideea. Pe el l-am luat dupa ce l-am cumparat pe cel de 2000. Mai este inca unul de 1500.Dar astea doua de 500 si 2000 imi plac cel mai mult.

Eu as manca de sezon :))). Dar intreb peste tot - fasole boabe nu se face ca ierbicizeaza la greu porumbul. Si din cauza asta daca pun fasole e plina de gargarite.. cica.
Nimeni din cei de la care as avea incredere sa iau (pentru ca nu stropesc) nu are o conopida... sau capia.. sau gogosari.. :)))
Am promisiuni de vinete.. si sper din tot sufletul sa reusesc sa mananc si eu putina salata de vinete ca nu am mai mancat de mult (facuta cu usturoi.. lol).
Eu sunt foarte mancacioasa... imi place sa mananc sanatos. Problema e ca totul e dat peste cap la capitolul asta. Se stropeste in prostie :(.

Puuuup cu drag (nu imi vine sa cred ca s-a terminat deja vacanta :O)!

copilarim spunea... [Raspunde]

@din casuta noastra asa este. :)
Mi-au placut mereu puzzle-urile dar in afara de doua micute de tot pe care mi le-am luat in liceu si de un globulet tot mic primit de la parinti, m-am tinut tare sa nu imi iau - pentru ca stiam ca odata ce voi face unul mai mare, voi simti nevoia sa il inramez :))) si sa imi mai iau.
Dar.. pana la urma, acum cativa ani am facut si pasul acesta (cred ca in 2020, la sfarsitul anului).
Fiecare puzzle ales imi spune o poveste, cam asa le-am luat.
Din pacate nu am mai gasit rame, sau macar folie de plexiglas - ar fi suficienta.. :D

Pupici!

Trimiteți un comentariu